• Suficiència 3_4a setmana (16/3/2018)

  Aquesta setmana hem fet la Unitat 4.

  Hem començat a parlar de l’article d’opinió. A la imatge podeu veure una pedra amb escriptura cuneïforme, codi inventat pels sumeris vers l’any 3150 aC. Aquest poble vivia a Mesopotàmia, que correspon més o menys a l’actual Iraq… Us n’adjunto les equivalències amb l’alfabet llatí però no patiu, que no haureu d’escriure-hi els articles! (De moment, els vull amb les nostres lletres…)

  També hem vist frases fetes i hem repassat a fons les possibilitats del CD i tots les opcions per substituir-lo amb pronoms febles.

  Ha quedat per fer el repàs de la essa sorda, però el deixo a les vostres sàvies mans.

  Dimarts farem les lectures del Dia Mundial de la Poesia, per tant, les que us toca llegir porteu el poema ben treballat que el gravarem per al Facebook.

   

  -CL entrevista Silvia Alcàntara

  -Estudiar bé l’oració simple: com es reconeix el subjecte i els complements, què és un verb transitiu o copulatiu, etc. (p. 47 i 48)

  -Repassar i assegurar quines formes dels pronoms febles corresponen a cada complement: l’esquema del CNL Sabadell (blau) us pot anar bé. El meu esquema, fins al punt 5, també.

   

   

  BON CAP DE SETMANA!

   

Encara no hi ha cap comentari. Sigues el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos a:

               

Espai comunicatiu de llengua per als alumnes de català per a adults de Castellbisbal

Aquí teniu un entorn, que vol ser una prolongació de l'aula, per fer-vos arribar tota mena d'informacions relacionades amb el curs que esteu fent. També hi trobareu altres temes, sempre referits a la llengua i la cultura del nostre país.

Categories


Històric


Blogroll


Darrers comentaris

 • Silvia: És formidable llegar aquests petits fragments, sense encara temps per llegir el pdf sencer, i adonar-se de la...
 • mpalau: Molt bé, Patricia! Premi per a tu!
 • Patricia: em va fer molta gràcia el diccionari a a inversa i em va entrar curiositat per saber per a què podia...
 • Andrea: Bona tarda, Montse i tot el grup de companys Malauradament no he pogut assistir a la darrera classe del any i...
 • patricia: Em quedo amb una de les seves frases..”No vull renunciar a res”. En va agradar moltíssim la...