• Els panellets!!!

  Sé que anem una mica tard, però de segur que aquests dies heu vist les pastisseries i els forns plens de panellets!

  L’origen dels panellets i la seva relació amb la diada de Tots Sants és una qüestió encara no aclarida, tot i que sembla que podien haver estat ofrenes. Sigui com sigui, els panellets són una exquisidesa gastronòmica que, amb una certa dosi de paciència, tothom pot elaborar a casa.

  Si n’heu comprat i us han agradat, aquí teniu la recepta per fer-los a casa! I si no n’heu comprat, però teniu ganes de tastar-los, també us animem a fer-los! Bon profit!

   

  Recepta del Gremi de Pastisseria de Barcelona i Província

  Ingredients

  · 500 g pols d’ametlla
  · 500 g sucre llustre
  · Clares d’ou
  · Pinyons
  · Un ou sencer
  · Rovell d’ou

  Preparació

  Es barreja en un perol el sucre llustre i l’ametlla. Un cop barrejat s’hi afegeixen les clares d’ou fins a obtenir una textura ferma i mal·leable.
  Es reserva el massapà i es preparen els pinyons per a arrebossar-los; per això s’abocarà un ou en un perol i s’hi afegirà els pinyons. Per a formar els panellets es tiren porcions d’aquest massapà als pinyons i es boleien amb les mans de cara a adherir-los per tota la superfície. Quan es tinguin tots els panellets arrebossats de pinyons, es tornaran a boleiar amb les mans untades de rovell per tal de donar-los un bon color durant la cocció, que haurà de ser a forn fort durant el menor temps possible.

  Extreta del Gremi de Pastisseria de Barcelona i Província

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.