• Suficiència 3_7a setmana (13/4/2018)

  Com que el treball dels PF ens ocupa força, aquesta setmana ens hem mogut entre les unitats 6 i 7.

  Hem continuat, a més, amb els textos argumentatius. Us n’he retornat un de corregit i comentat perquè pugueu rectificar el que calgui. De manera molt majoritària han anat francament bé. Endavant! Mireu els comentaris que hi teniu i, si hi ha algun dubte, parlem-ne dimarts abans de començar.

  Pel que fa als PF, comenceu a sortir-vos-en força bé. (La imatge és un recordatori que algunes necessiteu… ) Recordeu: en les combinacions que depenen de frases més llargues i complexes -que ja hem començat a veure-, els elements que caldrà convertir en pronoms són a la frase sencera: es tracta, doncs, de descobrir-los-hi, agafar-los i col·locar-los relacionats amb el verb que està orfe de pronoms. Igualment, cal fer una mirada prèvia a la frase amb el forat per omplir: si conté un quantitatiu solet i abandonat, això indicarà sempre que un dels elements és un CD indeterminat. (O sigui i com ja sabeu… pronom en!)

  També hem fet qüestions de precisió en el lèxic i un repàs a les oclusives (copeta i beguda).

  Per a dimarts: (Respecteu l’ordre que ve a continuació per fer la feina, si us plau)

  -Llegir ben atentament la pàgina 101, fent molta atenció a les remarques.

  -Resoldre la pàgina 106.

  -Resoldre el full de colors (el de la meva companya) amb els passos especificats.

  -Resoldre la segona fotocòpia de PF.

  Per a dijous:

  -Fer tots els exercicis de PF de la Unitat 7.

   

  DATES IMPORTANTS

  DIMARTS, 24 D’ABRIL: portar una recomanació per visitar un lloc de Catalunya. Ha de tenir unes 80 paraules i ser manuscrita. Per consultar llocs, aneu a la pestanya lateral del blog, a la vostra dreta i cap avall, i pitgeu 4. L’alumne turista. Amb això, entrareu al web del Palau Robert. Llavors pitgeu on diu Rutes de Catalunya (part superior) i hi trobareu de tot.

  -DIJOUS, 3 DE MAIG: redactareu, a l’aula, un article d’opinió sobre la conveniència de viure al camp o a la ciutat. Podeu fer l’opció tal com està, o decantar-vos clarament per una de les dues. Està permès portar feta la pluja d’idees.

   

  BON CAP DE SETMANA!

   

Encara no hi ha cap comentari. Sigues el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos a:

               

Espai comunicatiu de llengua per als alumnes de català per a adults de Castellbisbal

Aquí teniu un entorn, que vol ser una prolongació de l'aula, per fer-vos arribar tota mena d'informacions relacionades amb el curs que esteu fent. També hi trobareu altres temes, sempre referits a la llengua i la cultura del nostre país.

Categories


Històric


Blogroll


Darrers comentaris

 • Silvia: És formidable llegar aquests petits fragments, sense encara temps per llegir el pdf sencer, i adonar-se de la...
 • mpalau: Molt bé, Patricia! Premi per a tu!
 • Patricia: em va fer molta gràcia el diccionari a a inversa i em va entrar curiositat per saber per a què podia...
 • Andrea: Bona tarda, Montse i tot el grup de companys Malauradament no he pogut assistir a la darrera classe del any i...
 • patricia: Em quedo amb una de les seves frases..”No vull renunciar a res”. En va agradar moltíssim la...