• La mirada ferida, de Mireia Companys

  la mirada feridaEl llibre pertany a la col·lecció de Lectura Fàcil i està escrit i dissenyat pensant en les persones que no acostumen a llegir en català perquè coneixen poc la llengua o perquè no estan prou acostumades a llegir.
  La mirada ferida és un relat d’una història que podria ser real. En Goran és un nen de Sarajevo que amb la guerra ho perd tot. Viu la por, l’odi, la solitud, la ràbia…, fins que, finalment, coneix la pau, la veritat i recobra l’esperança i els somnis.
 1. Shihui

  11 març 23
  0:34 #

  No m’agrada aquest tipu de la novel·la, pero es pot estudiar catala. Fins ara, no llegeixo tot de aqiest llibre, pero entenc 70% paraula de aquest llibre.

 2. Eugenia

  10 març 23
  23:23 #

  El llibre “La mirada ferida” ens parla d’una guerra on explica i demostra els fràgils que som els éssers humans, la manera d’arruïnar la vida a moltes persones i especialment condemnant nens a tenir sentiments i vivències tan lletges a una edat tan curta. …
  Tot i ser per a principiants de lectura catalana toca un tema fort com és la guerra i fa entretinguda la lectura.

 3. WEI

  09 març 23
  19:25 #

  Felicito amb la opció que va elegir en Goran al final del relat, va deixar la seva venjança i va decidir començar la nova vida a Barcelona. També ens compta com van ser destruïtes families en guerra, així ens reflecteix més la importància del pau.

  M’agrada aquest llibre tant la seva estructura com la literarietat.

 4. Nalaila Godwin Yona

  09 març 23
  18:57 #

  M’ha agradat molt el llibre, la part que m’ha agradat molt es quan En Goran se n’adona que no era un bèstia de fer totes males que va pensar de fer a l’Alexander. A més a més el que li va fer la familia l’Alexander a la familia d’en Goran no era culpa de l’Alexander perquè només era molt petit igual que el, així que venjar-se d’ell no era la solució per sentir-se millor.

 5. Andrea

  07 març 23
  20:28 #

  El lliure es fàcil de llegir, la història és senzilla de seguir, però no ho recomanaria ni el tornaria a llegir.
  Com que és un llibre de fàcil lectura no s’aprofundeix en la història, doncs no s’entén molt bé les decisions que fa.
  Suposo que el llibre està bé per practicar la lectura en català, però la història no em va agradar.

 6. Carolina

  07 març 23
  19:23 #

  M’agrada molt que Goran superés l’odi i la venjança. És una història molt trista que mostra una de les moltes conseqüències doloroses de les guerres.
  Hi ha presidents i/o dictadors que declaren la guerra des de lluny però hi ha persones que arriben a matar amb les mans un estrany, convençudes per mitjans també llunyans a elles. Cal mirar-se a la cara i no escoltar els que promouen l’odi i la separació. Avui continuen existint guerres.

 7. Pilar

  07 març 23
  17:03 #

  El llibre m’ha agradat molt, explica la realitat de la vida d’un jove Sarajevo va anar a parar a un camp de refugiats, el que m’ha agradat més del llibre és que s’adona que no val la pena viure a l’odi, el jove perdona els culpables d’aquella guerra.

 8. David Ramírez-Ordóñez

  03 març 23
  13:14 #

  Bon dia!

  Aquest llibre em sembla interesant per com tracta la venjança. En Goran sent un efecte de mobilitat, quan el desitg de venjança passa d’unes persones als seus fills. Aquest efecte em sembla aterridor, perqué vull dir que sense control, la venjança es moure a qualsevol persona en el món.

  Que vagi bé 🙂

 9. Lazaro

  27 nov. 19
  21:53 #

  Penso que el llibre es molt interesant , m´ha agradat molt encara la seva historia es trist

 10. Zile hira

  25 nov. 19
  18:46 #

  Em va agradar perquè és un llibre que amb prou feines m’ha explicat la catàstrofe d’una guerra.

 11. Zile hira

  25 nov. 19
  18:43 #

  Em va agradar perquè és un llibre que amb prou feines m’ha explicat la catàstrofe d’una guerra i que, quan s’acaba, la gent és capaç de reconstruir-se la vida, deixant enrere el seu odi.

 12. Lucila Denevi

  25 nov. 19
  18:42 #

  M’ha agradat molt aquesta lectura. És un llibre fàcil i que t’enganxa, per reflexionar.
  Em sembla bé que es prioritzi el fet d’avançar amb la vida i no sembrar l’odi després de situacions difícils.

 13. Hionis chacón

  25 nov. 19
  18:41 #

  m’agrada molt la història perquè a la fi el Goran a decideixo perdonar i abandonar els desitjos de venjança per fi es va alliberar completament de l’odi.

 14. Yeimi

  25 nov. 19
  18:40 #

  M’ha agradat molt, tot i que és una història trista perquè aquest nen expressa tots els seus sentiments, i també pel fet que té una sola meta que encara que li diguin que aquesta malament el lluita per això fins que s’adona pel mateix que aquesta equivocat

 15. Mostafa Hadad

  25 nov. 19
  18:40 #

  M’agrada molt el llibre catala la mirada férida meria companys Tena

 16. Josue

  25 nov. 19
  18:40 #

  m’ha agradat molt perquè parla d’un tema que no és molt habitual i està molt ben escrit, també perquè et fiques a la vida de l’infant i et fa reflexionar sobre com arribem a ser de curts.

 17. Nelly Milla Gamez

  25 nov. 19
  18:38 #

  M ha agrada perque al final en Goran comenca una nova vida I deixa de tenir odi.

 18. Jenny Gabriela Carranza

  25 nov. 19
  18:38 #

  m’ha agradat molt tot i que és una història trista em a agradat el final quan ell es penedeix perquè seda compte que el noi és una víctima igual que el

 19. shamraiz

  25 nov. 19
  18:37 #

  Llibre molt amè amb una història trista.
  Fàcil de llegir i en molt poc temps, per tots els que vam començar a llegir en català

 20. Juan Lopez

  25 nov. 19
  18:36 #

  El llibre és molt entretenit. M’agrada molt el seu contenit. Esta fet de una història real molt inspiradora. El únic qui no m’ha deixat satisfet és el final del llibre. Pot ser millor.

 21. em va agradar molt la història d’Est Nen Que Passa Una Gerra i esplica Tot l’odi i Es Vol venjar. Em sembla molt interessant i trist, MOLTES Emocions Viscudes Que Pas Goran.

 22. Jose Angel

  14 des. 16
  11:37 #

  Jose Angel
  Llibre molt amè amb una història trista.
  Fàcil de llegir i en molt poc temps, per tots els que vam començar a llegir en català

 23. Mila

  13 des. 16
  20:21 #

  És un llibre de lectura fàcil. Parla d’un nen de deu anys que es troba a la guerra, sol i sense familia. És molt real. Al final és ple de odi i rencor, despres poc a poc es dona compte que no es pot viura amb odi. M’agradat.

 24. MARIA JOSE FERNANDEZ GARCIA

  10 des. 16
  12:26 #

  M’HA AGRADAT EL LLIBRE MOLT PERQUÈ NO M’HA COSTAT RES LLEGIR-LO, ES LLEGEIX MOLT BÉ I ET ENGANXA DES DE LA PRIMERA PÀGINA.
  COMPTE LA HISTÒRIA D’UN NEN DE 10 ANYS QUE VIU UNA GUERRA I DURANT UNS ANYS VOLDRÁ VINGUIN DE QUI L’HAN FET MAL, PERÒ AL FINAL ES DARA COMPTE QUE AQUESTES PERSONES TAMBÉ EL ESTAN PASSANT MALAMENT.

 25. Junior Enriquez

  07 des. 16
  15:01 #

  em va agradar molt perquè és una història que ens ajuda a reflexionar sobre la realitat en els camps d’acollida cuan hi ha una guerra, ens mostra que la vida ahi es molt dura i fosca

 26. Selene Bernabé

  06 des. 16
  1:45 #

  És un llibre de fàcil lectura i interessant, t’enganxa la història des d’un principi. Parla sobre la guerra vista des d’un nen de 10 anys i que amb el temps va començar a guardar molt odi i rancor, i que a poc a poc ell es donara compte que en realitat s’equivocava de guardar aquests ressentiments.

 27. Luisa Maria Martinez

  01 des. 16
  13:07 #

  M`ha agradat, per la seva lectura fácil.
  Segons trancorra la història el protagonista es dona compte de que la venjança no es bona i decideix perdonar i oblidar, pasar página, i començar una nova vida sense rencor.

 28. CARMEN ORTIZ MARCHANTE

  08 des. 15
  21:51 #

  M’agradat molt perquè en Goran finalment s’adona dels seus pors i s’allibera del passat. És una mica trist però té un final feliç.

 29. Juan Antonio Alonso de Haro

  03 des. 15
  20:11 #

  Es la historia d’un nen durant la guerra de Sarajevo,en que perd als seus pares,ii el porten a un camp de concentracio on s’assebenta que ha perdut els seus pares per la denuncia d’uns veins,le produeix tristesa i un odi profund,el que mes es desig de vengança.Quan acaba la guerra i surt del camp torna al seu poble,pero aquesta tot tot derruit i els culpsbles de la mort dels seus pares tambe han mort.Decideix marxar aun altre lloc,i tria Barcelona on tot esta molt be,pero el sentimen de vengança li fa tornar al seu poble.Alli s’assabenta que viu un fill dels veins odiats,i organitza una estrategia per venjar-quan el coneix s’adona que tambe el es una victima com el.Llavors decideix perdonar-se i marxar un altre cop i començar una nova vida.

 30. MARIA JOSE MAGALLON V.

  03 des. 15
  10:21 #

  Aquest llibre em sembla trist i fosc perquè reflecteix la realitat de les situacions que poden passar durant la guerra, en aquest cas de Sarajevo, és dur veure com les persones es maten i com els sentiments d’odi i venjança creixen dins d’ells.
  Hi ha una cosa que m’agrada i és que el final del llibre és una mica més esperançador quan Goran decideix perdonar, oblidar i començar una nova vida lliure de tots el sentiments que el corroïen per dins.

 31. Sonia Sidani

  03 des. 15
  2:02 #

  El llibre és fàcil de llegir però també he après vocabulari nou. M´agrada la història encara que sigui una mica trista perquè el tema és la guerra. M´ha agradat el final perquè el protagonista ha perdonat les persones que li van fer mal. També està bé perquè et fa reflexionar.

 32. Mariano Berdejo

  02 des. 15
  13:56 #

  El llibre m´ha agradat principalment el final, perquè segons com transcorre la història el personatge es torna venjatiu i justicier. Per sort al final s´adona que es pot perdonar i refer la seva vida sense odis ni rancúnies.

 33. antonio teruel gea

  01 des. 15
  23:38 #

  És una manera diferent de veure una guerra a través dels innocents ulls d,un nen que mai haurien de passar per això i que a la guerra tots perden. El llibre té una lectura fàcil i amena
  M,ha agradat

 34. CHARO MONTANO

  01 des. 15
  20:54 #

  M’ha agradat perquè és un llibre que amb pocs téxtos m’ha explicat amb tota claredad la catàstrofe d’una guerra i que quan s’acaba, les persones són capaces de refer la seva vida deixant enrrere el seu odi.

 35. MªANGELES HERNANDEZ

  01 des. 15
  20:48 #

  M’ha agradat encara que es una historia trista i de patiment enmig d’una guerra.
  Al final d’aquesta guerra el protagonista, un jove de 18 anys que té el seu cor trencat i buit perque li han pres tot el que s’estimava, és capaç de deixar enrere el seu desig de revenja i entendre que tothom som víctimes siguem del bàndol que siguem i el que hagin fet els nostres familiars en qualsevol guerra, llavors decideix passar pàgina per començar una nova vida lluny de la seva ciutat.

 36. Jordi Romero

  01 des. 15
  20:13 #

  No m´ha agradat gaire.Veig que és una mica surrealista.Ja que després de passar tot el que passa, se`n va del seu país a Barcelona.
  I quan estava habituat ja al lloc, decideix tornar per fer venjança. Però quan troba el culpable torna a canviar de parer, perdona. I torna a marxar del seu pais.

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos a:

      

Categories


Enllaços


Etiquetes


Arxius