• S’acosta Sant Jordi…

  23 d’abril, dia de Sant Jordi

  La llegenda

  La llegenda de Sant Jordi parla d’un rei, una reina i una princesa en un petit país. La gent està molt espantada perquè hi ha un drac dins una cova de la muntanya. És un drac gros, lleig i feroç. Perquè el drac estigui tranquil, cada dia es fa un sorteig i el drac devora la persona seleccionada. Però això és terrible! No hi ha ningú prou valent per matar el drac. Un dia la desgràcia toca a la princesa. El rei i la reina la porten fins a la cova del drac. Estan molt tristos. Però aleshores arriba un cavaller, un home valent que munta un cavall blanc. És Sant Jordi. Quan sent els plors del rei i de la reina, Sant Jordi diu: “Jo mataré el drac!”.

  El bon cavaller se’n va amb el seu cavall fins a la cova, entra i mata el drac amb la llança. La seva sang cau a terra i allí mateix neix un roser de flors vermelles. Del roser floreix una rosa i Sant Jordi la regala a la princesa en senyal d’estimació.

   La rosa

   El dia de Sant Jordi és, per als catalans, com el dia de Sant Valentí, el dia dels enamorats. En aquest dia els catalans regalen una rosa o més a les persones que estimen: parelles, pares, fills, amics, avis… No és important la quantitat de roses que es regalen: el més important és donar i rebre roses. Tothom vol tenir una rosa el dia de Sant Jordi. Tothom vol sentir-se estimat i estimar.

   El llibre

   El dia de Sant Jordi és també el dia del llibre. Per afavorir la lectura, els venedors de llibres treuen els llibres al carrer i fan un descompte als compradors. Per això molts carrers de les ciutats i dels pobles són plens de parades de llibres i roses. Aquest dia els catalans acostumen a comprar llibres, tant per a ells mateixos com per a les persones estimades.

  Se celebra la festa del llibre en aquest dia per commemorar l’aniversari de la mort de Miguel de Cervantes, que va ser el dia 23 d’abril de 1616. En la mateixa data va morir William Shakespeare. Josep Pla, escriptor català, també va morir en aquest dia.

  A nosaltres, ens agradaria que ens recomanéssiu algun llibre per regalar aquest Sant Jordi…

18 comentaris

 1. Natàlia

  22 abr. 10
  10:26 #

  Jo us animo a llegir en català, ja que és un bon reforç a l’hora d’aprendre català. A les biblioteques podeu trobar la col·lecció “Lectura Fàcil” amb títols tan atractius com “La volta al món en 80 dies”, “L’illa del tresor”, “Moby Dick”, “El fantasma de Canterville”…

 2. Esteve

  22 abr. 10
  12:00 #

  I per als més atrevits / atrevides, no cal que siguin llibres de lectura “fàcil”. Un llibre que ja té uns quants anys però que us pot agradar moltíssim i és fàcil de llegir és “Pedra de Tartera”, de la Maria Barbal. Busqueu-lo a les biblioteques o a les parades de Sant Jordi!

 3. Iveth

  22 abr. 10
  18:07 #

  Us recomano el llibre titulat “El Vuit” (El Ocho, The Eight) de la Katherine Neville. M’agrada molt la seva estructura, l’ambientació històrica, els personatges i els enigmes que planteja. És un llibre molt entretingut.

 4. Conchi 22 -4 - 2010

  22 abr. 10
  21:52 #

  Us recomano el llibre de la Triologia Millenium ,es el prime volun de la serie, a mi m’agrado mol eltitul as diu ELS HOMES QUE NO ESTIMAVEN A LAS DONAS. Su autor es STIEG LARSSOM . Es un llibre de intriga i mol entretingu

 5. Rosa

  23 abr. 10
  20:01 #

  Jo els recomano llegir el secret és un llibre molt interessant, els ensenyés a veure la vida d’una manera més positiva, està basat en la llei d’atracció l’autora és Rhonda Byrne

 6. isabel

  23 abr. 10
  21:32 #

  jo us recomano el llibre de “llamando a las puertas del cielo” de Jordi Sierra I Fabra perque es on podem veure la realitat i la vida dels habitants de la India i tambe perque ens podem lluitar a coneixer altres culturas en especial la de aquest païs.

 7. Nina

  24 abr. 10
  15:21 #

  Hola amics, per complemetar aquesta festa de San Jordi, us recomano visitar la Rambla Just Oliveras, amb motivo de las festes de primavera 2010. Trobaran un mercat artesanal, llibres, activitats divertides, nit de focs, castellers y molt mes.

 8. Manuel

  24 abr. 10
  16:27 #

  Us recomano aquest llibre, vell però nou, fàcil però profund, EL CAVALLER DE L’ARMADURA ÒXIDADA, de Robert Fisher. És terrible. Ens parla que hem de alliberar-nos de les barreres que ens impedeixen conèixer-nos i estimar-nos a nosaltres mateixos per poder, al seu torn, ser capaços d’estimar els altres.

 9. Estrella

  25 abr. 10
  17:46 #

  Us recomano aquest llibre; PORTA’T BÉ, de Mª Luisa Ferrerós.
  Ofereix eines tangibles i coherents amb què modificar la conducta i l’actitud dels més petits de la casa, una guia imprescindible que pot obrar autenticos preogresos tants en la relació de pares – fills, com en l’harmonia interna de la família.

 10. mariela

  25 abr. 10
  17:49 #

  Les recomiendo leer el libro “La sombra del viento”, es un relato lleno de misterio y de magia que engancha mucho.

 11. clara

  25 abr. 10
  17:51 #

  La leyenda de sant Jordi es tierna y bonita me ha gustado, recomiendo leer “Cien años de soledad” de Gabriel García Márquez

 12. encarni

  25 abr. 10
  18:03 #

  hola, us recomano LA CATEDRAL DEL MAR de Idelfonso Falcones, és una història de la Barcelona del segle XIV que
  t ‘enganxa fins el final

 13. Kelly

  25 abr. 10
  22:29 #

  us recomano llegir el llibre el codi da Vinci és un llibre molt interessant ple d’intriga i suspens els agradava molt

 14. Amparo

  26 abr. 10
  10:57 #

  Hola,us recomano aquets llibre “EL OCELL CANTA FINS MORIR” de Colleen McCullough.És un llibre molt interessant:” lo millor sol es compra amb dolor”.

 15. ALEJANDRA DAZA

  26 abr. 10
  15:00 #

  hola yo le recomano aquest llibre “EL SECRETO” RHONDA BYRNE , ES UN LLIBRE MOLT BUENO

 16. Alexandra Palacios

  27 abr. 10
  11:35 #

  Hola, us recomano aquets llibre ” CELEBRANDO SER MUJER ” de CAROLYN ALLEN ZEIGER y STEPHANIE ALLEN

  És una obra que exalta els recursos i valors femenins, però no és només això. És una guia pràctica que mostra com podem arribar a ser les dones persones completes i autèntiques, i que ens ajuda a crear-nos una vida en la qual desenvolupar les nostres diverses facetes i aspiracions harmoniosament i amb alegria.
  Replet d’una delicada saviesa, CELEBRANT SER DONA ajuda a les dones a prendre decisions i a emprar encertadament els seus talents, energia i passió .

 17. encarni

  28 abr. 10
  12:47 #

  hola soc de cadiz i estic estudiant catala

 18. German Andrade.

  28 abr. 10
  14:24 #

  Hola Bona tarda, me encanta la idea de regalar una flor a una Dona i un llibre per exemple al meu pare, la vida esta plana de detallas, i que bon pretest per realitzar un detallas !!. Els recomando com a llibre seguint la tradicio de catalunia, Els Miserables de Victor Hugo.
  Una novel Romanticaque ens ASERCO la Historia de Francia seva revoluccion i les seves anecdotes.