• Suficiència 3_9a setmana (27/4/2018)

  En aquesta setmana hem celebrat la Diada de Sant Jordi, festivitat de l’amor a la cultura i a les persones. Per això he triat aquesta fotografia preciosa que, amb una mica d’imaginació, ens ensenya la nostra bandera. Un país que surt massivament al carrer a comprar llibres i roses demostra uns valors ben singulars, sentim-nos-en orgulloses!

  Pel que fa al curs, hem acabat la Unitat 8. Hi teniu un resum de majúscules i minúscules; si ho voleu saber tot d’aquest tema, pitgeu la pestanya Biblioteca i hi trobareu un PDF amb tot, tot i tot. A l’estudi dels PF, hi hem afegit la combinació CD + CC/RV… Molt bé! L’apartat d’ortografia repassa els grups tx/tg/tj, etc.; feu-ne els exercicis per refrescar la memòria. Aquesta setmana heu fet, també, una de les proves que puntuen per a la nota de curs: un ressenya per a un bloc de viatges. Han anat molt bé, en general. La Silvia s’ha ofert a passar-les totes a màquina per fer-ne un llibret que ens anirà de primera per fer rutes curtetes per Catalunya. De seguida que el tinguem, us el farem arribar.

  -Fer les pàgines 124 i 125 de la Unitat 9

  -Estudiar amb atenció les pàgines 128 i 129: s’hi combinen els pronoms de 1a i 2a persona i els reflexius, amb altres pronoms. No costen tant perquè moltes combinacions s’assemblen al castellà; potser una dificultat que tenen és que, de vegades, quan un dels pronoms és reflexiu, costa deduir-ne l’antecedent… Ens en sortirem! Feu-ne els exercicis 1 (p.129) i 2 (p.130), a veure com van…

  – Redactar a classe un text argumentatiu sobre la conveniència de viure al camp o a la ciutat. Podeu enfocar-ho com vulgueu i, qui vulgui, portar de casa la pluja d’idees.

  Per acabar, us obsequio una fotografia que vaig fer jo mateixa en uns jardins preciosos que hi ha als afores d’Àmsterdam. Es diuen Keukenhoff i son una meravella si us agraden les flors. En aquest cas, la disposició de les tulipes també té una retirada a la senyera.

   

   

  BON CAP DE SETMANA, GAUDIU DEL PONT AMB ALEGRIA!

Encara no hi ha cap comentari. Sigues el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos a:

               

Espai comunicatiu de llengua per als alumnes de català per a adults de Castellbisbal

Aquí teniu un entorn, que vol ser una prolongació de l'aula, per fer-vos arribar tota mena d'informacions relacionades amb el curs que esteu fent. També hi trobareu altres temes, sempre referits a la llengua i la cultura del nostre país.

Categories


Històric


Blogroll


Darrers comentaris

 • Silvia: És formidable llegar aquests petits fragments, sense encara temps per llegir el pdf sencer, i adonar-se de la...
 • mpalau: Molt bé, Patricia! Premi per a tu!
 • Patricia: em va fer molta gràcia el diccionari a a inversa i em va entrar curiositat per saber per a què podia...
 • Andrea: Bona tarda, Montse i tot el grup de companys Malauradament no he pogut assistir a la darrera classe del any i...
 • patricia: Em quedo amb una de les seves frases..”No vull renunciar a res”. En va agradar moltíssim la...