• Classe Pública: Apadrina una paraula

  Ahir dimecreCartell Classe publica 2016s dia 2o d’abril vam dur a terme la 4a edició de la Classe Pública d’Esparreguera. Com sabeu, enguany, la dedicàvem a la genuïnitat de la llengua.

  Mitjançant diverses activitats, vam autodiagnosticar-nos per a adonar-nos de fins a quin punt el nostre ús quotidià del català està interferit pel castellà. L’exercici pretenia fer-nos conscients de les nostres mancances i les nostres renúncies lingüístiques. A més, vam analitzar diverses paraules que diem sovint per veure si eren correctes en la nostra llengua. Finalment, vam proposar apadrinar una paraula dins de les proposades en una llista. Es tractava de mots molt habituals, però que cada cop sentim menys al carrer. El propòsit que plantejàvem als assistents era el de recuperar un patrimoni entre tots i que cadascú es fes responsable de “tenir cura” d’una paraula perquè esdevingui un mot viu.

  Us pengem aquí els materials que hi vam repartir i les solucions de les activitats.

  Us recomenem que hi feu un cop d’ull. Mentrestant, nosaltres començarem a preparar la propera edició de la Classe Pública!

  Materials_1_classe pública 2016

  Materials_1_classe pública 2016_CORRECCIÓ

   

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Benvinguts i benvingudes al curs de català

Obrim un període lectiu en què vosaltres us formareu en la llengua del país per tal de ser usuaris autònoms del català. Serà un plaer acompanyar-vos en aquesta descoberta!


Categories


Entrades recents


Blogroll