• Els alumnes dels cursos de català comenten els llibres que han llegit

  A partir del nivell Bàsic 3, tots els alumnes dels cursos de català del CNL de Badalona i Sant Adrià estan convidats a participar en aquest blog i exposar-hi els seus comentaris i les seves opinions sobre les lectures que han fet durant el curs.

   

 1. professorat

  09 març 22
  12:26 #

  Vaig llegir “Invasió subtil i altres contes” que és un recull de contes i relats breus de Pere Calders. Escrits amb molta ironia i sarcasme, parodia situacions que vivim diariament, ridiculitzant les actituds i maneres de fer dels éssers humans a través de l’humor i els fets fantàstics i inclús sobrenaturals com per exemple, sortir a buscar bolets i trobar-se amb un extraterrestre que entén i parla català a la perfecció. Us el recomano ja que m’ha semblat força divertit.
  Mariana

 2. cbernado

  09 març 22
  10:26 #

  Jo vaig llegir el llibre “Una mestra a Katmandú”. És un relat de la vida de la Vicki Subirana, una noia que va néixer a Ripoll, en una família humil, va estudiar Magisteri a la Universitat de Vic. La Vicky tenia un somni, construir una escola a Nepal pels nens més desafavorits i pobres.
  En aquest llibre explica la seva experiència a Nepal, la relació amb les persones, les seves costums, hàbits, religions, però també de les dificultats que va haber de superar per dur a terme el seu projecte educatiu.
  Recomano aquest llibre perquè transmet valors com la amistad, paciència, perseverança…
  t’aporta una visió de la realitat més crua del Tercer Món. Un llibre perfecte per totes les edats.

  Paqui

 3. Yelsi Yolibeth

  06 març 22
  19:10 #

  Jo vaig llegir LAS FADAS SON CALBES DE LA ESCRITORA CINTA ARASA
  tracta de una nena que ba crida un dia a l‘escola las Fades son calbes!
  Vol defensar-se i defensar la seva mare.
  A partir de llavors les dues juguen a inventar-se una historia de Fades ,desitjos i encantéris perque la malaltia que Pateix la mare no converteixi cada día en un día trist.Potser si que les Fades existeixen.
  Ho recomane es una historia de superació, tendrá i divertida alhora, que de segur llegireu amb un somriure.

 4. Harry

  06 març 22
  11:45 #

  Pilar Prim, novel·la de Narcís Oller, em va moure el sentiment de no deixar-nos atabalar per tots aquests convencionalismes de la societat. Assajar conèixer els nostres verdaders desitjos i lluitar per aconseguir-los. Tot i que la versió que vaig llegir era de lectura fàcil, és evident el gran enteniment de l’autor per descriure personatges, situacions i indrets. Em vaig quedar amb ganes de llegir la versió original.

 5. Karen

  03 març 22
  11:04 #

  Jo he llegit el llibre “ Les mateixes estrelles “ de Nùria Martí, m ‘ agradat molt . Ho recomano perquè ès una història de resiliència I persistència basada en un fet real en l ‘ època de la postguerra .És també una història de solidaritat i la gran aportación dels inmigrants a la societat

 6. Miguel Abad

  03 març 22
  11:04 #

  Jo vaig legir El violí d’Auschwit de Maria Angels Anglada. Es la histori d’un luthier en el cam d’extermini d’Auschwitz. On la mort i las condicions de vida infrahumanes són companys habituals dels recluses. En Daniel sobreviu treballant de fuster. El comandant del camp descobreix l’autentic ofici d’en Daniel: luthier. Li haurá de construir un violí que tingui un so perfecte. Con esta històrie explica com la dignitat i la capacitat de resisténcia d’ una persona davant l’adversitat més terrible
  Son 110 paagines molt ” enganchantes”. Lo recomeno con tota la solidaritat

 7. Breno Oliveira Gonçalves

  03 març 22
  10:58 #

  Vaig llegir el llibre “La Galatea”, de Cervantes. És una novel·la pastoral — els seus personatges són, de fet, pastors —, però el llibre també és un vehicle per a un estudi psicològic de l’amor. La història transcorre en algun lloc — entre ideal i real — a la vora del riu Tajo. Hi ha una parcel·la principal i diverses de secundària. En la principal, l’Elicio i l’Erastro són dos pastors enamorats de la Galatea, una preciosa pastora que reuneix les següents virtuts: discreció, honestedat i bondat; tanmateix, la Galatea estima la seva independència espiritual i no vol ser sotmesa al jou de l’amor, així que menysprea els dos pastors.

 8. Lorena Tasaico

  03 març 22
  10:57 #

  Jo vaig llegir “Wonder” de R.J. Palacio ( traducció d’Imma Falcó). Tracta de un nen “Auggie” que anirà per primera vegada a la escola…. pero tè 10 anys . Ho recomano perquè treballa la empatia, consideració, amistat i resiliència. És una molt bona lectura!!!!

 9. Meriem iraqui housseyni

  03 març 22
  10:55 #

  Jo vaig llegir el llibre”entre línies” del autor Marcel Barteumeus,es tracta d’un colla d’esciptors que es reuneixen per debatre i compartir els seus textos.Un d’ells va faltar a la cita i un article publicat al diari anuncia la seva desaparició.
  Va agradar molt i ho recomano a la gent que li agradi les aventures i les intrigues i l’objectiu era ajudar el seu amic a retrobar l’inspiració per escriure
  Una de les frases que em va agradar és:
  Un joc entre escriptors acabarà pervconvertir-se en la gran novel.la del proper premibliterari Sant jordi

 10. Karla Cañarte

  03 març 22
  10:54 #

  jo vaig llegir un llibre que es diu De tot cor -Andres Marin
  aquest llibre es tracta d’un periodista malvat
  de la premsa, ningú com ell.
  Ningú com ell aconseguia ridiculitzar les famoses i posar-hi trampes per obtenir un bon titular.
  Recomano a tots aquells que els agradi aquelles situacions i com moltes vegades és el món de la televisión

 11. Cristina León

  03 març 22
  10:53 #

  El llibre que he llegit és el Zoo del Pitus recomano molt ja que ens ensenya la companyonia i com fer complir els somnis dels amics per una bona causa

 12. Marina Sochneva

  03 març 22
  10:52 #

  Jo vaig llegir “Cavaller o cavalleressa, ho sabràs ben de pressa” de Enric Lluch.
  Aquest llibre astà escrit amb humor i ensenya que és impossible resistir als desitjos i trair el camí en la vida per als seus fills. I que tot és possible. Es recomana llegir a partir de 8 anys.

 13. Mayra Gonzalez

  03 març 22
  10:51 #

  Durant aquest curs, vaig llegir un llibre que es diu ‘Entre Línes’. Es tracta sobre uns amics escriptors que es coneixen fa molt anys i fan reunions per posar-se d’acord en una mateixa història del periòdic per a escriure un text cort i continuar practicant la seva labor. No obstant això, en Terri va tenir molts problemes de inspiraciò i per això el seus amics es van posar d’acord per organitzar-li un joc per cercar el seu amic més pròxim, en Toti, que estava suposadament desaparegut. L’objectiu del seus amics era donar-li l’inspiració que necessitava, gràcies a les boges aventures que té durant la cerca. Aquest llibre me va agradar moltíssim per que és fàcil d’entendre i té vocabulari accessible per al meu nivell. D’igual forma, la història t’atrapa ja que és molt interessant.

 14. Alba

  03 març 22
  10:45 #

  Durant el curs vaig llegir el llibre El temps de les cireres de Montserrat Roig. Em va agradar molt. És la història de la família Mirapeix abans, durant i després de la Guerra civil espanyola.

 15. VANESA

  03 març 22
  10:41 #

  Jo vaig llegir ” NEGRA NIT” de Lolita Bosch.
  Tracta de la vida de una familia, principalment després de la guerra civil espanyola. Es diu ” Negra Nit” per els temps foscos de la posguerra.
  Ho recomano perque, a més de la trama de la novela, permet coneixer part de la historia de Espanya que, els que venim de fora, potser no sabem tant.

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos a:

      

Categories


Enllaços


Etiquetes


Arxius