• S3_Treball sobre els contes_març 2018

  Un cop llegits els treballs que m’heu fet arribar, us volia agrair, en conjunt, la vostra dedicació a la tasca posada. De manera general estan molt bé tots i, especialment, alguns són magnífics, íntims, personals. Us hi heu posat amb ganes i s’hi coneix. Moltes gràcies! (Les notes són bones i, per a algunes, màximes.)

  Havíeu de triar-ne un de les sis propostes i n’heu preferit quatre. A continuació us en poso algunes frases curtes que vull remarcar per un motiu o altre que explico immediatament a sota de cadascuna:

  TAXIDÈRMIA
  Qui sap si la solitud i l’ofici que té fan que s’imagini la dona… com el gat?

  Molt ben vist això: es troba tan sol, que la voldria dissecar per tenir-la sempre amb ell… Quina angúnia!

  JA T’HO DEIA JO
  La dura realitat d’una dona, abandonada pel seu marit, jutjada per la seva mare, amb el pensament típic d’una Espanya profunda, masclista, misògina i cruel.

  Aquí teniu un exemple magnífic del que ha de ser un argument.

  Això que fa aquesta mare ho fa molta gent, sobretot els pobles, la gent parla i critica sense saber realment el que ha passat, omplen els buits del seu temps lliure de paraules sense sentit  i moltes vegades sense voler fan molt mal.

  He seleccionat aquest fragment perquè l’enfocament és diferents de tots els altres i igual de vàlid: cal escoltar molt i no jutjar mai.

  DOS MINUTS
  Un llibre d’autoajuda en imatges

  Aquesta visió del conte és ben original.

  EL PORTER DEL PROSTÍBUL
  Cadascú de nosaltres ha de construir les bases de la vida segons anem vivint, aprenent de les errades i gaudint de les victòries.

  Pensament molt positiu: les errades són part del camí i un aprenentatge; les victòries, la benzina per posar la directa.

   Menys pors, menys menysprear-nos i voler agradar a tothom i més arriscar, demanar, compartir i reivindicar.

  Final contundent i ple de contingut: en un text, és important dir molt amb poques paraules! (I també, un bon final arrodoneix qualsevol escrit.)

  Moltes persones amb estudis continuen al mateix lloc sense conèixer l’enorme potencial que tenen a dins… Encara segueixen sent porters del prostíbul!

  Les sis darreres paraules demostren que l’autora ha entès el missatge del conte perfectament… Un 10, per a ella, en comprensió lectora!

   

  En aquest PDF podeu llegir els fragments seleccionats dels contes  . Són ben interessants, demostren com cadascú és capaç d’aportar idees als debats i, molt important, que els punts de vista tenen matisos significatius encara que semblin iguals. Gaudiu-ne!

   

 1. Silvia

  15 Mar 18
  10:02 #

  És formidable llegar aquests petits fragments, sense encara temps per llegir el pdf sencer, i adonar-se de la bona feina feta per tots nosaltres. Felicitats a tothom.

  Respondre

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos a:

               

Espai comunicatiu de llengua per als alumnes de català per a adults de Castellbisbal

Aquí teniu un entorn, que vol ser una prolongació de l'aula, per fer-vos arribar tota mena d'informacions relacionades amb el curs que esteu fent. També hi trobareu altres temes, sempre referits a la llengua i la cultura del nostre país.

Categories


Històric


Blogroll


Darrers comentaris

 • Silvia: És formidable llegar aquests petits fragments, sense encara temps per llegir el pdf sencer, i adonar-se de la...
 • mpalau: Molt bé, Patricia! Premi per a tu!
 • Patricia: em va fer molta gràcia el diccionari a a inversa i em va entrar curiositat per saber per a què podia...
 • Andrea: Bona tarda, Montse i tot el grup de companys Malauradament no he pogut assistir a la darrera classe del any i...
 • patricia: Em quedo amb una de les seves frases..”No vull renunciar a res”. En va agradar moltíssim la...