• Intermedi 1_13a setmana (15/1/2016)

  baixa (1)Encetem any al blog i, també, la recta final del curs!

  Aquesta setmana hem fet la Unitat 11. En el text inicial es parla de les aficions de les persones, especialment de com un fet inesperat pot esperonar una afició que acabi sent la professió d’algú. Vam posar en comú allò que fem -o ens agradaria fer- quan les obligacions ens deixen una mica de temps lliure: llegim, viatgem, cantem, ballem, escrivim, pintem, passegem, fem esport, resolem trencaclosques… I les més singulars, que són les preferides pels dos xicots del curs: criar coloms missatgers i planxar!

  El lèxic d’aquest lliçó ha resulta ser un MQL ben farcit. D’altra banda, hem fet una introducció a la morfologia dels verbs en català.

  També hem fet l’exercici d’enllaços (preposicions), aquí us poso la solució exercici 3_p124 per tal que us el pugueu corregir. Dijous vau fer una de les proves per avaluar el curs, la de les esses… A veure com us ha anat!

  llapis i llibres-Exercici 2, p. 133… Molta atenció per no fer-hi errades!

  -Repasseu molt i molt com es fan un avís i una nota: dimarts en fareu un de cada, puntuables per a la nota de curs.

  Per acabar l’entrada, us poso aquí sota una cançó del Joan Rovira, que és un músic de les Terres de l’Ebre (ho notareu a l’accent). És una rumba catalana, amb una lletra en què l’autor parla d’allò que li agrada. Hi ha algunes aficions, però la majoria del que hi diu és una declaració d’intencions sobre les coses que realment li importen a la vida… Està molt bé, té un ritme increïble i… Atenció al final: comprovareu la destresa que té en Joan tocant la guitarra!

  BON CAP DE SETMANA!

 1. carme

  15 Gen 16
  17:00 #

  M’agrada cridar quan algú en vol fer callar!
  M’agrada el pa amb ” tomata”!
  M’agrada l’abraçada d’un amic sincer!
  M’agrada un cigarret!
  M’agrada l’aigua clara i ” el xocolate” espès!
  M’agrada aquesta canço, aquesta canço M’AGRADA!

  Respondre

  1. carme

   15 Gen 16
   17:14 #

   Acentuarem les paraules agudes que acabin en :
   vocal.
   as, es, is, os, us.
   en, in.
   Escrriu cinquanta vegades la paraula cançó.
   cançó, cançó, cançó, cançó, cançò, cançó, cançó, cançò, cançò,cançò, cançó, cançó, cançó, cançó, cançó, cançó, cançó, cançó, cançò, cançó, cançó, cançò, cançò,cançò, cançó, cançó, cançó, cançó, cançó, cançó, cançó, cançó, cançò, cançó, cançó, cançò, cançò,cançò, cançó, cançó, cançó, cançó, cançó, cançó, cançó, cançó, cançò, cançó, cançó, cançò.

   Respondre

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos a:

               

Espai comunicatiu de llengua per als alumnes de català per a adults de Castellbisbal

Aquí teniu un entorn, que vol ser una prolongació de l'aula, per fer-vos arribar tota mena d'informacions relacionades amb el curs que esteu fent. També hi trobareu altres temes, sempre referits a la llengua i la cultura del nostre país.

Categories


Històric


Blogroll


Darrers comentaris

 • Silvia: És formidable llegar aquests petits fragments, sense encara temps per llegir el pdf sencer, i adonar-se de la...
 • mpalau: Molt bé, Patricia! Premi per a tu!
 • Patricia: em va fer molta gràcia el diccionari a a inversa i em va entrar curiositat per saber per a què podia...
 • Andrea: Bona tarda, Montse i tot el grup de companys Malauradament no he pogut assistir a la darrera classe del any i...
 • patricia: Em quedo amb una de les seves frases..”No vull renunciar a res”. En va agradar moltíssim la...