• Un text magnífic!

  Escrit per el 22 de February del 2011 a les 10:39 a: Argumentació, Lèxic, Piulades

  Les manifestacions populars de Tunísia, Egipte, Líbia, el Marroc i altres països pròxims no són un foc d’encenalls, una ràpida foguerada revolucionària que crema rabent com un combustible fàcil i s’extingeix al cap d’un moment. Aquí on vivim nosaltres les mobilitzacions quotidianes són una pirotècnia que s’esgota en si mateixa, una enorme onada de color que fa un parell de voltes a les grades d’un estadi i s’acaba confonent en un mar de gesticulacions. Aquí un milió i mig de persones pot sortir als carrers de Barcelona per una causa greu i retornar burgesament a casa amb l’embriaguesa estèril de dur una postal inèdita a la retina i unes quantes fotos a la càmera digital. Ho deia l’Unamuno fa un segle: als catalans ens ofega l’estètica. Per això, en aquest viure de broma, de fireta, ens costa un xic entendre que en algun lloc les masses abrandades vagin de veres, que tot plegat no sigui un espectacle de per riure. Hi ha qui no s’acaba de creure que una flama sincera pugui moure la població enfervorida de països veïns. Hi ha qui només ho entén quan sent que els cossos de seguretat han respost al foc real amb un infame foc real.

  Trobeu aquest text als blocs del diari Ara

Cap comentari

 1. Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Dolors: Gràcies Núria! Ara mateix m’ho miro. Bon estiu i una abraçada!
 • mireia mas: Moltes gràcies Núria!!! He demanat informació per saber si hi puc accedir i també si ho puc compaginar...
 • Núria: Exacte! Tot i que, en general, aquesta ‘x’ és sonora quan la paraula comença per ‘ex-’...
 • Dolors: Mmmm….. jo diria que és perquè la “m” i la “v” són sonores i fan convertir ks...
 • Lorena López: Hola, Tinc un dubte de fonètica, a veure si algú m’ho pot aclarir. Segons el solucionari que ens...

Núvol d'etiquetes

argumentació Ermessenda Fonètica General Producció de textos pronoms febles trobadors Varietats del català V Trobada