• Intermedi 3_13a setmana (27/1/2016)

  Aquesta setmana hem fet la darrera lliçó del llibre, la Unitat 12. Conté la continuació del resum, les conjuncions i uns quants exercicis de repàs de tot el curs. Dimarts acabarem els exercicis que ens van quedar per fer i en farem uns quants més dels exàmens de mostra que hi ha a continuació. També farem una carta formal entre totes, per repassar per a l’examen de dijous.

  En la lectura de la unitat es parlava de la importància de la invenció de la impremta. També vam parlar sobre els incunables, els llibres fets a mà d’un en un pels monjos dels monestirs. A la fotografia en podeu veure un de català molt bonic i igual de famós: és el llibre que conté les Constitucions Catalanes, un tractat de normes i lleis que van regir les relacions entre la corona i els súbdits durant segles.

  -exercici 10, p. 170

  -exercici 11, p. 177

  -exercici 13, p.178

  RECORDEU: FEU ELS EXERCICIS I NO CONSULTEU EL SOLUCIONARI!

  Molta força a totes per encarar el que ens queda: hem arribat a la meitat del camí que vam emprendre l’octubre de 2015… Semblava molt llarg i ja n’hem fet un bon tros! Repasseu el que us calgui i escriviu un comentari al blog si voleu que dimarts ens mirem alguna cosa en concret de la matèria del curs. Fareu un bon examen, n’estic segura, que no s’hiperventili ningú, si us plau! Penseu que devia ser molt més difícil transcriure tot un llibre en les condicions en què ho feien els monjos… Mireu, si no, el gravat d’aquí sota:

  BON CAP DE SETMANA!

Encara no hi ha cap comentari. Sigues el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos a:

               

Espai comunicatiu de llengua per als alumnes de català per a adults de Castellbisbal

Aquí teniu un entorn, que vol ser una prolongació de l'aula, per fer-vos arribar tota mena d'informacions relacionades amb el curs que esteu fent. També hi trobareu altres temes, sempre referits a la llengua i la cultura del nostre país.

Categories


Històric


Blogroll


Darrers comentaris

 • Silvia: És formidable llegar aquests petits fragments, sense encara temps per llegir el pdf sencer, i adonar-se de la...
 • mpalau: Molt bé, Patricia! Premi per a tu!
 • Patricia: em va fer molta gràcia el diccionari a a inversa i em va entrar curiositat per saber per a què podia...
 • Andrea: Bona tarda, Montse i tot el grup de companys Malauradament no he pogut assistir a la darrera classe del any i...
 • patricia: Em quedo amb una de les seves frases..”No vull renunciar a res”. En va agradar moltíssim la...