• Suficiència 3_12a setmana_18/5/2018

  Aquesta setmana hem fet el que ens quedava de la Unitat 10 i la Unitat 11 sencera. Entre ambdues lliçons hem  tocat les oracions compostes, que són l’entramat que sosté qualsevol text escrit en català. Ens hi vam entretenir una mica perquè volia que entenguéssiu d’on surt i com es trava tot el que apliqueu quan escriviu. De la pàgina 154 a la 157 hi ha uns quants detalls i indicacions, que voldria que llegíssiu amb atenció pel vostre compte: us serviran per situar la pràctica que vam fer dijous a la pissarra.

  A la pàgina 145 hi ha un quadre-resum de l’apòstrof… Qui en tingui dubtes, que se’l miri bé! A la part de textos de la U11 vam comentar els tipus de llenguatge que hi ha, especialment les varietats generacionals. (Els exercicis de lèxic també s’hi relacionaven.) Al final de la lliçó hi ha tot d’errors relacionats amb paraules que s’assemblen molt i que, per tant, ens poden fer equivocar.

  Ja us he tornat els articles d’opinió i els resultats són d’allò més satisfactoris.  Per a la nota de curs, només us falta la prova de PF que fareu dijous. Repasseu-los aquest cap de setmana i, si us entrebanqueu amb alguna frase dels molts exercicis que teniu d’aquest matèria, envieu-me-la per c/e i dimarts resoldrem dubtes. Aquest vegada, he seleccionat una D pensant en la Cristina Alcalá i en mi…

   

   

   

   

  -pàgina 157

  -pàgina 161

  -repassar els PF

   

   

   

   

   

  BON CAP DE SETMANA!

   

   

Encara no hi ha cap comentari. Sigues el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos a:

               

Espai comunicatiu de llengua per als alumnes de català per a adults de Castellbisbal

Aquí teniu un entorn, que vol ser una prolongació de l'aula, per fer-vos arribar tota mena d'informacions relacionades amb el curs que esteu fent. També hi trobareu altres temes, sempre referits a la llengua i la cultura del nostre país.

Categories


Històric


Blogroll


Darrers comentaris

 • Silvia: És formidable llegar aquests petits fragments, sense encara temps per llegir el pdf sencer, i adonar-se de la...
 • mpalau: Molt bé, Patricia! Premi per a tu!
 • Patricia: em va fer molta gràcia el diccionari a a inversa i em va entrar curiositat per saber per a què podia...
 • Andrea: Bona tarda, Montse i tot el grup de companys Malauradament no he pogut assistir a la darrera classe del any i...
 • patricia: Em quedo amb una de les seves frases..”No vull renunciar a res”. En va agradar moltíssim la...