• “El secret del meu turbant” de Nàdia Ghulam i Agnès Rotger

  El secret del meu turbant explica la història real de Nàdia Ghulam, una noia afganesa que amb només vuit anys va patir greus ferides a causa d’una bomba. En sortir de l’hospital dos anys després, el règim talibà s’havia instaurat a Afganistan i ella va prendre una decisió radical: es va vestir de noi i durant deu anys es va fer passar per home per poder portar un sou a casa, ja que el nou govern va prohibir que les dones treballessin fora de casa. Aquesta és la història de la Nàdia, una noia que va lluitar per la seva llibertat. « Premi Prudenci Bertrana de novel·la 2010 »

 1. Rosa Maria

  07 juny 22
  21:41 #

  Es un llibre que m’ha agradat molt, està escrit per Nadia Ghulam i Agnès Rotger. Es una  novel·la que explica la història real de Nadia Ghulam, una nena afganesa que amb tan sols vuitanys va patir ferides molt greus a causa d’una bomba. En sortir de l’hospital al cap de dos anys, el règim talibà s’havia instaurat a l’Afganistan i ella va decidir fer-se passar per noi per poder portar un sou a casa, ja que el govern havia prohibit que les dones treballessin. És molt àgil de llegir, tot i que el contingut és molt dur, enganxa molt per veure’n el desenllaç final.

 2. yehia

  01 juny 22
  8:46 #

  El secret del meu turbant es tracta d’una experiència i uns esdeveniments reals durant el conflicte a Afganistan. Una experiència d’una noia de vuit anys que tenia una vida normal i feliç. Una noia que tenia una família alegre i tota la seva tasca només era anar a l’escola i jugar amb els seus amics i com el radicalisme religiós li va convertir la seva vida,família, entorn en un infern.
  Quan només va complir vuit anys, li va acabar la seva infància per culpa d’una bomba que li va convertir la seva vida en una desgràcia.Malgrat tot això, la Nadia i gràcies a la seva personalitat lluitadora va conseguir posar-se dreta i forta. Va decidir canviar el seu vel blanc a un turbant per poder trobar treball i poder donar manjar a la seva família.
  Amb cada situació que ens sembla impossible i perillosa, la Nadia ens ensenya que la capacitat del ésser-humà no té límit.
  El llibre des de la primera pàgina m’havia enganxat. Amb cada capítol vaig tenir una informació que abans no conexia del país, de la seva costum, cuina…etc. També et farà viure l’infern dels Talibans.
  Hauriem d’adonar-nos que el llibre es tracta de l’experiència d’una sola persona que va tenir la sort de fugir d’Afganistan i poder aterrar a Espanya i va poder contar-nos la seva història.
  Doncs, em pregunto, quantes històries encara falta de documentar?

 3. Dori

  31 maig 22
  21:25 #

  És un llibre que m’ha arribat al cor, ja que explica les realitats amb què s’han pogut trobar els nois i les noies a l’Afganistan, però sobretot que encara avui tot això ho poden estar patint altres persones. He quedat impactada amb la fortalesa de la Nadia. Recomano llegir aquest llibre sense cap mena de dubte.

 4. Francesca

  31 maig 22
  15:10 #

  El llibre m ha agradat molt,és llegeix molt ràpid i et porta un relat en primera persona de la dura realitat del règim talibà a l ‘ Afganistan.És una història molt trista i dura però la supervivència fa que la Nadia superi tots els obstacles.Una dona increïble.

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos a:

      

Categories


Enllaços


Etiquetes


Arxius