• PASTÍS DE CASTANYES I XOCOLATA

    PASTÍS DE CASTANYES I XOCOLATA

    Aquest és un pastís per fer a la tardor. Podeu substituir la cobertura de xocolata per cacau pur (que cal espolsar per sobre amb l’ajut d’un colador) o simplement no posar-hi res a sobre i servir-lo tal com surt del forn (però fred, és clar!). És força compacte, tot i que molt melós, i la gràcia és que no s’hi fa servir farina ni llevat. Podeu fer-lo també amb castanyes somalles (que caldrà posar en remull la nit anterior, però no és gaire recomanable, ja que amb castanyes fresques el pastís queda molt millor).

     

    Ingredients

         Per al pastís:

    • 1 kg de castanyes pelades (pes net)
    • 150 g de mantega
    • 200 g de sucre
    • 5 ous

         Per a la cobertura:

    • 1 rajola de xocolata negra
    • 50 g de mantega
    • 1 culleradeta de cafè soluble
    • gelea de grosella
    • o cacau pur

    Mode de preparació

    • Bulliu les castanyes en aigua durant 15 minuts, i mentre són en l’aigua calenta, aneu-les pelant.
    • Bateu-les juntament amb la mantega, el sucre i els rovells d’ou fins que aconseguiu un puré finet.
    • Munteu les clares a punt de neu i afegiu-les a la pasta. Intenteu remenar-ho poc.
    • En un motlle untat amb mantega i farina, aboqueu-hi la pasta i coeu-la al forn suau, a160ºC, durant aproximadament uns ¾ d’hora (o 1 hora!).
    • Quan el pastís estigui fred, unteu la superfície amb gelea de grosella totalment i aboqueu-hi per sobre la xocolata fosa al bany maria juntament amb la resta de mantega (50 g) i el cafè.
    • Bon profit!

     

1 comentari

  1. Núria

    01 nov. 12
    15:03 #

    Que bonaa pinta que té el pastisssssssss, que booooooooooo.

    Respondre

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>