• Suficiència 3_6a setmana (6/4/2018)

  Aquesta setmana hem fet dos temes de la Unitat 6.

  Dimarts vam continuar amb l’article d’opinió (textos argumentatius), a partir d’un text preciós que feia un joc lèxic amb el títol de la magnífica pel·lícula Tomàquets verds fregits. Per cert: Andrea, Silvia, a la foto teniu uns magnífics tomàquets encara a la branca… Recordeu que teniu una “experiència” pendent, intenteu-ho fer i ja ens ho explicareu!

  Dijous vam començar amb la combinació binària de PF. De la sessió vam extreure diversos conceptes clars: que l’ordre lògic CD + CI s’inverteix quan fem la substitució pronominal (excepte en el cas comentat a l’aula -p.86), que l’apòstrof de les combinacions possibles ha d’anar tan a la dreta com es pugui, que “li” i “l’hi” sonen igual però són diferents perquè a cada pronom correspon un complement, etc… Seguim, dijous 12, més!

  Per a dimarts:

  *A partir de la pluja d’idees que vam fer a la pissarra entre totes, m’heu de portar redactat un article d’opinió. (Recordeu: títol,  introducció, desenvolupament, conclusió i signatura, en unes 180 paraules). El vull manuscrit i, molt important, grapeu-hi tot el treball previ: la pluja d’idees, el vostre esquema, el vostre esborrany, etc. HO vull veure tot, no m’enduré cap article d’opinió que no contingui tota la tasca prèvia.

  *El full d’exercicis de PF que us vaig donar ahir que només està imprès per una cara.

  Per a dijous: tots els exercicis dels PF de la Unitat 6

   

  BON CAP DE SETMANA!

   

Encara no hi ha cap comentari. Sigues el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos a:

               

Espai comunicatiu de llengua per als alumnes de català per a adults de Castellbisbal

Aquí teniu un entorn, que vol ser una prolongació de l'aula, per fer-vos arribar tota mena d'informacions relacionades amb el curs que esteu fent. També hi trobareu altres temes, sempre referits a la llengua i la cultura del nostre país.

Categories


Històric


Blogroll


Darrers comentaris

 • Silvia: És formidable llegar aquests petits fragments, sense encara temps per llegir el pdf sencer, i adonar-se de la...
 • mpalau: Molt bé, Patricia! Premi per a tu!
 • Patricia: em va fer molta gràcia el diccionari a a inversa i em va entrar curiositat per saber per a què podia...
 • Andrea: Bona tarda, Montse i tot el grup de companys Malauradament no he pogut assistir a la darrera classe del any i...
 • patricia: Em quedo amb una de les seves frases..”No vull renunciar a res”. En va agradar moltíssim la...