• El pavelló gris, de Miquel Fañanàs

  el pavelló grisEl pavelló gris explica la història d’un grup d’amics que conviuen durant uns dies en un internat de Tarragona. En ple franquisme, aquest hospici acull canalla a l’estiu per a famílies necessitades.

  No són unes colònies gaire agradables. Allí patiran la duresa de la disciplina i unes condicions de vida desagradables, i també serà un lloc per aventurar-se a descobrir què amaga aquell pavelló gris que hi ha mig amagat al fons de l’hospici. Una experiència encara més terrible que la del dia a dia els espera…

 1. Esther Pak

  20 Mar 19
  22:52 #

  Comentari de “El pavelló gris”

  M’ha agradat molt.
  La novel.la està molt ben estructurada. La narració transcorre sense retard i les descripcions són molt entretingudes.
  Penso que m’ha agradat més perquè crec que la història es basa en un fet real.
  Una vegada que el comences, no pots parar de llegar-lo!

 2. Maite López Gallén

  23 Mar 19
  23:32 #

  El pavelló gris és un llibre força interessant i de fàcil lectura. Des de gairebé el primer moment es crea intriga sobre l’enigmàtic pavelló i quedem atrapats en la curiositat per descobrir els secrets que amaga. La història va fluint des de la tristesa i la grisor inicials cap a un relat d’aventures on un grup de nens intenten esbrinar què succeeix al pavelló gris sense ser descoberts. Tanmateix el que m’ha semblat més interessant del llibre és el moment històric que descriu mitjançant una bona selecció de personatges d’origens geogràfics i socials molt diversos. Els cinc amics, els responsables dels pavellons i els vigilants i les relacions entre tots ells centren una bona part de la història. La descripció de l’ambient de l’època, de l’autoritarisme i la disciplina típiques d’aquestes institucions durant el franquisme m’ha semblat molt acurada i m’ha fet recordar com eren aquells dies i com ha canviat la nostra societat al llarg dels anys.

  El desenllaç final és una mica més fluix, massa ràpid pel meu gust i denota que l’enfoc principal de l’autor era el retrat fidel d’una època, més que entretenir-se en detalls sobre la resolució de la història que ha explicat.

  Em sembla una lectura molt recomanable per als joves, els ajuda a tenir un coneixement d’un moment fosc i trist d’aquest país, sovint oblidat.

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos a:

      

Categories


Enllaços


Etiquetes


Arxius


Novembre 2016
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
« Set   Des »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930