• “El secret del meu turbant” de Nàdia Ghulam i Agnès Rotger

  El secret del meu turbant explica la història real de Nàdia Ghulam, una noia afganesa que amb només vuit anys va patir greus ferides a causa d’una bomba. En sortir de l’hospital dos anys després, el règim talibà s’havia instaurat a Afganistan i ella va prendre una decisió radical: es va vestir de noi i durant deu anys es va fer passar per home per poder portar un sou a casa, ja que el nou govern va prohibir que les dones treballessin fora de casa. Aquesta és la història de la Nàdia, una noia que va lluitar per la seva llibertat. « Premi Prudenci Bertrana de novel·la 2010 »

 1. Laura

  24 jul. 23
  10:45 #

  Un molt bon llibre!

 2. Antonio

  21 nov. 22
  18:20 #

  Un llibre que m’ha camviat tota la perspectiva de la humanitat, és molt complicat poder describir la sensaciò de lo que ha viscut Nadia i crec que graciès a la seva história podem fer un analisi de lo que la gent pot fer per amor i per viure.
  Lo que pateix Nadia no es normal i ho que ha fet per la seva familia, la lluita i el valor que ha donat per canviar i millorar la seva vida és mereix un aplaudiment de tot el mon.

 3. Puri

  21 nov. 22
  16:47 #

  És un llibre interessant i recomanat que explica la història de la Nadia. Una noia azganesa que viu una guerra civil. Als vuit anys va caure una bomba a casa seva i va tenir ferides que van trigar diversos anys i diverses operacions fins que es va recuperar. Va patir, entre altres coses els gronxadors d’una guerra, on els talibans prohibien a les dones treballar i estudiar, Nadia es va disfressar de nen per sobreviure i va sortir-se de situacions bastant dificils.
  Em sembla que La Nadia es una lluitadora d’els drets de les dones del seu pais L’Afganistan.
  On encara no ha deixat de lluitar perquè les noies puguessin estudiar.
  Em va agradar molt aquest llibre i la Nadia com a dona forta i valenta.

 4. Puri

  21 nov. 22
  16:44 #

  És un llibre interessant i recomanat que explica la història de la Nadia. Una noia azganesa que viu una guerra civil. Als vuit anys de la Nadia, va caure una bomba a casa seva i va tenir ferides que van trigar diversos anys i diverses operacions fins que es va recuperar. Va patir, entre altres coses els gronxadors d’una guerra, on els talibans prohibien a les dones treballar i estudiar, Nadia es va disfressar de nen per sobreviure i va sortir-se de situacions bastant dificils.
  Em sembla que La Nadia es una lluitadora d’els drets de les dones del seu pais L’Afganistan.
  On encara no ha deixat de lluitar perquè les noies puguessin estudiar.
  Em va agradar molt aquest llibre i la Nadia com a dona forta i valenta.

 5. Roxana

  21 nov. 22
  16:37 #

  Gràcies Nadia per brindar-nos l’oportunitat de conèixer la teva història de vida, que sense cap dubte,està dotada de valentía, perseverança, empoderament i que encara segueix viva en tu.
  Gràcies Agnès per trobar les paraules justes per despertar tantes emocions.
  Un llibre que sensibilitza; fent frenar la roda de la rutina per valorar les oportunitats que tenim.
  Aportem el nostre granet de sorra per als qui la vida li va posar més difícil.
  Una abraçada al cor per seguir endavant!
  Salutacion!
  Roxana Andurand.

 6. Fernanda

  21 nov. 22
  8:53 #

  Aquest curs vam llegir “El secret del meu turbant”, de la Nadia Guhlam. El llibre explica l´història de la Nadia i com va sobreviure i a convertir-se al pilar de la seva família durant l’ocupació dels talibans al ’94 a l’Afganistan.
  Després de sobreviure a l’esclat d’una bomba a casa seva que l’ha deixat inconscient durant 6 mesos i amb múltiples ferides graus, la Nadia va patir moltes més coses: el seu germà va morir, el seu pare va perdre el cap i ella va terminar assumint el rol de “pare de família” per tal de poder portar diners a casa i que la seva mare i germanes poguessin tenir alguna cosa per menjar. Però com els talibans no permetien que les dones treballessin, la Nadia va decidir fer-se passar pel seu germà per tal d’acconseguir portar un sou a casa seva. A partir d´aquest moment la Nadia va patir tota mena de peripècies, va haver-hi d’aguantar no només feines duríssimes i mal pagades, sinó també l’enveja i sempre amb la por que algú descobresc la seva verdadera identitat
  Allò que em va colpir més va ser la seva resiliència, la seva capacitat de fer front a situacions extremes sense mai renunciar als seus somnis.
  Per sort la Nadia va poder sortir de l´Afganistan i ara viu a Barcelona, on pot realitzar el seu somni d´estudiar i continuar ajudant a més dones afganes que, com ella, van patir les atrocitats del règim talibà.
  Vam tenir l’oportunitat de conèixer-la i escoltar-la i el que més em va agradar és que va dir que per a ella és molt important no caure en el victimisme, que porta la queixa i l’inacció. Ella s’anomena com una dona d’acció, ella vol fer, vol ajudar però amb accions concretes, a dones amb nom i cognom.
  La veritat és que em sembla admirable la seva resiliència i valentia, la seva capacitat de no enfonsar-se en el seu passat, més bé fer de la seva vida una eina per ajudar que més dones puguin tenir una vida digna i tenir accés a l’educació. Bravo Nadia!

 7. Paula

  20 nov. 22
  22:00 #

  M’ha agradat molt el llibre, relata les peripècies tan dures que la Nadia va haver d’afrontar per poder sobreviure ella i la seva família enmig d’una guerra civil. Dóna visibilitat a totes les dones i nenes que per culpa de règim teocràtic, totalitari o ultraconservador, tenen prohibit realitzar la majoria de les feines i fins i tot que assisteixin al col·legi, violant el dret de les dones i nenes a l’educació, al treball i a la lliure circulació.

 8. Mª Carmen

  20 nov. 22
  15:33 #

  Aquest llibre explica l’ història que va viure la Nadia, una noia afganesa que va tindre una infància normal, fins que va caure una bomba a casa seva, just a l’habitació on ella hi era.
  Amb l’esperança de la seva mare i la fortalessa de la Nadia, aconsegueix sobreviure de les greus ferides i les posteriors secueles, consecuència de la bomba.
  Es una història molt ben redactada i de fàcil lectura, però, amb un rerefons molt dur i difícil de imaginar i païr, plena de dolor i ràbia, encara que l’afany de superació, valentia i amor, ens consola i ens fa pensar, que pesar de tota aquesta locura, hi ha un fil d’ esperança que ilumina la protagonista.
  En un pais tan castigat per les guerres, els governs corruptes i la repressió dels Talibans, la Nadia es veu abocada a, fer-se passar per el seu germà difunt, per poder treballar i mantenir la seva familia.
  Aquest llibre ens fa conèixer, més enllà de la televisió i altres medis de comunicació occidental, el dia a dia, les penúries i el drama humanitari, que viuen les dones en aquests països, amb els seus governs repressors.

 9. Rafael

  20 nov. 22
  15:00 #

  És un llibre que m’ha agradat per la historia que explica. D’una noia lluitadora I Valenta, a un país on la llibertat I la cultura s’han vetat a les dones. Va tenir un gran coratge per tirar endavant I treballar per ayudar a la seva familia. Animo a llegir-lo.

 10. Rafael Sanchez

  19 nov. 22
  15:16 #

  És un llibre que m’ha agradat per la historia que explica. D’una noia lluitadora I valenta, a un país on la llibertat I la cultura s’han vetat a les dones. Va tenir un gran coraje per tirar endavant I treballar per ayudar a la seva familia. Animo a llegir-lo

 11. Paco

  17 nov. 22
  15:35 #

  El secret del meu turbant m’ha fet viure una realitat. La Nadia ens explica el que va viure i molts més com ella podrien comptar.És un llibre on vius, felicitat, desgràcia, valentia, lluita i amor, en una situació tan complicada.
  Ho recomano.. És llegeix molt bé t’enganxa

 12. Clara

  15 juny 22
  14:58 #

  És una lectura recomanable. El llibre és de ràpida lectura però intens. Ens treu de la bombolla en la que vivim i ens mostra la realitat d’una societat i d’una nena que s’adapta amb valentia a les complexes situacions que se li presenten. Acabes de llegir l’última pàgina admirant a aquella noia, preguntan-te si haguéssis estat capaç de fer el que ella va fer i de saber que li va passar després…

 13. Rosa Maria

  07 juny 22
  21:41 #

  Es un llibre que m’ha agradat molt, està escrit per Nadia Ghulam i Agnès Rotger. Es una  novel·la que explica la història real de Nadia Ghulam, una nena afganesa que amb tan sols vuitanys va patir ferides molt greus a causa d’una bomba. En sortir de l’hospital al cap de dos anys, el règim talibà s’havia instaurat a l’Afganistan i ella va decidir fer-se passar per noi per poder portar un sou a casa, ja que el govern havia prohibit que les dones treballessin. És molt àgil de llegir, tot i que el contingut és molt dur, enganxa molt per veure’n el desenllaç final.

 14. yehia

  01 juny 22
  8:46 #

  El secret del meu turbant es tracta d’una experiència i uns esdeveniments reals durant el conflicte a Afganistan. Una experiència d’una noia de vuit anys que tenia una vida normal i feliç. Una noia que tenia una família alegre i tota la seva tasca només era anar a l’escola i jugar amb els seus amics i com el radicalisme religiós li va convertir la seva vida,família, entorn en un infern.
  Quan només va complir vuit anys, li va acabar la seva infància per culpa d’una bomba que li va convertir la seva vida en una desgràcia.Malgrat tot això, la Nadia i gràcies a la seva personalitat lluitadora va conseguir posar-se dreta i forta. Va decidir canviar el seu vel blanc a un turbant per poder trobar treball i poder donar manjar a la seva família.
  Amb cada situació que ens sembla impossible i perillosa, la Nadia ens ensenya que la capacitat del ésser-humà no té límit.
  El llibre des de la primera pàgina m’havia enganxat. Amb cada capítol vaig tenir una informació que abans no conexia del país, de la seva costum, cuina…etc. També et farà viure l’infern dels Talibans.
  Hauriem d’adonar-nos que el llibre es tracta de l’experiència d’una sola persona que va tenir la sort de fugir d’Afganistan i poder aterrar a Espanya i va poder contar-nos la seva història.
  Doncs, em pregunto, quantes històries encara falta de documentar?

 15. Dori

  31 maig 22
  21:25 #

  És un llibre que m’ha arribat al cor, ja que explica les realitats amb què s’han pogut trobar els nois i les noies a l’Afganistan, però sobretot que encara avui tot això ho poden estar patint altres persones. He quedat impactada amb la fortalesa de la Nadia. Recomano llegir aquest llibre sense cap mena de dubte.

 16. Francesca

  31 maig 22
  15:10 #

  El llibre m ha agradat molt,és llegeix molt ràpid i et porta un relat en primera persona de la dura realitat del règim talibà a l ‘ Afganistan.És una història molt trista i dura però la supervivència fa que la Nadia superi tots els obstacles.Una dona increïble.

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos a:

      

Categories


Enllaços


Etiquetes


Arxius