• Ens hi acostem…

            … a poc a poc.

  D’aqui a una setmaneta, ja tindreu les eines a punt per començar el curs. Mentrestant, però, continuem amb les vacances. Aquí teniu un preciosa fotografia de Begur (Cala sa Sal), que ens envia la Isabel de les seves vacances. Aquesta població -i el seu entorn- és, per a mi, l’indret més bonic de la costa catalana!

  A continuació us copio tres ressenyes de llibres que m’han arribat… Em sembla que us hauré d’estirar les orelles, que sembla que només llegeixin la Isabel i la Carmen!

  Petons de diumenge (Sílvia Soler) És el repàs a la història de la Valèria Isern, a qui han diagnosticat un càncer irreversible i sap que morirà. Un escriptor misteriós que vol un bon argument per a fer una  novel·la  que reuneixi els següents requisits: risc, viatges, aventures amoroses, ambició professional i èxit. La vida de la Valèria compleix totes les seves demandes. Dona casada, amb quatre fills i una gran amiga, l’Elisa. Els records guardats al seu diari,  el punt de vista de tots, juntament amb les cartes de la seva millor amiga componen aquesta narració.

  Novel·la de 244 pàgines. Jo no conec ningú a qui hagi deixat indiferent. Us confessaré que a mi m’ha fet plorar mentre acabava de llegir-la, en una cafeteria; l’home que tenia al costat, estic segura, devia pensar que tenia algun problema… Força recomanable!

  El Celler (Noah Gordon) transcorre a la Catalunya del segle XIX (1870). La novel·la narra la vida d’en Josep Álvarez que va haver de marxar al sud de França per culpa d’un complot polític. Al Llenguadoc va descobrir l’art de l’elaboració del vi i des de llavors perseguirà un somni: fer un bon vi,  per  això, haurà de lluitar de valent.

  M’ha tingut enganxada des de l’inici. Ha sigut el meu company a la piscina, a la platja i a qualsevol lloc on pogués posar-me a llegir. He trobat una gran riquesa de vocabulari nou, que desconeixia, i que formen part del món del vi. Les descripcions són molt detallistes per això m’ha sigut molt fàcil estar immersa en la novel·la  on he fet un repàs de la nostra història. He viscut, juntament amb el Josep, l’amistat, l’amor, la decepció, la por i el perdó.

  Mª Isabel Méndez Fernández (S2)

   

  Jo sóc el missatger. (Markus Zusak) La història gira al voltant de l’Ed Kennedy, un taxista de 19 anys. La seva vida és el súmmum de la normalitat i bastant inútil, fins que un bon dia evita un atracament a un banc, llavors és quan comença una mena de joc: rep la primera carta, de moltes que vindran després, l’as de diamants, amb tres adreces apuntades. L’Ed anirà a solucionar els problemes de la gent que hi viu. Fins que la carta que rep du la seva adreça. Qui li ha encomanat aquesta missió?

  Tot i que de vegades és fa una mica ensopit en la trama perquè no acabes d’entendre  l’argument, el desenllaç és forca interessant. La novel·la està molt ben pensada, aprofundint en els sentiments de les persones i fent-nos veure que tothom pot viure experiències de les quals no es creu capaç.  L’autor ens ensenya que, al cap i a la fi, tots necessitem una petita empenta per prendre decisions que de vegades fan que canviem el trajecte de la nostra vida. Novel·la recomanable de molt fàcil lectura i de només 359 pàgines.

  Carmen Galindo (S2)

  I fins aquí. Divendres vinent us faré un recordatori d’horaris, inici de curs, etc., perquè alguns rebuts tenen informacions errònies!

  Acabo amb una altra foto de la Isabel:

   

   

   

   

Encara no hi ha cap comentari. Sigues el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos a:

               

Espai comunicatiu de llengua per als alumnes de català per a adults de Castellbisbal

Aquí teniu un entorn, que vol ser una prolongació de l'aula, per fer-vos arribar tota mena d'informacions relacionades amb el curs que esteu fent. També hi trobareu altres temes, sempre referits a la llengua i la cultura del nostre país.

Categories


Històric


Blogroll


Darrers comentaris

 • Silvia: És formidable llegar aquests petits fragments, sense encara temps per llegir el pdf sencer, i adonar-se de la...
 • mpalau: Molt bé, Patricia! Premi per a tu!
 • Patricia: em va fer molta gràcia el diccionari a a inversa i em va entrar curiositat per saber per a què podia...
 • Andrea: Bona tarda, Montse i tot el grup de companys Malauradament no he pogut assistir a la darrera classe del any i...
 • patricia: Em quedo amb una de les seves frases..”No vull renunciar a res”. En va agradar moltíssim la...