• ‘Les mateixes estrelles’, de Núria Martí

  coberta les mateixes estrelles

  Aquest és un llibre de Lectura Fàcil que explica la història d’una mare i una filla que fugen de la Guerra Civil espanyola a bord d’un vaixell amb destinació Xile.

  És una història d’amistat, de solidaritat i d’amor.

 1. Deborah Montes O'connor

  06 març 18
  21:31 #

  Ha estat una història molt interessant, emotiva i fàcil de llegir però massa curta i encara que m’he quedat amb alguns dubtes, em va agradar moltíssim.

 2. María del Rosario Fernández

  02 març 18
  13:45 #

  M’ha agradat molt el llibre.
  M’ha semblat una història de supervivència, amor i esperança.
  És molt fàcil de llegir i entretinguda.

 3. Núria Martí Constans

  02 febr. 18
  17:48 #

  Moltes gràcies per tots els vostres comentaris! Em fan feliç. M’alegro molt que ‘Les mateixes estrelles’ us hagi agradat. Mentre l’escrivia m’hi emocionava i em sembla que vosaltres també us heu emocionat llegint-lo! D’això es tracta! Espero que seguiu llegint en català: hi ha molts llibres de Lectura Fàcil!

 4. Yolanda Santiago

  12 març 17
  23:29 #

  Aquest llibre relata una historia de la guerra civil.
  Descriu molt be una série de sentiments i decisions que es van veure obligats a prendre moltes families en aquell moment.

 5. Rocio Gutierrez

  10 març 17
  19:01 #

  Les mateixes estrelles m’agradat molt.

  Es una historia d’esperança, amor, solidaritat i d’amistad.

  Aquesta dona amb la seva filla es l’exemple de tantas persones que van patir la guerra i van sortir del pais buscant un lloc mitjor on començar una nova vida.

  Grácies a aquest llibre he conegut el gran acte d’amor cap als més desfavorits que va protagonitzar Pablo Neruda.

  Una gran historia amb final feliç on aprenem que quan ja no tenim res hi ha que ser valent i començar de nou.

 6. Yslaisy

  10 març 17
  15:25 #

  M’ha agrada la lectura de les mateix estrelles, em sembla una realitat que sempre va estar I está present en qualsevol país lamentablement . La forma de donar – la a coneixer a fet de fácil comprensio i puc coneixer part del pasat. ….

 7. Montserrat Peralta

  05 març 17
  22:31 #

  El llibre ” Les mateixes estrelles” és l´historia d’uns personatges que primer fugen de la Guerra Civil i després troben un lloc on fer la seva vida. Malgrat tot és retroben amb un altre guerra.
  El que més m’ha agradat és que al final la filla torna als origens.
  No m’ha agradat que l’historia és una mica previsible,però en general he gaudit del llibre.

 8. Montserrat Peralta

  05 març 17
  22:00 #

  El llibre “Les mateixes estrelles” és l’historia d’uns personatges que primer fugen de la Guerra Civil i després troben un lloc on fer la seva vida. Malgrat tot es retroben amb un altre guerra.
  El que més m’ha agradat és que al final la filla torna als origens.
  No m’ha agradat que l’historia és una mica previsible, però en general he gaudit del llibre.

 9. andrea

  04 març 17
  23:07 #

  Me ha parecido un texto fácil de entender .
  El contenido decla historia muy interesante con un final para reflexionar .
  Gracias por esta esta lectura

 10. andrea

  04 març 17
  22:58 #

  M’ ha semblat un text fàcil d’ entendre.
  El contingut de la història molt interessant amb un final per reflexionar. Gràcies per aquesta lectura .

 11. Elisabet vegas

  03 març 17
  23:27 #

  Sòc alumne del curs elemental 2 i 3.
  M’ agradaria felicitar a l’autora, ha atrapat a l’expectador en una història que no podies deixar de llegir.
  Una de les meves parts favorites, ha estat quan dins de l’adversitat pots trobar l’amor i gent maravellosa que t’ajuda sense pensar-s’ho.
  Sense dubte recomano a tothom que el llegeixi.

 12. Pilar Ruiz E2-E3

  03 març 17
  12:18 #

  M´ha agradat el llibre és una história que reflecteix la realitat de la guerra. Em crida l´atencio la pena dels personatges que han d´abandonar el seu país i marxar a un altre que desconeixen pero gracias a la solidaritat de la gent es senten molt be acollits i els quedés una part de bons records que mai s´oblidés.

 13. M.Ascensión Romero González (E3)

  02 març 17
  19:56 #

  M’ha agrada molt. Admiro l’empeña de la madre, pero decidir-se a marcar a un país desconegut, pero començar una nova vida i que la se va fulla creixés sense guerres. També es emotiu el fet de que les veritables amistats, son per sempre siguis on siguis.

 14. Paula Aguirre E3

  02 març 17
  19:44 #

  Aquest llibre és molt fàcil de llegir i és ideal per a persones que aprenen catàla. El pots llegir ràpidament i no hi ha gaire vocabulari complicat.
  També trobo la història molt interessant. No coneixia la història del vaixell Winnipeg i desprès de llegir aquest llibre vaig investigar una mica sobre la fugida durant la guerra amb el Winnipeg i la implicació de Pablo Neruda.
  Tot plegat, he après molt!

 15. Virginia Rubio Blanco

  02 març 17
  19:24 #

  Virginia Rubio Blanco
  Elemental2-3
  M’ha semblat un llibre molt tendre, entretingut i facil de llegir.
  Aquest llibre barreja sentiments: d’una banda tristesa ,duresa i valentia i per una altra espezanza, satisfaccion i alegria per les noves metes i somnis aconseguits.
  El vocabulari és senzill i permet una lectura fluïda .
  M’hagués agradat que expliquessin mes detalls de l`historia per poder conèixer mes dels personatges i per poder situar-me i posar-me en situaciò.
  Aquesta història és un reflex de la nostra societat , la mateixa realitat que viuen actualment els refugiats, és un esdeveniment que ha ocorregut sempre i continuarà passant.

 16. Daniel

  02 març 17
  0:00 #

  M’ha agradat molt el llibre, que es tracta de una època que m’interessa molt. Ens recorda que una crisi de refugiats es pot patir en qualsevol moment i a qualsevol lloc, i si es passés, tots hauríem de ser valents. L’estil del conte es fàcil d’entendre i ja he recomanat a un amic que el llegeixi.

 17. Laia

  01 març 17
  23:42 #

  A mi em va agradar molt el llibre perquè és interessant veure com una mare i la seva filla malgrat la por que poden tenir en estar entre bales i míssils poden arribar a prendre la desicion d’anar-se’n a un altre país sense importar el que hagin d’afrontar

 18. Alicia

  25 juny 15
  12:50 #

  vaig gaudir molt del llibre per diversos motius però el més important és la facilitat amb la que et fiques a la història i la necessitat de conèixer el desenllaç.
  és una lectura fàcil , de manera que per la facilitat de llegir-lo , com per la història és ideal per començar a llegir en català

 19. Pilar Ruiz E2

  07 juny 15
  20:22 #

  M’ha agradat molt per ser un llibre curt i de fácil lectura, relata molt bé la realitat d’una guerra, la gent fuig amb la pena de deixar la seva terra natal i l’esperança de començar una nova vida en un país que no coneixen.

 20. rosalia montes

  06 juny 15
  15:18 #

  És un llibre molt entretingut,us recomano que el llegiu.
  És un llibre de la guerra d’Espanya.
  És la historia d’una mare i una filla que es diuen Teresa i Miranda que van haver de fugir de Figueres cap a França perque tenien molta por a morir i despres van anar a Xile per començar de nou.

 21. Maider

  27 maig 15
  17:12 #

  Un bon llibre encara que sigui curtet. La història és molt entranyable i demostra la força de la gent.

  El recomano.

 22. Javier Enciso

  18 nov. 14
  17:13 #

  M’ha agradat molt aquest llibre, per la seva senzillesa i per la història que explica, i crec que per a molts és desconeguda. M’ha fet pensar en la poca memòria que tenim tots a l’hora de parlar i acusar els immigrants.
  No ens adonem que tots viatgem en el mateix vaixell i ens il·luminen les mateixes estrelles.

 23. Maria José Martínez cerezo

  11 març 14
  17:01 #

  m’agradat molt. Es una historia molt tendre, on es posa de manifes la solidaritat de la gent en temps difícils. La lectura del llibre ha sigut facil, molt recomenable per a la gent que comença a llegir en català. Encara que penso que es una miqueta curt.

 24. Marga Vazquez

  05 març 14
  20:28 #

  Es una bonica historia ambientada a l´epoc de la guerra civil espanyola. Em va agradar molt, encara que, he de dir que em vaig quedar amb ganes de mes.
  Es una historia contada desde el punt de vista de les victimes on hi ha amor, amistat y solidaritat amb els fugits de la guerra.
  Totalment recomanable per la historia i per que es fàcil de llegir.

 25. hoda tizniti

  04 març 14
  13:31 #

  Em va trobar una mica infantil i un llibre molt facil per llegir pero tambe porta vocabulari molt rico i aixo em va agradar molt .
  Es molt divertida perque ens va portar en una epoca molt important per espanya que es la guerra civil amb una manera molt intelegent qui la escritura ens va explicar -la amb una manera real en el mateix temps havia algu de imaginacio.

 26. Rosa Maria Gonzalez

  03 març 14
  18:44 #

  És una història preciosa de superació de les adversitats i la mort, on es plasma l’angoixa dels supervivents de l’horrible assetjament durant la guerra civil espanyola i de com aquesta tragèdia pot esdevenir en sentiments de solidaritat i esperança cap a un món millor.
  És un llibre divertit i agradable malgrat la cruesa temàtica enriquit per les peripècies que passa la protagonista en un món tan allunyat del seu.
  En conclusió un llibre ple de valors i sentiments contraposats.

 27. Antonio galicia centol

  03 març 14
  12:26 #

  Per mi es un llibre de facil lectura, ens porta a la guerra civil espanyola anb una historia que pudria ser reial.Es una historia plena de tendresa i amor.A mi particularment m’agradat.

 28. Francesc Mansilla

  26 febr. 14
  23:06 #

  Francesc Mansilla García
  Elemental 3

  En primer lloc haig de dir que no sóc un apassionat de la lectura però el format de novel•la curta i lectura fàcil ha fet que gaudeixi llegint aquest llibre.
  La temàtica també m’ha agradat, m’he quedat amb manca d’informació i la he consultat per altres mitjans. Una història dura, real, com a tantes altres.
  Felicitar a la seva autora per deixar constància del que va passar, per no quedar en l’oblit tanta pena i tant dolor.
  Quan veiem en les notícies tanta immigració, hem de pensar que anys enrere persones del nostre país també van ser protagonistes.

Segueix-nos a:

      

Categories


Enllaços


Etiquetes


Arxius