• I1_9a i 10a setmanes (5/12/12)

  (Foto: els alumnes de l’I1, constituint empreses com a bojos)

  Quin final, el de la Unitat 3!

  Us ha tocat exercir d’empresaris i entrevistar candidats delerosos de treballar i de començar immediatament. Us n’heu sortit molt bé, fins i tot alguns ens heu fet riure, posant tocs d’humor a les ofertes, com per exemple uns supersous i unes condicions laborals excel·lents. Molt ben fet! Ja sabeu que dins de l’aula tenim un microcosmos particular que ens empara a tots, on no hi ha crisi ni problemes de cap mena, i tots els projectes tiren endavant.

  La tasca final, però, també ha tingut l’altra cara de la moneda: heu hagut de ser els aspirants esforçats, que volíeu aquella feina que havíeu triat del tauler d’anuncis de la classe. Bé, en general, també.

  Hem fet una prova de la morfologia dels PF i uns en vaig donar els resultats ahir. Ja sabeu el que cal: els tres que no ho vau fer bé, heu d’estudiar molt; els nou que teniu bona nota, enhorabona!; els vuit que teniu una nota normal, a fer llista d’errades i a repassar el que toqui.

  Hem començat la Unitat 4  amb canvis radicals: companys nous (com sempre) i un entorn ben diferent: sereu una entitat que atorgarà un premi literari al millor poema d’una selecció que teniu al llibre.

  Per ambientar-nos en el món de la poesia, la seva música i la seva expressivitat, vam fer un experiment a l’aula. Com que tenim la sort de comptar amb alumnes de procedències diverses, vam fer que la Yuliya ens llegís un poema en rus i un altre en bielorús; la Sabrina, un  en portuguès i la Magda, el seu, en romanès. No vam entendre les paraules, però sí la  capacitat comunicativa del text a través del seus sons. Moltes gràcies a totes tres!

  Prèviament havíem parlat dels diccionaris, i precisament podeu utilitzar el DGEC per fer els deures que se us demanen a la p.89. Heu de llegir els poemes que hi ha a les p.90 i 91, buscar al diccionari les paraules que no conegueu i anotar les definicions a la graella. La meva recomanació és que els llegiu d’una tirada i hi subratlleu les paraules dubtoses. Llavors prepareu un document de word amb una taula com la de l’exercici. A continuació,  desplegueu el diccionari.cat d’aquí a la dreta i les hi busqueu. Podeu seleccionar cada definició, copiar-la i enganxar-la a les caselles de la taula… Acabareu de seguida!

  Per acabar els deures, heu de valorar els sis poemes (p.92) i pensar quina associació sou (pot ser de qualsevol tipus; porteu una proposta per al grup dimarts)

  Per si voleu escoltar els poemes, més que no pas llegir-los, DEMÀ us penjaré aquí sota els arxius de veu amb les lectures de cadascun. Perdoneu les molèsties: ja sabeu que la normativa de seguretat de la xarxa de l’Ajuntament no em permet, entre d’altres coses, connectar cap mena de dispositiu USB a l’ordinador.

  Un sonet per a tu         Tres noies          Drap de la pols      Córrer       Les pigues      Cançó a Mahalta

  BON PONT!  Gaudiu de la festa però repasseu cosetes!

 1. MAGDA COJOCARU

  12 Des 12
  10:39 #

  Moltes gràcies, Montse.. per fer possible gaudir i “presumir” (jejeje) també de les nostres llengües per mig dels poemes! Es difícil expressar l’alegria i la satisfacció que sento…..!!!!

  Respondre

  1. mpalau

   12 Des 12
   11:47 #

   Ets ràpida, ràpida, noia! No ho volia anunciar fins que no tingués els de la Yuliya, però ets una fletxa!

   No m’has d’agrair res: la varietat de la classe és un regal que hem de compartir. Com vam comentar ahir, Catalunya és tan plural com la nostra classe i la vostra presència -i actitud- ho demostren.

   Gràcies a tu, “nova catalana”!

   Respondre

 2. Montse Tomàs

  12 Des 12
  21:33 #

  Tot un luxe poder gaudir d’aquestes companyes, ho feu molt bé!

  Enhorabona a totes tres!

  Respondre

 3. Eva Carnero

  13 Des 12
  21:59 #

  Completament d’acord amb la Montse Tomàs. Tot un luxe. Em van agradar moltísim els tres poemes. Hem tingut molta sort amb las companyes que ens han tocat!

  Gràcies!!

  Respondre

 4. gemma

  19 Des 12
  11:12 #

  Hola es molt bonic sentir unes altres llengues tan boniques i dolces. Bones Festes de Nadal.

  Respondre

 5. Montse Vidal

  19 Des 12
  18:21 #

  Molt bé Yuliya, Sabrina i Magda és molt interessant escoltar poemes en altres idiomes, m’ha agradat molt, una abraçada i Bon Nadal.

  Respondre

 6. MAGDA COJOCARU

  20 Des 12
  10:02 #

  Moltes gràcies a tots pels vostres comentaris!! és molt gratificant per a nosaltres tambè que hagin persones que tinguin la paciència i la curiositat d’escoltar-nos llegint en les nostres llengües, encara que no entenguin el contingut! Per tant, la sort tambè es nostra per tenir-vos a prop!! BON NADAL!!!!

  Respondre

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos a:

               

Espai comunicatiu de llengua per als alumnes de català per a adults de Castellbisbal

Aquí teniu un entorn, que vol ser una prolongació de l'aula, per fer-vos arribar tota mena d'informacions relacionades amb el curs que esteu fent. També hi trobareu altres temes, sempre referits a la llengua i la cultura del nostre país.

Categories


Històric


Blogroll


Darrers comentaris

 • Silvia: És formidable llegar aquests petits fragments, sense encara temps per llegir el pdf sencer, i adonar-se de la...
 • mpalau: Molt bé, Patricia! Premi per a tu!
 • Patricia: em va fer molta gràcia el diccionari a a inversa i em va entrar curiositat per saber per a què podia...
 • Andrea: Bona tarda, Montse i tot el grup de companys Malauradament no he pogut assistir a la darrera classe del any i...
 • patricia: Em quedo amb una de les seves frases..”No vull renunciar a res”. En va agradar moltíssim la...