• Suficiència3_3a setmana (9/3/2018)

  Aquesta setmana hem acabat el que faltava de la Unitat 2: els usos correctes dels condicionals en els verbs i l’expressió de la probabilitat en català (mai en futur). També hi havia la dièresi, fins i tot aquella traïdora que apareix en una síl·laba que no és la tònica..

  Vau preparar textos instructius orals: la Cristina Alcaraz ens va explicar com podem muntar una festa infantil en un pis i que, al final, la casa pervisqui; el Marcel ens va descriure la instal·lació dels endolls i l’Encarni ens va il·lustrar sobre el cultiu de la patata.

  Els textos de la Unitat 3 anaven de peces de roba, concretament de la corbata i de Coco Chanel.  El nom de la corbata prové del serbocroat hrvat, ‘croat’, perquè la començaren a usar els genets de Croàcia. Ens ha arribat a través de l’italià  corvatta o croata (‘corbata’ o ‘croata’). A la fotografia podeu veure alguns dels models clàssics de la jaqueta Chanel, copiada i imitada arreu del món. (Intenteu veure’n la pel·lícula, val molt la pena!)

  Ahir vam estar fent l’oració simple. Reconèixer el subjecte, el verb i els seus complements és imprescindible per fer la substitució pronominal correctament, per tant, estudieu!

  Us vaig portar una comprensió oral sobre Kate Sheppard, la precursora del sufragisme… Ben interessant!

   

  -Repasseu la essa sonora (a partir de la p. 50). Hi és tot el que us cal saber, no us descuideu de llegir, també, les anotacions al lateral. (I feu-ne els exercicis, és clar!)

  -Les que encara no ho heu fet, recordeu que la DATA LÍMIT de lliurament del treball sobre el conte és dilluns vinent, 12 de març, a les 9.00 hores.

   

   

  BON CAP DE SETMANA!

   

Encara no hi ha cap comentari. Sigues el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos a:

               

Espai comunicatiu de llengua per als alumnes de català per a adults de Castellbisbal

Aquí teniu un entorn, que vol ser una prolongació de l'aula, per fer-vos arribar tota mena d'informacions relacionades amb el curs que esteu fent. També hi trobareu altres temes, sempre referits a la llengua i la cultura del nostre país.

Categories


Històric


Blogroll


Darrers comentaris

 • Silvia: És formidable llegar aquests petits fragments, sense encara temps per llegir el pdf sencer, i adonar-se de la...
 • mpalau: Molt bé, Patricia! Premi per a tu!
 • Patricia: em va fer molta gràcia el diccionari a a inversa i em va entrar curiositat per saber per a què podia...
 • Andrea: Bona tarda, Montse i tot el grup de companys Malauradament no he pogut assistir a la darrera classe del any i...
 • patricia: Em quedo amb una de les seves frases..”No vull renunciar a res”. En va agradar moltíssim la...