• Intermedi 3_9a setmana (2/12/2016)

  florencia-anochecerJa hem arribat al desembre i, també, hem superat la meitat del curs.

  Aquesta setmana hem continuat treballant la carta formal i el lèxic. Pel que fa a la gramàtica, hem vist l’ortografia de la g i la j, i la substitució pronominal del c. preposicional.

  Com que la setmana vinent no hi ha classe, estaria molt bé que trobéssiu temps per posar-vos al dia en la feina del curs: mirar quins exercicis no teniu fets i/o corregits amb el solucionari, fer-ne alguns per refrescar coneixements, organitzar papers, etc.

  Quan parlàvem de frases fetes, us vaig recordar una cançó de la Trinca que en feia broma. Aquí la teniu:

  Recordeu que AVUI, a l’auditori d’Els Costals a les 9.oo h, canta el Quartet Mèlt: són boníssims i us els recomano vivament! Jo no hi podré anar i em sap molt de greu…

  k14222913-Llegir el conte “Cerezo rosa” i escriure un comentari en aquesta entrada, que expliqui quan i com us heu adonat de l’engany que conté…

  -Portar-me una carta formal manuscrita, amb tot el procés creatiu grapat al darrere.

  -Fer el que falta dels exercicis 3 i 4 de la p. 111, l’exercici 3 de la p. 113, l’exercici 6 de la p.114 i el full dels diacrítics.

  BON CAP DE SETMANA!

 1. encarni

  03 Des 16
  12:04 #

  bon dia, jo en aquesta frase ( la veritat és que tinc ganas d’estar amb el meu marit ),me quedat de pedra. Tot el conte he pensat un altre cosa.

  Respondre

 2. Andrea

  04 Des 16
  12:42 #

  Durant tot el relat,he pensat que el protagonista era un home…fins que vaig arribar a l’últim paragraf, i m’he adonat que l’engany me l’han provocat els meus propis prejudicis!!

  Respondre

 3. carme

  04 Des 16
  17:09 #

  No sé si el fet de la teva insistència, de que aquesta narració era una gran mentida m´ha fet llegir-la amb molt de conte.
  al paràgraf nombre tres, ja m´he a donat que era UNA ” rodriguez” concretament a la frase ” però les nits son meves” ( En general som les dones les que patim desvetllades i insomnis pels fills.)

  La meva sospita s’ha confirmat al paràgraf nombre cinc i amb la frase ” sense nens i sense obligacions domèstiques”
  El somni de moltes mares traballadores i en moments puntuals de la vida.

  Respondre

 4. Loli

  06 Des 16
  21:47 #

  He estat llegint amb molt d’interès, buscant la “mentida” però fins al final no m’he adonat. Ho he tornat a llegir i m’he adonat que hi havien moltes pistes. 😉

  Respondre

 5. Helena

  07 Des 16
  22:22 #

  Fins al final no me adonat de que era una dona…. tot i que hi ha un milio de pistes…

  Respondre

 6. cristina

  08 Des 16
  20:58 #

  Jo he començat a sospitar quan diu: parlem dels fills, de l’escola….pero la veritat que no ho tenia gaire clar I al final les sospites que era una dona s’han confirmat.

  Respondre

 7. Montse

  11 Des 16
  15:11 #

  Hi havian moltes pistes, pero fins al final no m’he adonat

  Respondre

 8. Patricia

  12 Des 16
  0:15 #

  crec que l’engany apareix a l’últim paràgraf. Em va fer creure que el protagonista era un home i esta casat amb una dona, semblava ruboritzat per cambiar de sexualitat per que começava a sortir amb un altre home. Al final resulta, que el protagonista hi era una dona i jo vaig pensar al contrari. Molt bo el conte!!!!

  Respondre

 9. Mati

  12 Des 16
  7:25 #

  Fins l’últim paràgraf no m’he adonat que parlava una dona, ja que la paraula Rodriguez l’he assimilat sempre amb un home.

  Respondre

 10. Lucia Ruiz

  12 Des 16
  23:32 #

  M’ha agradat molt el conte, ja que des del principi tot indica que el protagonista és un home i vas llegint la història, i al final t’adones que és una dona.

  Respondre

 11. Paqui

  13 Des 16
  17:04 #

  Al principi he pensat que era un home, però m’ha semblat estrany l’estrofa: ” no puc viure en una casa desendreçada i menys marxar sense tenir el llit fet…
  I que ella era la pomela blanca

  Respondre

 12. Silvia

  14 Des 16
  11:01 #

  Montse, m’he adonat tot i tenir-ho present durant tota la lectura, per estar atenta, que he descobert que el personatge era una dona i no un home al final quan es desvetlla!! Aquesta manera de pensar havia de ser d’un home…, la societat ens inculca des de petites el masclisme i ara encara crec és molt present!!! Després al rellegir la lectura m’adono i em faig una pregunta, com vols que un home no pugui marxar de casa sense fer un llit…, mira que soc ingènua!!! M’ha encantat la lectura i he enriquit el meu lèxic.

  Respondre

 13. merçe

  16 Des 16
  17:29 #

  Arribo tard però ho poso , jo casi al final vaig trovar la pista i també emb vaig tornà a lleguir per confirmar que era una dona.

  Respondre

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos a:

               

Espai comunicatiu de llengua per als alumnes de català per a adults de Castellbisbal

Aquí teniu un entorn, que vol ser una prolongació de l'aula, per fer-vos arribar tota mena d'informacions relacionades amb el curs que esteu fent. També hi trobareu altres temes, sempre referits a la llengua i la cultura del nostre país.

Categories


Històric


Blogroll


Darrers comentaris

 • Silvia: És formidable llegar aquests petits fragments, sense encara temps per llegir el pdf sencer, i adonar-se de la...
 • mpalau: Molt bé, Patricia! Premi per a tu!
 • Patricia: em va fer molta gràcia el diccionari a a inversa i em va entrar curiositat per saber per a què podia...
 • Andrea: Bona tarda, Montse i tot el grup de companys Malauradament no he pogut assistir a la darrera classe del any i...
 • patricia: Em quedo amb una de les seves frases..”No vull renunciar a res”. En va agradar moltíssim la...