• Tres històries de neguit, de Baltasar Porcel (adaptació a català fàcil)

  tres històriesEls personatges dels tres contes viuen uns fets inquietants: l’aparició d’un cadàver una nit a Andratx, poble de l’escriptor; la caça d’un lleó que sembra el pànic en un poblat africà, i les conseqüències accidentades de la infidelitat conjugal en un matrimoni benestant i famós de Barcelona.
  Són tres relats que retraten els centres d’interès de Porcel com a narrador, periodista i cronista social.
  Editorial Eumo ha adaptat el llenguatge d’un dels autors cabdals de la literatura catalana pensant en les persones que estan aprenent català i que volen iniciar-se en el coneixement de la literatura catalana contemporània.

   

 1. Norma

  29 març 16
  1:25 #

  És un llibre de fàcil lectura, les històries son molt interessants, cadascún amb els seus elments inquietants. L´ història més intrigant i excitant és la primera, l’aparició d’un cadàver i el relat insòlit de l´assesí i com el sergent va aclarir els fets.

 2. DANI RIBAS

  16 març 16
  19:08 #

  El llibre el trobo bastant interessant pel seu contingut didàctic,explica el significat de les paraules, també el seu gènere si és masculí o si és femení.
  La història que més m’ha agradat és el primer capítol, és la història més intrigant, les altres dues les trobo més fluixes. El recomano, es llegeix fàcilment i aprens paraules que jo personalment no coneixia.
  Un bon llibre per passar una bona estona i aprendre molt vocabulari.

 3. Antonia García

  08 març 16
  19:29 #

  Aquest llibre és entretingut, ja que són històries breus i fàcils de llegir. Les tres històries inclouen personatges molt humans. Entre elles, la que més m’ha agradat ha estat la última història, ja que reflecteix una situació molt creible, que podria succeir al nostre voltant. Ara bé, crec que les històries no generen gaire neguit , més aviat són històries una mica planeres.

 4. Natalia López

  08 març 16
  18:12 #

  Hola,

  Realment aquesta lectura no m’ha agradat gens perquè ha estat massa lleugera y fàcil. Em va agradar molt més el llibre del trimestre passat ja que aconseguia mantenir l’interès del lector fins al final. Tot i això, si he d’escollir una història, prefereixo el conte de l’assassina fantasma perquè és una mica més interessant.

  Com va dir la Rosa abans, jo també crec que podríem llegir novel·les més llargues, encara que la seva lectura durés tot el trimestre.

 5. Violeta

  07 març 16
  22:27 #

  La història que més m’ha agradat és: Un Crit a la nit perquè és la més entretinguda sobretot quan el Sargent Benet es disfressa d’un ésser d’un altre món per espantar a Joana i per desemmascarar-la i fer-li declarar la veritat sobre l’assassinat del seu marit. Per un moment jo vaig pensar que era el seu cosí, Esteve l’assassí del seu marit i que no estava paralític com tot el poble havia cregut.

 6. trini

  07 març 16
  18:20 #

  De las tres històries la que més m`agradat ha estat la primera.L´he trobat més interessant,,
  En el cas del fantasma i com en els dias successius hi ha gent que diu que ho ha vist.També m`agradat com el sargent va esbrinar al assassi.

 7. ana maria diaz

  07 març 16
  17:45 #

  El llibre és de fàcil lectura, però no m’ha agradat. De les tres històries , la primera és la que té un mica d’intriga fins esbrinar qui és l’assessí .

 8. Euvelio

  06 març 16
  23:20 #

  M’agrada més la primera història,per la incertesa que causo l’assassí i l’audàcia del sergent per fer-la confessar del crim comès.

 9. Juan Antonio Alonso de Haro

  02 març 16
  22:38 #

  Es la historia d,un noi que juga a basquet a les categories inferiors del club de la seva ciutat:On descubrira el complex mon de esport profesional,mentre es devenen altres histories de la seva vida.M’ha agradat perque s’acosta molt a la realitat

 10. Maria Teresa Ripoll Martinez

  02 març 16
  16:48 #

  Hola,
  En primer lloc he de dir que el llibre no m’ha entusiasmat massa, però si tinc d’escollir una de les tres històries, crec que em quedaria amb la primera pel tema del suspens. La del lleó és la que menys m’agrada, i la de la parella de l’alta societat o artistes podríem hubicarla als temps actuals, amb els temes del cor.
  Dono per finalitzada la meva opinió sobre aquest llibre.
  Ben cordialment.

 11. Jesús Delgado Candalija

  02 març 16
  11:15 #

  Són tres històries ubicades en llocs i èpoques diferents, breus i fàcils de llegir. A mi m´ha agradat més la del lleó, perquè tracta fets socials i de segregació racial a un país africà conjuntament amb l´acció de la caça de un lleó.

 12. Rosa Reche

  02 març 16
  9:40 #

  La veritat és que no m’han agradat gens ni mica aquest llibre, potser l’última una mica més, però cap de les tres m’han atrapat.

  Les he trobat molt bàsiques, molt lleugeres….La primera amb la història del fantasma pintava bé, però mica en mica em va fer perdre l’interès, la segona amb la història del lleó no em va crear cap interès i la tercera encara que em va agradar una mica més que les anteriors molt de neguit no era.

  Pot ser podríem apostar per llibres amb hinstiores més interessants, amb una mica de més substància, no se que quan comenci enganxi , ja se que cada persona tenim les nostres preferències en les lectures.

  pot ser podríem llegir alguna cosa de MARY HIGGINS CLARK o TERESA SOLANA, Campanes de boda, això si, son una mica més llargets, entre 200 i 300 pag. però seria una lectura entretinguda per pròxim curs ¿no??

 13. Ángel óseas Caceres

  02 març 16
  1:28 #

  Hola! A la lectura d’aquest llibre únicament m’agradat la primera hòstia i el que m’ha cridat més l’atenció es la historia de fantasma i com el sargent va esbrinar el cas de la mort del home.
  Y també m’agradat una mica la historia del lleó la manera com lo van matar aixio també per mi va ser interessant.

 14. Emiio

  01 març 16
  23:28 #

  Bressol del basquetbol.- Sobretot, per a la gent jove. Aquest llibre conté diversos fets que reflecteixen com, en la societat, hi ha éssers que ajuden als altres i com altres es dediquen, sense cap mena d’escrùpols a aprofitar-se de la bona gent. Cal tenir bon ull per distinguir els uns dels altres.

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos a:

      

Categories


Enllaços


Etiquetes


Arxius