• El Servei Local de Català d’Esparreguera commemora un any més el Dia Internacional de la Llengua Primera

  Per tal de commemorar el Dia Internacional de la Llengua Primera (o Materna), que fomenta el respecte a la diversitat lingüística i el multilingüisme, el Servei Local de Català d’Esparreguera duu a terme cada any tallers amb els seus alumnes.

  Al curs Intermedi, s’hi va fer una xerrada sobre les llengües d’Europa i es van comentar les diferents famílies lingüístiques que hi ha. Molts alumnes van descobrir llengües totalment desconegudes per ells i van saber connexions entre algunes que també ignoraven.

  Al curs Elemental, es va fer una xerrada sobre la diversitat lingüística al món, la desaparició de llengües i la importància de l’ús social i la transmissió lingüística intergeneracional per tal de preservar-les.

  Al nivell Bàsic es va dur a terme una classe d’occità aranès amb la professora Elisa Salomon. Aquesta activitat va ser possible gràcies a la col·laboració del Conselh Generau d’Aran i s’emmarcava en l’objectiu de treballar les actituds lingüístiques dels alumnes, bo i fent-los descobrir una realitat lingüística i cultural desconeguda alhora que aprenenien unes nocions bàsiques de la segona llengua territorial i oficial de Catalunya.

  Finalment, al curs de Suficiència, es va fer una classe de dialectologia basada en l’audició de cançons en diferents varietats dialectals que els alumnes havien de reconèixer.

  El Dia Internacional de la Llengua Primera (o Materna) va ser aprovat a la Conferència General de la UNESCO el novembre de 1999 i es va fixar per al 21 de febrer de cada any. Classe d'occità Diversitat lingüística Llengües d'Europa

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Benvinguts i benvingudes al curs de català

Obrim un període lectiu en què vosaltres us formareu en la llengua del país per tal de ser usuaris autònoms del català. Serà un plaer acompanyar-vos en aquesta descoberta!


Categories


Entrades recents


Blogroll