• “Tristany i Isolda”: amors i aventures del segle XII

  553px-Leighton-Tristan_and_Isolde-1902L’adaptació a lectura fàcil d’aquesta història explica el mateix que l’original: la història d’amor apassionada entre el cavaller  Tristany i la  promesa del rei, Isolda.

  Això provocarà en Tristany un dilema entre la fidelitat al rei  i l’amor incondicional del cavaller a Isolda.

  Aquesta història d’amor i aventures pertany a la cultura celta d’Irlanda i té més de 900 anys, però la llegenda ha perdurat fins als nostres dies.

 1. Viviana Catalano

  12 juny 22
  11:13 #

  Aquest llibre m´ha resultat molt facil de llegir. Es una història que parla sobre una època on la guerra i l’amor s’entrellacen i on no sempre acaba amb una final feliç.
  La lectura m’ha permès ampliar el vocabulari i coneixir nous verbs.

 2. David Ramírez-Ordóñez

  09 juny 22
  7:41 #

  Hola, (bon dia/ bona tarda /bona nit)!

  Em sembla molt interessant la idea de lliure albedrio en aquest llibre. Si l’amor es per una beguda, doncs, hi ha lliure albedrio? Qui controla la vida de la gent si no es la gent mateixa?

  Fins després 🙂

 3. És una història molt apassionada malgrat haver estat iniciada per la poció, però que té un desenllaç bonic. M’agrado molt encara que no sigui el meu tipus de lectura preferit.

 4. Daniel Labrador

  19 març 19
  0:36 #

  És una llegenda d’amor molt particular i interessant de llegir per als que estem donant els nostres primers passos en l’idioma català, recomanada per la seva fàcil compressió i agradable història.

 5. Juan carlos flores aviles

  16 març 19
  16:18 #

  El amor vencs tot de obtacles per dificil que siguein.Dos familias diferem ,dos pobles diferem i Isolda casada,els baron maquinan treures sobre Tristany, exiat lluny de Isolda. Tot,Tot en vence per amor ala opera Tristany i Isolda de Richar wajners, oprofira aquesta historia per posar-hi musica i con tota opera ten un final tragic.Trisrany no es pot reunir amb Isolda quan aquesta esta punt de retrubarlo,tambe juga ala leyenda de San Jordi,del caballer que vence,al cual imposa la seva condicions hinumana. La historia M’agradat doncs es discreta i apasionada dexian entreveure; El amor de Tristany i Isolda i el odio dels Baro’n,la volumtat de Tristany i Isolda per estimarse de totes dificulta.

 6. juan carlos flores aviles

  16 març 19
  14:58 #

  M agradat la historia de TRISTANY donde el amor lo puc tot obtlacles per difícil que siguein dos familias diferm , dos pobles diferem.
  ISOLDA casada ,els Baron maquinan treures de sobre TRISTANY.
  TRISTANY exilat lluny de ISOLDA.
  tot ,tot en vence per amor al opera TRISTANY i ISOLDA de RICHAR WAJNERS aprofita aquesta historia per pasar hi música con tota opera .la opera ten un final tragic.
  TRISTANY no es pot reunir amb ISOLDA quan aquesta esta a punt de retrubarlo,Tambe juga ala leyenda de san Jordi, DEL CABALLER que vence al drac, al cual imposa la seva condicions Hinumana..
  LA HISTORIA ES TRISTE, DISCRETA I APASIONADA.
  deixan entreverse;
  el amor de Tristany I Isolda i el odio del baron..

 7. Miller R. Lopez S.

  14 març 19
  16:55 #

  Tristany i Isolda
  És una història trista de Lluites, Victòries i reveces de la Vida que Em grat molt, assoliment enganxar Mi atenció per estar escrita de manera Proactiva mantenint el Moviment de la Història i els seus persobajes.
  Em encantar, Gràcies per l’Oportunitat.

 8. Estela Gutiérrez

  30 maig 16
  18:05 #

  Aquest llibre no m’ agradat gens, perquè la història és molt complicada d’entendre. Però crec què per començar a llegir a català és perfecte.

 9. Souad

  29 maig 16
  18:55 #

  El llibre de Tristany I Isolda no m’agradat gens per moltes raons: primer la historia en general es absurda , el amor obligatori es una tonteria. Segon es una historia mediaval amb moltes guerres, matanzas i morts , no es el meu estil. I per ultim com que es de lectura facil no te molts detalls aixo fa que sigui molt avorrida.

 10. Mar

  25 maig 16
  23:07 #

  Tristán i Isolda m’ha semblat un llibre molt fácil de llegir pero una mica
  avorrit ja que les historias d’amor no me agraden massa i menys les
  que acaben malament .Tot i aixi he apres llegint bastant vocbulario.
  Es pot llegir!

 11. José Rios

  25 maig 16
  9:10 #

  A mí m’agraden molt els llibres medievals, per aixo, heu de saber que em va agradar molt aquesta novel.la.
  Tambè em va agradar llegir aquesta novel.la perquè m’agrada molt la música classica i hi ha una ópera molt coneguda de Richard Wagner que es día Tristany i Isolda, llavors ara puc entendre més de que va aquesta opera!

 12. Maria Roa

  25 maig 16
  9:03 #

  Hola em dic María Isabel Roa. No m’ha agradat genes la novel-la perquè Tristany no tenia que sacrificar el seu amor a Isolda pel seu oncle.
  Encara que va ser molt entretinguda la trama però el final molt trist. No m’esperava aquest final després que van lluitar tanto pel seu amor.

 13. Beatriz L.P.

  23 maig 16
  15:17 #

  El llibre de Tristany i Isolda em va agradar molt, tant que el vaig llegar en un dia.

  L’historia em va semblar molt interessant i, a mès a mès, crec que té una relació amb un altre llibre molt conegut per tots com es “Romero i Julieta” de Shakespeare.

  Si algú no l’ha llegit, el recomano!!!!

 14. Paloma A.Y.

  23 maig 16
  12:20 #

  El llibre m’ha semblat fàcil de llegir però alhora té força vocabulari nou, que m’ha estat molt útil.
  La història és entretinguda encara que una mica infantil pel meu gust.
  Tot i ser una bonica historia d’amor, té un final molt trist i em deixa un sabor agredolç.
  Recomano la seva lectura a tothom que vulgui apendre català.

 15. Karen

  05 abr. 16
  22:05 #

  La novel.la de amor de Trystany i Isolda m’ha agradat molt. Es un llibre que m’ha semblat bastant entretingut, Per totes les coses que han hagut de passar Per estar junts, es una historia trista pero a la veus romántica. Era una parella que no estaba destinada a estar junts en vida i els Porto a la mort Per una equivocació . I hi ha una frace que m’ha marcat en tota aquesta historia. “NI TÚ SENSE MI, NI JO SENSE TU”

 16. Natalia López Barragán

  19 març 15
  16:01 #

  Aquest llibre és una bella història d’amor al llarg de la vida de tots dos protagonistes i en què s’entrellacen èpoques en què poden estar junts, altres en què viuen el seu amor en secret o en què estan separats. Crec que és una reflexió sobre conceptes com l’amor, l’honor, el deure … tot això emmarcat en l’edat mitjana i que fa que ens replantegem com seria aquesta història en l’actualitat … probablement molt diferent.

 17. Manel Aguilra

  19 març 15
  2:41 #

  A estat un llibre facil de llegir i de comprendre.
  Crec que Tristany, havent-se educat i preparat per ser un cavaller de la cort.
  Lluitant en tantes batalles i sortin airos de totes ellas, resulta que en l´amor
  perd a les duas dones que s`havian enamorat de el. Isolda la dels cabell d´or,
  per no lluitat pel el seu amor fins el final i a Isolda la de las mans blanques , en
  adonarse conta ella, que l´es havia casat amb ella, estan enamorat de Isolda els
  cabell d´or.
  Un trist final el de Tristany.

 18. ana maria diaz

  12 març 15
  19:16 #

  Aquest llibre no m’ha agradat molt es una historia de mentides lluites i pasion, Tristany i solda es enmoran per una pocio’ i no per amor ; el es un metider i obsessionat amb venjar la mort del seu pare i complaure al se oncle . son dues enamorats po error i un final cap a la mort

 19. Rosa Maria Cuadros

  10 març 15
  18:39 #

  Tristany un invencible cavaller i La princesa Isolda realment no estaven enamorats però van prendre un filtre d’amor.
  Van beure l’amor i la mort. S’estimarien etermament. Això és com va passar van morir.
  De la tomba de tristany va sorgir un esborzer florit i de fortes branques.
  De la de Isolda va nèixer un roser.
  L’esborzer es va elevar pel damunt de la capella i va abraçar amorosament el florit roser.
  Aquest llibre m’agradat, però no deixa de ser una llegenda, que en la vida real no existeix.

 20. diana madalina vasiliu

  10 març 15
  10:28 #

  Aquest llibre m’agradat molt perque es tracta d’una historia d’amor imposible,entre el cavaller Tristany i la bella princesa Isolda,els personatges principals de la llegenda.M’ha semblat bastant entretingut per tota l’accio,totes les batalles,la valentia del joven,pero m’ha entristit el final perque es tragic ! Ha sigut un llibre facil de llegir i comprendre

 21. angel oseas caceres

  09 març 15
  23:08 #

  m´hagradat molt llegir aquests llibre perque tristsny es un jove que es va queda sense els seus pares i va apendre moltes coses com per example a lluitar amb les armes de la seva epoca i va apendre a ser un bon caballer i tambe sense tenir el seu pare ni la seva mare va ser un noi molt be educat i va arrivar ser part de la cort del seu oncle el rei marc no em va agradar gaire la historia de amor que va comenzar amb la isolda la dels cabels d´or perque ho veig una mica mentiros cuan es va casar amb isolda la de les mans blanques en va agradar una mica pero conque mai van fer res con una parella m´he decilucionat perque no va tenir un final fecic amb cap ningune de les isoldes.

 22. Carmen

  09 març 15
  19:03 #

  Tristany i Isolda una novel.la de cavallers i princeses de la Edat Mitjana.
  Un llibre fàcil de llegir i de fàcil comprensió.
  Una historia plena de passió, mentides i covardies.
  La vida de un cavaller a mans d’una poció màgique que li arrossega a la
  infelicitat i a la mort.

 23. Margarita Heredia

  05 març 15
  18:22 #

  El romanç de Tristany i Isolda és sobretot una història d’amor. És l’amor de la mare d’Isolda, que també s’anomena Isolda, que vol veure feliç a la seva filla, encara que s’hagi de casar amb un desconegut. Per això li dóna el beuratge d’amor a la donzella de la princesa. I serà precisament aquesta beguda màgica l’inici d’aquest tràgic amor entre els protagonistes, encara que la guspira d’amor juvenil existia abans de prendre el filtre amorós.
  Una història, en essència, semblant a Romeo i Julieta i a La Celestina.
  Podríem dir que a la gent encara li agradem aquestes històries, perquè, ben mirat, que són, si no, les telenovel•les?
  M’ha agradat molt, encara que un final feliç m’hauria agradat encara més.

 24. mayte garcia sanchez

  05 març 15
  17:58 #

  La historia de tristany i isolda,.dient la veritat,sobre aquesta historia,al principi,tanta lluita.es una mica avorit,pero quan va coneixa,a l.isolda,la historia dona un gir,molt interessant,,hi ha mort,pena venjanca,lluita,i amor.per sobre de tot .per sempre,..da una mica de pena qie no puguin gaudir,de ese amor.tambe dona llastima ,que tristany,no ames a la seva dona.conclusio,una historia,bastant.entretinguda, que et transporta, a la edad media

 25. Brian

  05 març 15
  15:59 #

  Aquest és un conte d’amor que acaba tràgicament una mica com Romeo i Julieta. La diferencia és que en el cas de Tristany i Isolda la parella no està enamorada voluntàriament sinó que l’efecte del filtre d’amor és la causa de seu amor, i ells no tenen el poder de ser separats. L’efecte es tan poderós que fins i tot el rei no pot matar-los.

  El conte mostra varis punts sobre els temes del bé i el mal i el perdó i la venjança, i és interessant perquè el Tristany no és un heroi perfecte i tampoc és immortal. Torna ferit vàries vegades, fins i tot per un porc senglar, i al final ningú pot salvar-lo. Per això, no ės un conte de fades típic com el de la Blancaneus. És una llegenda més profunda i fosca.

 26. ANTONIO POZO DOBLADO

  04 març 15
  17:17 #

  TRYSTANY I ISOLDA

      Aquest llibre m’ha agradat molt és un preciosa novel·la d’amor transcorreguda a l’edat mitjana on eren temps de reis lleialtat i honor.
    Tristany un valent cavaller i Isolda una bella princesa d’un altre regne estaven condemnat a estimar-se per sempre perquè branlliana la donzella d’Isolda que la va donar un filtre màgic per error. Malauradament la novel·la no té un final feliç perquè moren els portagonistas i encara que sigui una novel·la una mica infantil al final m’ha posat els bells de punta quan l’enterren junts i surt del fèretre de Tristany un esbarzer i del d’Isolda un roser i s’abracen i per mes vegades que el tallen torna a sortir.

 27. trini

  04 març 15
  9:28 #

  Ès un llibre que m`ha agradat ha estat fácil de lleguir.
  No és només una história d`amor a més té aventuras y vengança.
  Són dos joves que per un error de la criada beuen una poció i s`enamoran, saben que no poden estar junts peró lluiten perqué la seva relació pugui existir.
  Ès un dels pocs llibres que no tenen final feliç

 28. Noelia delicia Mariscal Padilla

  02 març 15
  1:00 #

  Aquejar libre m’agrada molt. Perque es tracta d’una parella que es termina enamorament per error y per culpa de la criada que entendre malament y els da un beuratge. Baldament al final van mort d’amor les dues y per aixo es trist.

 29. Manuel

  01 març 15
  19:11 #

  Tristany i Isolda, la he trobat una narració molt entretinguda, fàcil de llegir i comprendre.

  Es una llegenda situada al segle XII, es una historia d’ amor apassionat (entre dos joves perque ells havien begut una poció magica), una forta llealtad (del caballer front al seu oncle i rei) i que te un final tragic (moren el dos joves protagonistes).

 30. Teresa Blázquez Martínez

  28 febr. 15
  19:52 #

  Es un llibre senzill i ràpid de llegir, que farà gaudir a tota persona que li agradi la lectura.
  Demostra que prendre decisions pensant en el que uns altres opinen d’un mateix, condueix a no poder gaudir de la vida com a un li agradaria.
  Tristán cerca ser estimat i admirat pel seu oncle, en lloc de mostrar-se com és realment, actua com creu que el seu oncle li voldrà. La poció que beuen per error Isolda i Tristán té el seu origen en el desig de la mare de Isolda que ella es comporti com l’enamorada d’un rei que no coneixen perquè sigui feliç. Isolda ja estima a Tristán desde un principi, però s’empara en l’excusa de la poció per justificar la seva falta de voluntat. Tots dos enamorats oculten el seu amor per por de les seves conseqüències. I el propi rei Marc es casa amb la noia a qui no coneix (o sigui: l’Isolda) per no enfrontar-se als nobles que pensen diferent a ell. Finalment, intentant recompondre la seva vida, Tristán es casa amb una Isolda diferent a la qual ell realment estima per por de reconèixer davant el seu millor amic la seva història real. Només reconeix la veritat quan el seu amic descobreix la seva mentida. Conclusió: quan un actua com actuarien els altres, deixa de ser ell mateix i perd l’oportunitat de viure feliç la seva pròpia vida.
  Hi ha moltes possibles interpretacions de la història, però volia transmetre aquesta visiò.

 31. VICTORIA

  27 febr. 15
  19:44 #

  Aquest llibre no m´agradat gens perquè es tracta D´una història una mica infantil,que no té res de realitat,encara que hi hagi una història D´amor entre dos joves,TRISTANY I ISOLDA penso que a la vida real això mai passaria,els llibres han de reflectir una mica la vida rea,malgrat això si m´cridat l´atenció que TRISTANY no hagués tocat mai l´altre ISOLDA estava casat amb ella

 32. Arantxa romeo garcia

  27 febr. 15
  14:40 #

  Estudiant del Elemental 2
  Aquest llibre senserament no puc dir que m’hagi agradat com altres. El personatge de Tristany era un mentider, i l’amor que tenia per l’Isolda no era sinser, nomes era producte de una poció. Aquest personatge li pasa de tot, no es un llibre que m’hagues llegit per meu comte.

 33. Juan Garcia

  21 nov. 14
  21:08 #

  Estudiant de Basic 3
  Tristany i Isolda és una història con moltes passions viscudes amb un final tragic, la mort dels protagonistes .Que hagués passat si hagués canviat la bandera per la blanca com ella deia.
  Llibre senzill de lleguir

 34. Melissa Anleu

  03 juny 14
  10:23 #

  Aquest llibre no em va agradar gaire, perquè la trama estava centrada en les mentides, enganys i covardia del personatge central, Tristany. Per ser una obra de l´època medieval tenia poc de moralitzant i molt de no enfrontar els problemes veritables. Per sort la versió llegida era molt curta i així no em vaig deixar el llibre a mitges.

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos a:

      

Categories


Enllaços


Etiquetes


Arxius