• S’acosta la Castanyada…

  La nit del 31 d’octubre a l’1 de novembre se celebra la Castanyada.

  La castanya és el fruit típic de la tardor. Segons la tradició, l’origen de menjar aquest aliment ve dels campaners, que durant aquests dies es dedicaven a fer sonar les campanes i menjaven castanyes -la fruita del temps- per recuperar forces.

  Antigament, la castanyera era un personatge molt típic durant aquesta època. Actualment, en els carrers trobem parades de castanyes, on es poden comprar castanyes torrades i moniatos. La Castanyada se celebra, sobretot, a les escoles i en alguns carrers.

  Un altre aliment típic d’aquestes festes són els panellets, tal com diu la dita “Per Tots Sants, castanyes i panellets”.

  Per altra banda, aquesta festa està relacionada amb la festivitat de Tots Sants és una de les més antigues, coincideix amb el dia 1 de novembre. Aquest dia, les famílies acostumen a visitar els cementiris i portar flors als familiars que tenen enterrats.

 1. angelica acosta muñoz

  23 oct. 10
  16:43 #

  hola ,me gustan las clases,ademas de gustarme me sube el animo .bueno espero aprender mucho grasias ……la paso molt be.