• Els alumnes dels cursos de català comenten els llibres que han llegit

  A partir del nivell Bàsic 3, tots els alumnes dels cursos de català del CNL de Badalona i Sant Adrià estan convidats a participar en aquest blog i exposar-hi els seus comentaris i les seves opinions sobre les lectures que han fet durant el curs.

   

 1. Virginia Mendoza

  07 des. 22
  23:37 #

  Jo vaig llegir el libre de en Jaume fuster, que es diu Qui es el culpable.
  M’ha semblat interesant ja que es basa en la realitat de l’Espanya antiga com el lladre de la botiga del mercat de la consepció, accident planificat per cobrar l’asegurensa etc

 2. Santiago Prieto

  07 des. 22
  21:50 #

  Histories poc corrents. M’agradat perquè has de analitzar els contes. Cal interpretar alguns contes.

 3. Leidy Johanna Diaz S

  07 des. 22
  21:48 #

  Jo he llegit “Qui és el culpable? M’agrada l’enfocament de Jaume Fuster de narrativa d’intriga, de recerca em sembla molt interesante aquest escriptor. Molt fàcil de llegir i entrendre.

 4. Alan Fabrício

  07 des. 22
  21:37 #

  Hola soc l’Alan , vais llegir “ Qui es el culpable” una adaptacio de contes de Jaume Fuster. Un escritor Molt popular a Barcelona. Les histories sin Molt intigrant, parla de robatoris, de mort, d accident de cotxe i de misteris.

 5. Rocío del Pilar Galindo Luján

  07 des. 22
  21:35 #

  Jo vaig llegir el libre titulat: Qui és el culpable?Aquest libre va ser molt fàcil de entendre perque en cada pagina trobas la definició de novas paraulas amb dibuixos per facilitar la compresió lectora, a mes mes tu pots escultarlo. El libre trata de historias de robos y misteriosas asesinatos ond un detective te la missió de resoldra el cas y trobar al culpable. Aquestas historias son molt interesants y te llevan a la imaginació.

 6. Vanessa

  28 nov. 22
  17:16 #

  Hola sóc vanessa, he llegit el llibre Contes per Parlar 2 i m’ha agradat moltíssim.
  La història del senyor que fa de voluntari m’ha semblat molt bonic, un gest preciós ajudar els altres per aprendre un idioma nou. Us ho recomano.

 7. LINA GALARZA

  28 nov. 22
  0:51 #

  jo vaig llegir el violí d’Auschwitz, no només m’ha semblat una història, ja que també es ple de poesia, és una historia plena de dolor pero també d’esperança, explica la història no només d’un violí, no només d’un lutier, és una història que ens transporta a aquell moment en què el món ha passat per un dels seus pitjors noments, ple de mort, dolor, de gana, on veiem el pitjor de l’ésser humà, però també la seva fragilitat. Ha estat molt interessant i
  t’ abraça la tristeça per tambè la esperança. Es una historia que ens parla sobra la dignitat humà.

 8. Josselyn

  27 nov. 22
  21:11 #

  Hola a tothom, vaig llegar el llibre Anna Frank Diari d’una noia.
  Una historia molt interessant perque parla de la vida de una familia y els seus amic en els anys de la segona guerra mundial quan els Nasis mataven els jueus.
  Parla d’una noia de 13 anys, quan va comença escriure de totes les coses que feien a la casa on s’amagaven.
  Hola recomano molt.

 9. Josselyn

  27 nov. 22
  21:05 #

  Hola a tothom, vaig llegar el llibre Anna Frank Diari d’una noia.
  Una historia molt interessant perque parla de la vida de una familia y els seus amic en els anys de la segona guerra mundial quan els Nasis mataven els jueus.
  Parla d’una noia de 13 anys, quan va comença escriure de totes les coses que feien a la casa on s’amagaven.
  Ho recomano molt.

 10. Melitta

  27 nov. 22
  13:22 #

  Vaig triar Qui és el culpable?, una adaptació de contes de Jaume Fuster. Aprofitant l’avinentesa, vaig decidir conèixer aquest autor que sembla molt popular a Barcelona. Vaig llegir De mica en mica s’omple la pica, L’illa de les tres taronges, i La mort de Guillem. I així, de mica en mica em vaig enamorar. Ara soc una més que se l’estima, en Jaume Fuster. Penso que hi ha delictes petits i crims enormes. Dels grans, el culpable sempre n’és la indiferència, la falta d’amor o d’empatia.

 11. lucia chocllu garnica

  24 nov. 22
  21:38 #

  jo vaig llegir de NINA BERBEROVA LA CANYA REVEL aquets llibre m’ha semblat molt interesant que ens parla de del nostre jo inteior que ningun mes sap i, tambe com ens pot bloquejar les nostres vidad un passat …records de una guerra passat.

 12. rosartio

  24 nov. 22
  21:25 #

  Jo vaig llegir La Casa de Cadaqués tracta de una noia que es diu Neus i es pintora esta cansada de viura a Barcelona i decideix anar a viure a un poble més tranquil per pintar i llegir, lloga una caseta a Cadaqués,prop del mar.

 13. Sylvana

  24 nov. 22
  21:16 #

  Jo vaig llegir Mecanoscrit del segon origen, de Manuel de Pedrolo, M’agradat el llibre es molt interessant ja que redacta una historia que passaria si el mon s’acabès i nomes que dessin 2 persones.

 14. MARIA ISABEL BELTRAN BARBERA

  24 nov. 22
  21:08 #

  EL TEU NOM ES OLGA Cartes a la meva filla
  Son 17 cartes que li escriu el seu pare a la seva filla en sindrome Down quan ella tenia 31 anys.

 15. Diana Macarena Fernandez

  24 nov. 22
  15:49 #

  El llibre que he escollit es titula “Des de la Terra amb amor”. Es una obra de ficció.
  Hi apareixen quatre personatges principals , dos terrícoles i dos marcians, que viuen a la Terra a Mart. Per una coincidència es troben i es fan amics.
  La M AR, es una noia molt maca. Té mil-vint-i-cinc anys, es jova. Actualment està estudiant. Es prepara per ser gastrònoma.
  El CEL, un noi molt simpàtic i molt educat, més o menys de la seva edat. Es van conèixer en una pastisseria just davant de la Universitat on estudien i es van fer parella. Viu amb una parella de gent gran, el Pep i la RAT.
  Van acabar la carrera i van fer un màster en gastronomia a Mallorca. El màster de l’ensaïmada.
  La Mar i el CEL tenen una missió: volen descobrir la dieta mediterrània i la formula de l’ensaïmada. Per aconseguir-ho es transformen en humans.
  La MAR canvia el seu nom a Dulce i la seva nacionalitat portuguesa i el Cel ara es diu en Jun i la seva nacionalitat xinesa. Arriben a la Terra.
  La MAR i el Cel coneixen el Biel i L’Aina en una cafeteria.
  L’Aina, morena, noia alta, maca i sembla decidida i valenta. És mallorquina. Treballa de cambrera en un restaurant, el caps de setmana. L’Aina mira el cel i busca els seus avis, com et diu la mare: Són al cel.
  El Biel és un noi molt decidit, independent i molt distret. Va estudiar a Mallorca, i es va preparar per ser astronauta. Ara és el seu xicot.
  L’Aina i el Biel acaben els seus estudis d’ástronáutica.. Fa dos anys que viuen junts. Els de la terra els lloguen el pis i se`n van a Mart.
  La Mar li regala derrere de la fotografia del avis de L’Aina, la Fórmula de L’Ensaïmada al PEP i La RAT.

 16. Souad el achkar

  22 nov. 22
  23:21 #

  hola sóc souad l’alumna de català elemental 3 .
  vaig a explicar una mica sobre el contes converses dracs.
  ami m’agrada molt el 2 part de voluntària per què jo també fa anys ho he fet també la voulontaria de català i m’agrada molt com ajuden gent molt per parlar el català.
  Saludos

 17. Imane

  22 nov. 22
  16:36 #

  Durant el curs elemental 1, vaig llegir el llibre “Les mateixes estrelles’’, de Núria Martí
  M’ha agradat molt aquest llibre, per la seva senzillesa i per la història que explica, i crec que per a molts és desconeguda. M’ha fet pensar en la poca memòria que tenim tots a l’hora de parlar i acusar els immigrants.
  No ens adonem que tots viatgem en el mateix vaixell i ens il·luminen les mateixes estrelles.

 18. Alejandra Aravena

  21 nov. 22
  0:34 #

  M’ha agradat molt el llibre Contes Per Parlar 2. Hi ha tres històries.
  El Drac molt entretinguda, parla de la tradició de sant Jordi.
  La segona historia d’un voluntari, el Juli un home a punt de jubilarse vull participa en el programa de Voluntariat pero la llengua. Explica las històries que te. Y tambe te ensenya que sempre Hi ha temps per tot allò que vulguis fer.
  La tercera es diu el mirall te ensenya a estimar-te tal com ets.

 19. Paulina Núñez

  20 nov. 22
  23:16 #

  jo vaig llegir Contes per parlar .Conversas de dracs. de Jan Grau i Historia d’un voluntariado LauraJaime i Femenina Miralls M.Merce Roca i Perich.Te tres historias de la qué mes mea agradar es la de un home juvilat qué de dicha su temps a otras persones pero mantenir viu el catalá esdiu parelles linguistiques i tindra ocasio de coneixer gent “Altres paísos . Paulina Núñez.

 20. Patricia Amaya

  20 nov. 22
  22:36 #

  Jo vaig llegit “Contes per parlat”, hi ha tres històries en el llibre m’han semblat molt entretingudes. M’ha agradat molt, la tercera història principalment la que es deia: Miralls perquè té moltes descripcions sobre adjectius, tipus de vestimentes. A més, la història és força real i es dóna en un entorn d’una empresa familiar.

 21. Maricarmen

  20 nov. 22
  10:53 #

  Jo he llegit “Contes per parlar 2” que conta de tres petits contes:
  “Converses de dracs” “Història d’un voluntari” i “Miralls”.
  El que més m’ha agradat és: “Converses de dracs” que explica les converses entre Sant Jordi, el drac verd i el drac blanc d´orient, i l´amistat entre tots tres.
  És un conta agradable de llegir i que posa en relleu la importància de integrar-se dins d’un país entenent les seves llegendes i els seus costums sense deixar a un costat les teves arrels.

 22. Sajjad ali

  19 nov. 22
  13:36 #

  He llegit el llibre que es diu “Contes per parlar 2” i m’ha agradat perquè la versió de Sant jordi es més atractiva. Ho recomano molt però també està bé la versió tradicional.

 23. Marco Bicego

  15 nov. 22
  21:29 #

  Titol del llibre: Sis contes de vida
  Autor: Júlia Prunés massaguer
  Es un llibre ple de dibuixos de nens fet per un concurs escolar.
  Ho recomano perque es un llibre agradable i els contes son moll divertis
  Et deixa refléxionar sul cambi climatic i com reagirem per frenar tot aixo

 24. Kelvis Hernández

  09 nov. 22
  11:35 #

  La Crida del Bosc

  Aquest llibre tracte sobre un gos que es raptat i després de tenir una vida tranquil·la i perfecta ha d’ adaptarse a una vida dura i salvatge.

 25. andreselipe sanchez

  09 nov. 22
  11:35 #

  La casa del ramon
  aquest llibre tracta de què tot el que et proposes, pots fer-ho per molt que els que estan al teu voltant no creguin en tu, deixa córrer la teva imaginacio

 26. oscar lindao

  09 nov. 22
  11:30 #

  Em dic Nicóstrat, m´ha agradat aquest llibre és d’humor un xic absurd que relata de histories que a través d´una máquina darrera generació,acosta l´ésser humá a la llibertat.
  Recomano el llibre de lectura fácil.

 27. Ivan Colmenares

  09 nov. 22
  11:25 #

  Sis comtes per aprende a ser feliços

  És un llibre de lectura senzilla i ràpida, per aprende i entendre a ser feliços gràcies als sentits i la relació cos – ment.
  Esta dirigit tant als petits com als no tant petits.

 28. claudia patricia cortes castillo

  09 nov. 22
  11:20 #

  Es la història de un home que es diu Arnau estanyol en lña Barcelona de 1320 es veu forcats a escapar a Barcelona i son figitius, vivien a casa de la seva germana y treballen amb al cunyat, Al pare de Arnau es cremat a pla placa i el jove Arnau es dedica a la esglesia Santa Maria de la Mar com bastaixo, s’involucra en una vida plena de desastres, riqueza , guerra i amor.Davant la gana , la crisi ila inquisicio espanyola,es converteix en presatmista i com militar. La Esglesia del Mar narra la historia sorprenent d’un bon home que no va oblidar mai els seus humils inicis.Lo recomano perquè te tot el necessari per ser un bon llibre,tè amor ,drama,historia, suspens, acciòi molt mès.

 29. Rafael

  09 nov. 22
  11:19 #

  L’anarquisme, fet diferencial català

  Anarquisme i Catalunya són dos conceptes que la historia universal ha plegat.

  Tambe diu Xavier Diez l’ autor del llibre quels arrels d’el anarquisme ha Catalunya arriban a la guerra dels segadors.

 30. Silvio

  09 nov. 22
  10:36 #

  titul : Cabell d´àngel
  Autora : Montse Gangues i Garriga
  Editora : Alfaguara
  Es molt entretingut es una petita historia de fantasia i recomano que totom llegeix al llibre

 31. professorat

  09 març 22
  12:26 #

  Vaig llegir “Invasió subtil i altres contes” que és un recull de contes i relats breus de Pere Calders. Escrits amb molta ironia i sarcasme, parodia situacions que vivim diariament, ridiculitzant les actituds i maneres de fer dels éssers humans a través de l’humor i els fets fantàstics i inclús sobrenaturals com per exemple, sortir a buscar bolets i trobar-se amb un extraterrestre que entén i parla català a la perfecció. Us el recomano ja que m’ha semblat força divertit.
  Mariana

 32. cbernado

  09 març 22
  10:26 #

  Jo vaig llegir el llibre “Una mestra a Katmandú”. És un relat de la vida de la Vicki Subirana, una noia que va néixer a Ripoll, en una família humil, va estudiar Magisteri a la Universitat de Vic. La Vicky tenia un somni, construir una escola a Nepal pels nens més desafavorits i pobres.
  En aquest llibre explica la seva experiència a Nepal, la relació amb les persones, les seves costums, hàbits, religions, però també de les dificultats que va haber de superar per dur a terme el seu projecte educatiu.
  Recomano aquest llibre perquè transmet valors com la amistad, paciència, perseverança…
  t’aporta una visió de la realitat més crua del Tercer Món. Un llibre perfecte per totes les edats.

  Paqui

 33. Yelsi Yolibeth

  06 març 22
  19:10 #

  Jo vaig llegir LAS FADAS SON CALBES DE LA ESCRITORA CINTA ARASA
  tracta de una nena que ba crida un dia a l‘escola las Fades son calbes!
  Vol defensar-se i defensar la seva mare.
  A partir de llavors les dues juguen a inventar-se una historia de Fades ,desitjos i encantéris perque la malaltia que Pateix la mare no converteixi cada día en un día trist.Potser si que les Fades existeixen.
  Ho recomane es una historia de superació, tendrá i divertida alhora, que de segur llegireu amb un somriure.

 34. Harry

  06 març 22
  11:45 #

  Pilar Prim, novel·la de Narcís Oller, em va moure el sentiment de no deixar-nos atabalar per tots aquests convencionalismes de la societat. Assajar conèixer els nostres verdaders desitjos i lluitar per aconseguir-los. Tot i que la versió que vaig llegir era de lectura fàcil, és evident el gran enteniment de l’autor per descriure personatges, situacions i indrets. Em vaig quedar amb ganes de llegir la versió original.

 35. Karen

  03 març 22
  11:04 #

  Jo he llegit el llibre “ Les mateixes estrelles “ de Nùria Martí, m ‘ agradat molt . Ho recomano perquè ès una història de resiliència I persistència basada en un fet real en l ‘ època de la postguerra .És també una història de solidaritat i la gran aportación dels inmigrants a la societat

 36. Miguel Abad

  03 març 22
  11:04 #

  Jo vaig legir El violí d’Auschwit de Maria Angels Anglada. Es la histori d’un luthier en el cam d’extermini d’Auschwitz. On la mort i las condicions de vida infrahumanes són companys habituals dels recluses. En Daniel sobreviu treballant de fuster. El comandant del camp descobreix l’autentic ofici d’en Daniel: luthier. Li haurá de construir un violí que tingui un so perfecte. Con esta històrie explica com la dignitat i la capacitat de resisténcia d’ una persona davant l’adversitat més terrible
  Son 110 paagines molt ” enganchantes”. Lo recomeno con tota la solidaritat

 37. Breno Oliveira Gonçalves

  03 març 22
  10:58 #

  Vaig llegir el llibre “La Galatea”, de Cervantes. És una novel·la pastoral — els seus personatges són, de fet, pastors —, però el llibre també és un vehicle per a un estudi psicològic de l’amor. La història transcorre en algun lloc — entre ideal i real — a la vora del riu Tajo. Hi ha una parcel·la principal i diverses de secundària. En la principal, l’Elicio i l’Erastro són dos pastors enamorats de la Galatea, una preciosa pastora que reuneix les següents virtuts: discreció, honestedat i bondat; tanmateix, la Galatea estima la seva independència espiritual i no vol ser sotmesa al jou de l’amor, així que menysprea els dos pastors.

 38. Lorena Tasaico

  03 març 22
  10:57 #

  Jo vaig llegir “Wonder” de R.J. Palacio ( traducció d’Imma Falcó). Tracta de un nen “Auggie” que anirà per primera vegada a la escola…. pero tè 10 anys . Ho recomano perquè treballa la empatia, consideració, amistat i resiliència. És una molt bona lectura!!!!

 39. Meriem iraqui housseyni

  03 març 22
  10:55 #

  Jo vaig llegir el llibre”entre línies” del autor Marcel Barteumeus,es tracta d’un colla d’esciptors que es reuneixen per debatre i compartir els seus textos.Un d’ells va faltar a la cita i un article publicat al diari anuncia la seva desaparició.
  Va agradar molt i ho recomano a la gent que li agradi les aventures i les intrigues i l’objectiu era ajudar el seu amic a retrobar l’inspiració per escriure
  Una de les frases que em va agradar és:
  Un joc entre escriptors acabarà pervconvertir-se en la gran novel.la del proper premibliterari Sant jordi

 40. Karla Cañarte

  03 març 22
  10:54 #

  jo vaig llegir un llibre que es diu De tot cor -Andres Marin
  aquest llibre es tracta d’un periodista malvat
  de la premsa, ningú com ell.
  Ningú com ell aconseguia ridiculitzar les famoses i posar-hi trampes per obtenir un bon titular.
  Recomano a tots aquells que els agradi aquelles situacions i com moltes vegades és el món de la televisión

 41. Cristina León

  03 març 22
  10:53 #

  El llibre que he llegit és el Zoo del Pitus recomano molt ja que ens ensenya la companyonia i com fer complir els somnis dels amics per una bona causa

 42. Marina Sochneva

  03 març 22
  10:52 #

  Jo vaig llegir “Cavaller o cavalleressa, ho sabràs ben de pressa” de Enric Lluch.
  Aquest llibre astà escrit amb humor i ensenya que és impossible resistir als desitjos i trair el camí en la vida per als seus fills. I que tot és possible. Es recomana llegir a partir de 8 anys.

 43. Mayra Gonzalez

  03 març 22
  10:51 #

  Durant aquest curs, vaig llegir un llibre que es diu ‘Entre Línes’. Es tracta sobre uns amics escriptors que es coneixen fa molt anys i fan reunions per posar-se d’acord en una mateixa història del periòdic per a escriure un text cort i continuar practicant la seva labor. No obstant això, en Terri va tenir molts problemes de inspiraciò i per això el seus amics es van posar d’acord per organitzar-li un joc per cercar el seu amic més pròxim, en Toti, que estava suposadament desaparegut. L’objectiu del seus amics era donar-li l’inspiració que necessitava, gràcies a les boges aventures que té durant la cerca. Aquest llibre me va agradar moltíssim per que és fàcil d’entendre i té vocabulari accessible per al meu nivell. D’igual forma, la història t’atrapa ja que és molt interessant.

 44. Alba

  03 març 22
  10:45 #

  Durant el curs vaig llegir el llibre El temps de les cireres de Montserrat Roig. Em va agradar molt. És la història de la família Mirapeix abans, durant i després de la Guerra civil espanyola.

 45. VANESA

  03 març 22
  10:41 #

  Jo vaig llegir ” NEGRA NIT” de Lolita Bosch.
  Tracta de la vida de una familia, principalment després de la guerra civil espanyola. Es diu ” Negra Nit” per els temps foscos de la posguerra.
  Ho recomano perque, a més de la trama de la novela, permet coneixer part de la historia de Espanya que, els que venim de fora, potser no sabem tant.

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos a:

      

Categories


Enllaços


Etiquetes


Arxius