• 8 contes de Nadal, de Pere Calders

  8 contes de nadalAquest llibre recull 8 històries plenes d’ironia i humor al voltant del Nadal.
  Pere Calders és un expert en contes curts que recreen móns possibles farcits de fantasia i de situacions surrealistes. 
  Necessitem seguir les ordenances municipals per muntar un pessebre? Per què no és benvingut el Pare Noel si ve carregat de regals? Es pot celebrar el Nadal al tròpic?
  Aquestes són algunes de les històries d’un geni del conte…

   

   

  Print Friendly, PDF & Email
 1. ANA VINOGRADOV

  10 des. 19
  23:06 #

  El llibre “8 contes de Nadal”, de Pere Calders, és molt original i diferent d’altres contes amb tema nadalenc. L’autor ha fet ús de la subtilesa i l’humoren la narrativa del seu llibre. Les històries són molt estranyes, amb una punta d’ironia. Tot i això, els contes transmeten missatges útils per a la vida.

 2. Maite Lopez

  07 des. 19
  17:42 #

  Pere Calders ha estat una sorpresa molt positiva. No l’havia llegit mai tot i que algun dels seus contes l’he vist representat al teatre. M’ha agradat molt l’humor i la ironia de les seves històries. Sempre busca sorprendre el lector i ho aconsegueix de ple. He gaudit llegint “Els 8 contes de Nadal” i el que m’ha sorprès més és “El batalló perdut”. Aquest conte no es tan humorístic com els altres. La intriga i la ironia són presents a cada pàgina. Una història de guerra, companyonia, nostàlgia i sorpresa final.

 3. Emma Aboy

  03 des. 19
  22:31 #

  El llibre Vuit Contes de Nadal personalment m’ha agradat molt.
  Narra històries imaginàries d’humor i surrealistes que són completament diferents a la vida que realment vivim, i et fa veure el Nadal d’una altra manera i des de diferents punts de vista.

 4. Cris

  03 des. 19
  16:45 #

  Aquest llibre té diferents històries contades des de la ironia i l’humor de l’autor. Són contes breus i bastants interessants.

 5. Pedro Gómez

  02 des. 19
  23:22 #

  No coneixia al Pere Calders, em sembla un autor prou bo, m’ha agradat el seu humor fi i sarcàstic. La veritat, m’agrada molt con narra els seus contes, ho recomano.

 6. Ainhoa Díaz

  11 des. 17
  0:01 #

  Aquest llibre és un recull d’històries relacionades no només amb el Nadal, sinó amb la idiosincràsia, les tradicions i els costums catalans. Tot això amanit amb pinzellades de fantasia i, sobretot, l’humor irònic que va caracteritzar tota l’obra del Pere Calders. Així mateix, en els diferents contes es poden apreciar lleugers tints de la vida de l’autor, que tot i haver nascut a Catalunya va estar a l’exili durant molts anys, els quals enriqueixen encara més la lectura. El conte que més m’ha agradat ha estat “Nit de pau i bones festes” per l’embolic burocràtic (una constant temporal fins avui) i la mordacitat de l’humor amb què Calders el tracta.

 7. Patricia Sainza

  10 des. 17
  23:22 #

  De “8 contes de Nadal” de Pere Calders m’ha agradat que són diverses finestretes per les quals observar el Nadal. Els contes que més m’han agradat són: “Reunió d’alt nivell” pel cinisme total del Reis Mags i en Papa Noel repartint-se el mercat mitjançant tècniques de màrqueting; “Nit de pau i bones festes”, en què l’absurda paperassa pot enfonsar la il·lusió per fer un pessebre; i finalment “Quaranta-cinc graus sota cobert”, on se mostra el xoc generacional en la interpretació de la tradició nadalenca catalana al tròpic.

 8. Joan Heredia

  09 des. 17
  12:40 #

  Pere Calders en aquest contes utilitza la seva ironia d’una manera que ens fa riure i a la vegada reflexionar. Es un humor càustic escrit amb històries plenes de fabulacions i realitats, és gaudeix llegint-lo i deixa a la nostra imaginació la interpretació dels contes. M’ha agradat molt “reunió d’alt nivell” on els reis mags i el pare Noel es reuneixen per discutir la logistica del mercat de la joguina. La veritat és que els vuit contes estan força bé.

 9. Rosario Teruel

  08 des. 17
  16:50 #

  Són uns contes amb molta ironia i bon humor.

  Tots tenen el seu ensenyament i volen dir-nos alguna cosa.

  A mi el que més m’ha agradat és el dels tres Reis Mags i el

  Pare Noel.

 10. Raúl torrejon fernandez

  08 des. 17
  12:31 #

  El llibre de la picaresca o el bon humor. Es un llibre fascinant amb molt ingeni. Que posa en entre dit total la societat consumista de les ultimes decades o posa énfasis en que el Nadal deuria de ser igual de bonic o magic pero a total es essers de la terra.

 11. Maribel Rubiales Fortanet

  06 des. 17
  22:13 #

  La meva opinió després d’haver llegit el llibre és positiva, ja que els contes són curts i fàcils d’entendre i et fa veure els nadals des de diferents prismes, Hi ha un d’ells que és força divertit i és el de la reunió entre els tres Reis Mags i el Pare Noël. Aquest és el que més m’ha agradat, però en general tots són ben curiosos gràcies a l’humor satíric de l’autor

 12. latefa chbaiba zarouala

  06 des. 17
  21:51 #

  Hola,
  El llibre és curt i fàcil d’entendre i es pot llegir en una tarda. En els contes es combina la imaginació, la ironia i el sentit de l’humor. Però la meva opinió és que em quedo amb el conte “La quieta nit” i “Reunió d’alt nivell”, els quals em semblen més originals.
  PD: On puc comprar les píndoles roses?

 13. Jorge García Montero

  06 des. 17
  14:01 #

  Considero que és un llibre molt agut, perspicaç i amb bastant d’humor. Amb el pretext del Nadal, Pere Calders ens envia a cada conte un missatge, com potser el sistema burocràtic, el qual és lent, feixug i car. En un atre conte ens parla de la gelosía que surgeix dins d’un matrimoni com consecuència d’uns regals inesperats. També ens parla del respecta a la tradició celebrant la festivitat dels Reis Mags d’Orient o el Pare Noel, el qual és una tradició importada dels Estats Units.
  Per mi és un llibre on Pere Calders fa una crítiica a la societat del seu moment, que és molt semblant a la nostre, sinó indèntica.

 14. Antonio Doddo

  06 des. 17
  9:24 #

  En la meva opinió Pere Calders va ser un atent observador de la nostra època, aquesta opiniò es reflecteix en els denominats “8 contes de nadal”, una sèrie de naraccions que parlen de moments de vida familiar, de situacions surrealistes, de la infància, de la miopia de la burocràcia. Personalment , he trobat el llibre molt interessant i agradable, també cal notar que malgrat totes les històries narrades estiguin representades en entorns molt different, es podria trobar un element comú, la crítica despietada al consumisme i al conformisme que caracteritza la fase històrica que encara estem vivint, la qual cosa uneix, com un fil invisible, tots els comptes presentats en el llibre.

 15. Àngels Martínez

  05 des. 17
  16:38 #

  M’ha sorprés la manera de tractar la temàtica nadalenca, plena de irònia i d’enginyosa imaginació.

  En el primer relat, l’autor distingueix las famílies partidaries del Reis Mags de las del Pare Noël. En el segon, es proposa la jubilació dels Reis Mags i del Pare Noël i la seva sutitució pels ministres d’economia.

  En el tercer, explica una història entre un nen i un ésser espacial que apareix en el pessebre demant-li ajuda. El quart és el que més m’ha agradat, perqué el fet de voler posar un pessebre d’acord amb una legislació establerta, m’ha semblat una situació disbaratada i m’ha fet riure.

  En el cinqué, una explosió aconsigueix canviar els sentiments d’un veí. D’un mal pensament es passa a l‘arrepentiment i l’acogiment. En el sisè, la festa acaba en batalla quan descobreixen uns regals massa cars, i la minyona no enten les reaccions provocades.

  En el setè, un grup de catalans sobreviu en una ïlla dirigit per un líder, que no deixa pensar a ningú. El vuitè és el més trist de tots perquè explica que la guerra no li agrada a ningú, però existeix. Per concloure, he passat una bona estona amb aquesta lectura.

 16. Pilar Gea Gimenez

  04 des. 17
  9:54 #

  El llibre recull vuit contes de Pere Calders que tracten de temes relacionats amb el Nadal amb ironia i humor, són contes de fantasia.
  El conte que més m’ha agradat és “reunió d’alt nivell” que tracta d’una trobada empresarial entre els reis mags i el pare Noel.

 17. Antonia Collado Ortega

  03 des. 17
  20:00 #

  M’ha agradat molt el llibre de Pere Calders,és una forma comica de redactar el Nadal.I jo penso que en alguns contes hi ha una moralitat

 18. Kimberly

  01 des. 17
  22:04 #

  Els “8 contes de Nadal”, de Pere Calders en general m’han agradat molt. De fet, M’encanta que als contes els posi fantasia o ironia, i que simultàniament porten un missatge cadascun d’ells, plens de reflexió a l’època de Nadal. Els contes són curts. Sí que és veritat que l’últim dura una mica més i et deixa freda però és pel tema que tracta (Nadal a l’època de la Guerra Civil)
  Jo em quedo amb el conte de “Pau a la Terra” perquè em fa recordar que sigui Nadal o no, els detalls i l’amabilitat genuïna entre uns i altres són molt importants.

 19. Concepcion Rodriguez

  22 juny 16
  16:08 #

  d’avui per demà..

 20. Concepcion Rodriguez

  22 juny 16
  16:04 #

  Comentari de text del llibre “8 CONTES DE NADAL”, de Pere Calders

  Dels vuit contes del llibre, jo faré un resum del primer. Títul: “Quieta nit”
  Plantejament: és Nadal i el Pare Noel arriba a un lloc on no és ben rebut…
  El conte ens deixa una reflexió envers la resistència als canvis que , de vegades, ens provoquen algunes innovacions. Encara que sigui Nadal, no volen deixar passar al Pare Noel perquè diuen que “¡en aquesta casa fem Reis!”, tot i que el nen sembla veure-ho d’una altra manera…
  I és que els canvis culturals i de tradicions no es fan d’un dia per a l’altre, necessiten anys, de vegades generacions, per superar aquesta resistència i perquè es consoliden.

  Quan vaig llegir “8 contes de Nadal” m’esperava, amb aquest títol, un altre tipus de contes: més per a nens, més alegres, més tendres…
  Potser per això no em vam agradar molt a la primera lectura, ni a la segona, i va ser a la tercera que va caure en el compte de la veritable força de l‘autor: per a la seva inesgotable ironia, el Nadal és només una excusa qualsevol.

 21. Carme Hernàndez

  16 juny 16
  23:11 #

  La primera vegada que el vaig llegir no hem va agradar. Però, després de llegir-lo amb més calma ja li he trobat el sentit a les caldersianes.

 22. HODA

  21 nov. 14
  14:47 #

  Hola , no em va agradat aquest llibre perque totes les contes estan al voltant del nadal .
  La veritat em vaig posar trista perque la meva mara mare es va morir en aquestes festes .

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos a:

      

Categories


Enllaços


Etiquetes


Arxius