• “L’any de la serp” de Miquel Fañanàs

  El llibre (editat l’any 1991) tracta de la revolta d’estudiants la primavera de 1989 a la Xina.

  L’Oriol Rovira, periodista que s’instal·la a Pequín fugint de la màfia novaiorquesa, viurà de prop totes les manifestacions multitudinàries a la plaça Tiananmen, les intrigues pel poder i la intervenció de l’exèrcit. També  s’enamorarà d’una jove estudiant revolucionària.

   

   

  Miquel Fañanàs, l’autor, és un periodista i escriptor gironí. Ha publicat més d’una vintena de novel·les i ha guanyat els premis literaris Just M. Casero de narració curta, Ciutat d’Olot de novel·la, Vall d’Albaida de literatura eròtica, Ciutat de Badalona de narrativa juvenil (El pavelló gris, 2011 -llegit en diversos clubs de lectura i en diversos grups de cursos de català-) i Nèstor Luján de novel·la històrica.

 1. Cynthia

  19 març 18
  17:16 #

  M’ha semblat un llibre molt entretingut i de fàcil lectura. Al començament em va semblar una mica fantasiós però després la història es va posar interesant, ja que el context es va desenvolupar a la revolució xinesa, un fet real a la humanitària. Un gran encert de l’escriptor en compartir el protagonisme amb una dona estudiant xinesa. El recomano totalment

 2. Montse Gil

  18 març 18
  12:18 #

  Aquest és un llibre de fàcil lectura basada en fets reals, la revolta estudiantil de Tiananmen a la Xina al 1989. És una novel.la que barreja intriga i romanticisme. Pel meu gust és una mica fantàstica perque la protagonista té el do de escapolir-se de situacions surrealistes. Es fa una mica llarga la part de la fugida d’ella i trobo que té un final molt insípid.

 3. Llorenç Redondo Fernández

  09 març 18
  20:29 #

  “L´any de la serp”, primer comentaré que es un llibre entretingut, no m´ha semblat aburrit, però per exemple la primera part del mateix,no hi era molt convincent, el protagonista Oriol Rovira, hem semblava una miqueta en James Bond. Però la part on es comenta com es va forjant les idees dels estudiants i com les porten a la pràctica per demanar la llibertat i la democràcia,es molt més creible,i com van succeir els fets, també. A més la barreja de la història d’amor dels dos protagonistes està molt bé lligada, menys el final, que per mi esta una mica coig,li falta alguna cosa més.
  El recomanaria per una tarda d’estiu,tranquil en un lloc sense soroll,perquè si no, perds el fill i no saps perquè ha passat tot, ahhh amb una copeta de vi negre del Pènedes al costat…

 4. Conchi DFG

  08 març 18
  18:03 #

  Aquest llibre es una mescla de la narració de fets històrics reals, el moviment i la revolta estudiantil de Tiananment , i l’Oriol, un periodista amb una historia una mica surrealista. Masses aspectes i emocions barrejades alhora, que no acaben de compactar.

 5. Vanesa Bermúdez Gómez

  08 març 18
  1:07 #

  Per mi li falta una mica de emoció i intriga. No m’agradat del tot. Al començament em va semblar interessant però després quan l’Oriol se’n va anar a Xina i comença la revolució se’m va fer més pesat. M’ha resultat fàcil de llegir i no té gaire dificultat.

 6. Flora Montserrat Compte

  06 març 18
  13:13 #

  Aquest llibre tracta de la revolta d’estudiants de 1989 a la Xina. Fets reals.
  Llibre d’intriga i d’amor. Els protagonistes són un periodista i una noia xinesa.
  Aquest llibre m’ha agradat molt i el recomano. És de lectura fàcil i entenedora.

 7. CRISTINA ESCUDERO MÉNDEZ

  05 març 18
  22:26 #

  Aquest llibre m’ha agradat, té petits trossos que es fan una mica pesats, és distret.
  La història que explica està basada en fets reals i l’explica a través d’un noi que té una vida molt difícil, un periodista, la qual cosa fa que t’intriguis més pel que ha passat.

 8. carme sanchez fuster

  03 març 18
  23:58 #

  El llibre l any de la serp m agradat força.Ha tingut moltes aventures i aventurers.
  L Oriol com a periodista enamora.També les seves conquistes.Detalla força bé,la claretat de la màfia novaiorquesa…
  En general m agradat molt.

 9. Carolina Segura

  02 març 18
  22:00 #

  Per a mi el més interessant d’aquest llibre és la part de la revolució del poble xinès en contra del seu govern, tot i sabent que no aconseguiran res.

  És de lectura fàcil i recomenable, sobre tot pels que no saben el que va passar a la plaça de Tiananmen.

 10. CRISTINA ESCUDERO MÉNDEZ

  02 març 18
  16:42 #

  Aquest llibre m’ha agradat, té petits trossos que es fan una mica pesats, és distret.
  La història que explica està basada en fets reals i l’explica a través d’un noi que té una vida molt difícil, un periodista, la qual cosa fa que t’intriguis més pel que ha passat.

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos a:

      

Categories


Enllaços


Etiquetes


Arxius