• “El temps de les cireres”, de Montserrat Roig, en LF

  Per commemorar el 25è aniversari de la mort de Montserrat Roig (1946-1991) s’ha editat aquest llibre, Premi Sant Jordi de Novel·la 1976, en versió Lectura Fàcil.

  La novel·la relata el retorn a Barcelona de la Natàlia, després d’haver viscut dotze anys a França i Anglaterra, i pocs dies després de l’execució de Salvador Puig i Antich. La Natàlia pertany a una família burgesa de Barcelona, la família Miralpeix. Tots els personatges de la novel·la intenten buscar un sentit a la vida en una Barcelona marcada pels darrers anys del franquisme.

  La novel·la està escrita en tercera persona i s’estructura en cinc parts: Gorgs, Aroma de tardor, Corns de caça, Quietud, Becaines d’àngels custodis i Només somnis.

  El títol de la novel·la fa referència a Le temps des cerises de Jean-Baptiste Clément, una cançó francesa que parla de llibertat, de solidaritat, i de resistència de cara a l’opressió, amb una certa nostàlgia i una certa idea d’alegria popular, subratllant el desig de recerca d’un paradís perdut. La versió més cèlebre d’aquesta cançó és interpretada per Charles Trenet. És una cançó emblemàtica de la identitat de l’esquerra francesa.

 1. Isabel

  03 juny 17
  13:58 #

  M’ha agradat Molt.
  És una novel.la amb diversitat de trames que giressin al Voltant del món del bàsquet
  Els protagonistes Mostren a els valors de l’amistat i l’honestedat

 2. Gabriel

  06 abr. 17
  11:58 #

  Els protagonistes busquen trobar un sentit a la vida. Desitgen que arribi “La primavera de la felicitat”. El guió narratiu sovint retorna al passat i fa presents els records familiars, des de l’avi Joan, despòtic i fred, fins als temps del besnét Màrius. Les vivències narratives són de la Barcelona dels anys setanta, en un temps en què falten valors humans per la guerra i la postguerra; a més d’un temps marcat per la dictadura franquista, sense esperança de futur.
  Personalment el trobo molt entretingut i interessant en tot el seu contingut. El recomano a llegir aquesta novel·la.

 3. Carme

  05 abr. 17
  16:32 #

  És una novel·la que m’ha agradat molt, té un bon ritme es llegeix ràpidament i m’ha fet reviure molts moments de joventut.
  Us la recomano, us agradarà!

 4. Teresa Fernàndez

  04 abr. 17
  8:57 #

  Comentari de la Pepita Grande:
  “Aquest llibre m’ha agradat molt”

 5. Soledad Serrano Gallardo

  24 març 17
  19:47 #

  EL TEMPS de las Cireres.
  Montserrat Roig.

  Aquesta novel·la m’ha agradat molt.
  La autora descriu els personatges on son en la actualitat i per aixo se remonta a fet i vivencias qui cadascun ha viscut en la seva infantessa i adolescencia.
  Com cadascun d’ells com van quedat marcats de diferents maneres per la seva educacio i per la guerra civil Espanyola.
  M’ha entendrit i m’ha agradat molt.

 6. Olga Terrón Martín

  24 març 17
  19:23 #

  EL TEMPS DE LES CIRERES

  Ens parla de les consequencies de la guerra civil espanyola i de com poden influir en les persones les experiencies i el tracte que han rebut en la seva infantesa.

  Tot narrat amb sabiesa i bon humor

 7. brigit

  24 març 17
  19:16 #

  aquesta novel·là és interessant,esta ben escrita, i facil de llegir.A mi m’ha agradat molt

 8. ana

  24 març 17
  19:08 #

  una historia conmovedora de una dona avancada a la seva epoca , llibre de facil lectura

 9. Xavier

  24 març 17
  19:07 #

  En la meva opinió aquesta és una novel·la d’allò més entretinguda i també molt interessant i amb una trama que t’atrapa i et fa llegir-la d’un cop.

 10. Manel

  20 març 17
  10:37 #

  La veritat es que m´agradat , les primeres 4/5 pàgines en van costar bastante, desprès vaig enganxar-me una mica,però en va costar molt llegir-ho per manca de temps.
  La meva conclusió de aquest libre encara que és ficció, pot ser que la historia no es pot tocar i que si hi ha una màquina com aquesta seria molt perillós, no es pot jugar amb el destí de les coses, pasan perquè han de pasar.

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos a:

      

Categories


Enllaços


Etiquetes


Arxius