• Els panellets!!!

    Sé que anem una mica tard, però de segur que aquests dies heu vist les pastisseries i els forns plens de panellets!

    L’origen dels panellets i la seva relació amb la diada de Tots Sants és una qüestió encara no aclarida, tot i que sembla que podien haver estat ofrenes. Sigui com sigui, els panellets són una exquisidesa gastronòmica que, amb una certa dosi de paciència, tothom pot elaborar a casa.

    Si n’heu comprat i us han agradat, aquí teniu la recepta per fer-los a casa! I si no n’heu comprat, però teniu ganes de tastar-los, també us animem a fer-los! Bon profit!

     

    Recepta del Gremi de Pastisseria de Barcelona i Província

    Ingredients

    · 500 g pols d’ametlla
    · 500 g sucre llustre
    · Clares d’ou
    · Pinyons
    · Un ou sencer
    · Rovell d’ou

    Preparació

    Es barreja en un perol el sucre llustre i l’ametlla. Un cop barrejat s’hi afegeixen les clares d’ou fins a obtenir una textura ferma i mal·leable.
    Es reserva el massapà i es preparen els pinyons per a arrebossar-los; per això s’abocarà un ou en un perol i s’hi afegirà els pinyons. Per a formar els panellets es tiren porcions d’aquest massapà als pinyons i es boleien amb les mans de cara a adherir-los per tota la superfície. Quan es tinguin tots els panellets arrebossats de pinyons, es tornaran a boleiar amb les mans untades de rovell per tal de donar-los un bon color durant la cocció, que haurà de ser a forn fort durant el menor temps possible.

    Extreta del Gremi de Pastisseria de Barcelona i Província

Encara no hi ha cap comentari. Sigues el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>