• Dia Internacional de la Llengua Primera

  Com ja sabeu, el 21 de febrer és el Dia Internacional de la Llengua Primera (o Materna). Al Servei Local de Català d’Esparreguera vam decidir commemorar-ho fent xerrades diverses als diferents cursos d’enguany. Al grup del Bàsic, vam parlar de les diferents llengües d’Europa i vam reflexionar sobre diversos aspectes. A l’Elemental, vam tractar la diversitat lingüística global i vam fer incidència en els factors que fan que les llengües sobrevisquin o desapareguin al llarg dels anys. Als grups Intermedi i Suficiència, vam fer una introducció a l’occità aranès que va consistir a conèixer-ne el territori, el tractament legal que rep als tres estats on es parla, els dialectes que té i, per últim, vam treballar les frases d’una conversa centrada en la pròpia presentació (el nom, l’edat, l’aniversari, l’origen, els estudis…) i vocabulari bàsic (els números, els mesos de l’any, els dies de la setmana…).

  Us penjo aquí un parell de mapes (un sobre els dialectes occitans i els dels Països Catalans, i l’altre d’Occitània),  perquè els pugueu consultar (també els teniu en PDF).

  Es dialectes occitans e catalans (2)

  Mapa d'Europa i Occitània

  OCCITÀNIA I EUROPA

         D’altra banda, us recomano també el vídeo de la cançó “Saussat”, de Nadau, que vam treballar a classe.    

  http://www.youtube.com/watch?v=xQidolRfKXM

         Esperem que les xerrades us hagin agradat i n’hàgiu tret idees per reflexionar-hi.

         Cal que valorem sempre que la diversitat lingüística és una gran riquesa i que tots hem de col·laborar a mantenir-la i respectar-la, sense prejudicis.

   

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Benvinguts i benvingudes al curs de català

Obrim un període lectiu en què vosaltres us formareu en la llengua del país per tal de ser usuaris autònoms del català. Serà un plaer acompanyar-vos en aquesta descoberta!


Categories


Entrades recents


Blogroll