• Intermedi 1_4a setmana (23/10/2015)

  lafosca1Aquesta setmana hem acabat la Unitat 3, amb la descripció dels llocs. La cançó que teniu al final és un tribut a una casa bonica, descrita per Joan Salvat Papasseit, poeta barceloní de principis del segle XX, mort de tuberculosi als 30 anys. La música i la interpretació són d’en Lluís Llach.

  De la Unitat 4 hem fet la nota familiar… Atenció a l’exercici peculiar que teniu als deures sobre aquest tema! Pel que fa a la morfologia, hem estudiat la flexió dels adjectius. Entre molts d’altres, va sortir fosc/fosca i vam parlar de la platja de Palamós que es diu així. La podeu veure a la fotografia que teniu més amunt. Una puntualització: el nom li ve d’aquesta gran roca negra que hi ha enmig de la imatge.

  També vam fer la síl·laba tònica… Recordeu: les paraules tenen ritme, cadència. Les síl·labes que les conformen sonen totes igual, excepte la tònica, que destaca enmig de les altres quan parlem.

  -Dijous vinent, de 19.00 a 20.30 hores, teniu sessió a la Biblioteca del Club de Lectura Fàcil. Prepareu-la bé!

  -Dimarts m’hauríeu de portar els diners del teatre: 6 euros/entrada. Si us plau, si pot ser, porteu la quantitat exacta.


  images
  -exercicis 1,2, 3 i 4 p. 56 i 57, només la segona meitat dels exercicis.

  -exercici 6, p. 58

  -Resoleu aquest  exercici sobre la nota personal. Ho heu de fer escrivint el que us demano en un comentari en aquesta entrada.

  -Prepareu la prova de vocals que fareu dimarts. Per fer-ho -a part dels recursos que us vaig recomanar a l’entrada anterior-, us enganxo uns exercicis que contenen, també, un repàs de la teoria: I1_vocal neutra-o_u_LA.   Feu-los i comproveu com ha anat aquí:   I1_vocal neutra-o_u_LA_solucions.

  Per acabar, la cançó esmentada al principi:

  BON CAP DE SETMANA!

 1. Silvia Rodríguez

  23 Oct 15
  15:01 #

  En sap greu però has de treure’t aquesta idea del cap, sóc una dona casada i no trairé la meva parella. Trobaràs allò que busques en mí en altre persona. T’ho mereixes ets una persona molt valuosa i divertida.

  S.

  Respondre

 2. Paquita Alcalá

  24 Oct 15
  13:14 #

  Al-leluia .
  M´alegro que et decideixis a contactar amb mi a hores d´ara , ja que el cos em demana marxa , i encara que saps que tinc parella , m´agradas molt .
  Haurem d´anar amb compte però que caram provarem com va i qui sap ……………

  Teva P .

  Respondre

 3. carme

  25 Oct 15
  9:19 #

  Hola,
  Has de saber que amb aquesta nota, acabes de trencar una relació de companys i amics de feina.
  Obviament el treball està per sobre i només et permeto que et dirigeixis a mi per temes extrictament laborals.Qualsevol altre comentari o nota, el veuré com una intromissió a la meva vida privada i no ho penso consentir.
  Aquesta nota, dona resposta clara i concis-isa a les teves dues preguntes: QUÈ HI PUC FER? I TINC ALGUNA ESPERANÇA?.

  Carme.

  Respondre

 4. Merche Pablos

  25 Oct 15
  9:46 #

  Marc,
  He llegit la teva nota i ja sabs la meva situació personal de felicitat que tinc en aquests moments, Espero que trobis una persona como et mereixes .

  Merche

  Respondre

 5. Lucia Ruiz

  25 Oct 15
  11:13 #

  Hola P,

  Crec que no es molt encertada la teva nota, com sabràs estic casada i mai trairia a la meva parella.
  No tens cap esperança amb mi, la nostra relació serà SEMPRE estrictament professional.

  T’agrairia que no em tornis a molestar mai mes.

  L.

  Respondre

 6. Asun

  25 Oct 15
  14:23 #

  P, m’ has deixat freda! Mai hagués pensat que això podria ocórrer.
  Hem parlat moltes vegades de les nostres parelles, de què la convivència és difícil, però sempre t’ he deixat clar que n’ estic molt enamorada i que vull seguir al costat del meu home. Em sap greu, de veritat. Si vols, podem prendre un cafè i parlar-ne.
  Asun

  Respondre

 7. Encarni

  26 Oct 15
  12:16 #

  Crec que t’has equivocat de persona.Sento molt si he fet qualsevol cossa que t’hagi pogut confondre. Ho sento molt i bona sort.

  Respondre

 8. Paqui

  26 Oct 15
  23:23 #

  Hola m’has deixat parada, saps de sobres que tinc parella i estic molt bé, no sé que te dit perquè et facis il·lusions, però no vull res amb tu, ho sento.

  Respondre

 9. cristina

  27 Oct 15
  7:01 #

  Hola, crec que faré com que aquesta nota mai ha estat escrita, saps de sobra que ens estimen molt, pero com amics crec que es millor deixar les coses tal i com som ara mateix, i no perdre mai aixo que tenim. Ens veïem!!

  Respondre

 10. Cris

  27 Oct 15
  18:36 #

  Dons la veritat no m’ho esperava gens.
  M’has deixat parada!
  T’ho agaeixo però tinc parella i no es adecuat tot i que no vull que canvi la nostra relació i que podem seguir sent amics.
  Em sap greu…

  Respondre

 11. TONY

  29 Oct 15
  22:00 #

  Creia que no gosaries a fer-me la proposicio .Saps que soc una dona casada i ens caldra
  tenir molta cura .Conec un hotelet molt discret no gaire lluny .

  ja quedarem

  Respondre

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos a:

               

Espai comunicatiu de llengua per als alumnes de català per a adults de Castellbisbal

Aquí teniu un entorn, que vol ser una prolongació de l'aula, per fer-vos arribar tota mena d'informacions relacionades amb el curs que esteu fent. També hi trobareu altres temes, sempre referits a la llengua i la cultura del nostre país.

Categories


Històric


Blogroll


Darrers comentaris

 • Silvia: És formidable llegar aquests petits fragments, sense encara temps per llegir el pdf sencer, i adonar-se de la...
 • mpalau: Molt bé, Patricia! Premi per a tu!
 • Patricia: em va fer molta gràcia el diccionari a a inversa i em va entrar curiositat per saber per a què podia...
 • Andrea: Bona tarda, Montse i tot el grup de companys Malauradament no he pogut assistir a la darrera classe del any i...
 • patricia: Em quedo amb una de les seves frases..”No vull renunciar a res”. En va agradar moltíssim la...