• Dia Mundial de la Poesia

   

  El dia 21 de març va ser proclamat per la UNESCO Dia Mundial de la Poesia. Un any més, a iniciativa de la Institució de les Lletres Catalanes i la Federació Catalana d’Associacions i Clubs UNESCO, s’ha publicat un fullet en què es publica un poema inèdit d’un autor català. Aquest poema es tradueix a 20 llengües diferents, que solen recollir les que tenen més presència en el domini lingüístic català. Enguany, el poema escollit ha estat “Tan sols la paraula nua”, de Montserrat Abelló.

  Montserrat Abelló (Tarragona, 1918) és poeta i traductora. Va iniciar la seva trajectòria poètica el 1963 amb Vida diària i ha publicat, entre d’altres, Foc a les mans (1990), Dins l’esfera del temps (1998), Memòria de tu i de mi (2006). També ha fet nombroses traduccions de poesia tant del català a l’anglès com de l’anglès al català, traduccions entre d’altres de Sylvia Plath i l’antologia Cares a la finestra: 20 dones poetes de parla anglesa del segle XX (1993). Escriptora reconeguda i compromesa amb el feminisme literari, ha estat guardonada amb nombrosos premis, com el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, 2008.

  Des del Servei Local de català d’Esparreguera esperem que gaudiu d’aquest dia amb les activitats que us proposem a classe i, més enllà d’això, que sapigueu copsar la bellesa de la poesia i la incorporeu a la vostra vida com una lectura habitual, com petites píndoles de cultura perdurables.

  Us adjuntem tot seguit, el fullet publicat perquè el pugueu llegir i consultar.

  2014_Poema traduït a 20 llengües

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Benvinguts i benvingudes al curs de català

Obrim un període lectiu en què vosaltres us formareu en la llengua del país per tal de ser usuaris autònoms del català. Serà un plaer acompanyar-vos en aquesta descoberta!


Categories


Entrades recents


Blogroll