• Elemental3_12 setmana (15/5/2015)

  9788429758573Aquesta setmana hem acabat la Unitat 17 i hem començat la 18, en què parlarem de les activitats que fem quan tenim temps lliure. Mentre fèiem els exercicis, us vaig explicar que, fa anys, vaig llegir aquest llibre que teniu aquí al costat. L’argument és el següent.

  Un vespre, ja tard, tafanejant entre els prestatges de la biblioteca del seu pare, una noia troba un estrany llibre antic i unes quantes cartes groguenques. Les cartes van encapçalades per un enigmàtic “Benvolgut i malaurat successor…” que immediatament la capbussen en un món totalment impensable, un laberint on els secrets sobre el passat del seu pare i el misteriós destí de la seva mare queden connectats amb un inconcebible maligne que s’amaga a les profunditats de la història.
  Generacions d’historiadors han arriscat la seva reputació acadèmica, la seva salut i fins i tot la vida per saber què hi ha de veritat en la figura de Vlad l’Empalador, el sobirà medieval real a partir del bàrbar regnat del qual n’han sorgit les fonts de la llegenda del comte Dràcula. Ara, una dona jove pren el relleu en aquesta difícil recerca. De ciutat en ciutat, en antics monestirs, biblioteques recòndites i arxius clandestins de tot Europa, poc a poc va emergent la terrible veritat sobre l’obscur regnat de Vlad l’Empalador i sobre un temps de pactes que pot ser que hagin mantingut viu aquest terrible món a través dels segles.
  Història i ficció es donen la mà en aquesta fulgurant novel·la; una aventura de proporcions èpiques i un intricat relat ple de misteri i suspens que ben segur cridarà l’atenció dels lectors d’èxits tan aclaparadors com El codi Da Vinci o L’ombra del vent.

  Espero que us agradi i que el comenti algú a classe!

  DEURES

  -exercici 5 a/b/c/d

  -pàgina 216

  -preparar exercici 10c (el redactareu a classe)

  TASCA FINAL U17

  Heu de preparar, en grup, un treball sobre la comarca assignada. Un dels membres explicarà la comarca en general i els altres tres han d’exposar, cadascun, una proposta diferent de visita o de ruta per allà. Cada intervenció no pot durar més de 2-3 minuts.

  La tasca està distribuïda així:

  El Ripollès: Salva, Juan, Eric, Bill i Andrés

  L’Alt Empordà: Encarni, Flory, Tony i Norma

  El Garraf: Valeria, Valle, Eva i Paquita Domingo

  La Terra Alta: Paqui, Paquita Alcalà, Luis i Carina

  Els que vau faltar dijous, contacteu amb els companys per quedar d’acord amb el que heu de preparar.

  BON CAP DE SETMANA!

  PARLEU MOLT EN CATALÀ!

 1. Carina

  18 Mai 15
  12:39 #

  Estic al grup de La Terra Alta! Encara que a la Montse aqui no l’ho possat.
  Sembla que on esta la Norma, era jo.

  Respondre

  1. Montse

   18 Mai 15
   12:44 #

   Perdó!

   Ara mateix ho rectifico!

   Respondre

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos a:

               

Espai comunicatiu de llengua per als alumnes de català per a adults de Castellbisbal

Aquí teniu un entorn, que vol ser una prolongació de l'aula, per fer-vos arribar tota mena d'informacions relacionades amb el curs que esteu fent. També hi trobareu altres temes, sempre referits a la llengua i la cultura del nostre país.

Categories


Històric


Blogroll


Darrers comentaris

 • Silvia: És formidable llegar aquests petits fragments, sense encara temps per llegir el pdf sencer, i adonar-se de la...
 • mpalau: Molt bé, Patricia! Premi per a tu!
 • Patricia: em va fer molta gràcia el diccionari a a inversa i em va entrar curiositat per saber per a què podia...
 • Andrea: Bona tarda, Montse i tot el grup de companys Malauradament no he pogut assistir a la darrera classe del any i...
 • patricia: Em quedo amb una de les seves frases..”No vull renunciar a res”. En va agradar moltíssim la...