• Quin és el teu plat preferit?

  T’interessa la cuina? Has tastat plats típics de la gastronomia catalana? T’agraden? Potser són força diferents dels del teu lloc d’origen, oi? Avui et proposem que coneguis una de les postres més tradicionals de casa nostra: la famosa crema catalana. És un dolç que s’acostuma a menjar el dia de Sant Josep, és a dir el 19 de març, però actualment és fàcil trobar-la qualsevol dia en un restaurant. Fins i tot, la venen ja preparada als supermercats i se’n fan gelats o licors!

  Autor: Sarmale / O.

  Fa bona pinta, oi? Si la vols preparar, aquí en tens la recepta:

  Aquesta és una de les nostres postres preferides. I a tu, quin és el plat que t’agrada més? Deixa un comentari i explica’ns:

  • Com es diu el plat
  • Els ingredients necessaris
  • Si és tradicional menjar-lo un dia en concret

  Ah! I anima’t a fer la crema catalana! Només et cal una mica de paciència. Segur que te’n lleparàs els dits!

 1. Elena

  02 Mar 12
  9:59 #

  El meu plat preferit són els ous ferrats amb patates fregides. Mmmm…! M’encanten! Els ingredients que necessitem són: ous, oli d’oliva, sal i patates. Ah! I pa per sucar a l’ou! Normalment, menjo ous ferrats amb patates un cop per setmana, generalment els divendres.

 2. Lourdes

  04 Mar 12
  22:36 #

  hola el meu plat preferit son la paella de marisc ingredient, arros rodo, llagosti,gambes,musclos, pésols, pimentos vermell i verd ,safrá i sal all, oli d´olivia. m’agrada menjar de tant en tant, quan surto amb el meu marit a menjar .

 3. Verónica

  05 Mar 12
  9:54 #

  El meu plat preferit són els espaguetis. Els ingredients que necessitem són: pasta, aigua, sal, oli d’oliva i per a la salsa all, ceba, pebre, orenga, tomàquets, formatge i carn picada. Bon profit!.

 4. Carlos

  05 Mar 12
  10:18 #

  El meu plat preferit són els canelons. Els ingredients que necessitem són: carn picada, foie gras, ceba, canelons, beixamel, formatge ratllat, mantega, nou moscada, aigua, oli, pebre negre i sal. M’encanten!

 5. Daniel Meza

  07 Mar 12
  11:55 #

  Hola. El meu plat preferit es la; minestra, amb arrós i carn rostida. Es un plat de Guayaquil, que jo sopava tots los dias. Els ingredients que necessitem per peparar la minestra són: fesols/mongetes, aigua, all, tomaquet, pebrot, sal, ceba i coriandre. Se menja con Arros, carn i platan verd fregido. Es el unic plat que se preparar.

 6. Nahia García Isuskitza

  08 Mar 12
  11:58 #

  Hola, em dic Nahia i el meu plat preferit és el Marmitako.
  Porta els següents ingredients: brou de peix amb tomàquet i porros, ceba, pebrots verds, pebrots vermells, patates, tomàquet fregit, bonítol, sal i oli. És un plat típic basc.

 7. Pilar

  10 Mar 12
  19:53 #

  Hola a totom: El meu plat preferit es la amanida, amb enciam, pastanaga, pebrot verd y vermell, ceba, cogombres, blat de moro, salt, llimona i oli. La menjo con pollastre o peix a la planxa i una mica de pa
  torrat, 3 o 4 vegadas a la setmana. Fins Dilluns.

 8. efrain

  06 Jun 12
  20:40 #

  Hola !!! La paella es meu plat preferit !!!
  Ingredientes: l’arros,gambas,músclos,pesols,pebrot,zafra,olía,sal,llangosta
  Me agrada mangea moltisim…:-D:-)

 9. Eduardo Vera

  07 Jun 12
  10:58 #

  Hola, Em dic Eduardo.

  M’agrada molt l’escalivada i la carn.

  Ingredients:
  Alberginia, pebrot, ceba, all, oli, sal.

  Preparació: Al forn.
  La carn m’agrada al punt.

  Fins ara la nit!!!

 10. monica

  10 Jun 12
  11:47 #

  hola el meu plat preferit es LA PAELLA MARINERA
  els ingredients son: l’arros, gambas, la sepia, els musclos, pebrot vermella, zafran, la llagosta, l’oli, sal.. esta mol bona

 11. Marcos

  11 Jun 12
  14:45 #

  Hola a totom en dic Marcos, el meu plat preferit son els espaguetis els ingredientes ; aigua , sal , espaguetis , oli ; la salsa tin , pebre , tomaquets , all , ceba , orenga , formatge , carn picada i que aprofiti

 12. Maria de Lourdes Macias

  11 Jun 12
  17:18 #

  Hola, sóc Lourdes i el meu plat preferit es el CHAULAFAN, m’agrada molt aquet plat que és de el meu país, aquet plat és de guayaquil i aquet plat el menjava casi bé tots els diumenges.

  INGREDIENTS: 1 lliura d’arròs, 5 cullerades de salsa xinesa 1 cub de carn, 1 tassa carn de pollastre cuit 2 cebes paiteñas picades, ½ lliura de gambetes ½ lliura de carn de chancho, 2 ous 4 0nzas pernil, 2 branques d’api picat 2 pebrots picats, pebre, sal al gust.

  PREPARACIÓ: 1 lliura d’arròs, 5 cullerades de salsa xinesa 1 cub de carn, 1 tassa carn de pollastre cuit 2 cebes paiteñas picades, ½ lliura de gambetes ½ lliura de carn de porc, 2 ous 4 unces pernil, 2 branques d’api picat 2 pebrots picats, pebre, sal al gust.

 13. Cruz Alvarado

  11 Jun 12
  19:50 #

  Hola, em dic Cruz, el meu plat preferit es el besuc al forn amb patates.
  Els ingredients son els següents: ceba, tomaquet, all, sal, pebre oli, llimona, julivert, patates i vi blanc. Esta molt bo!!!! I sobretot que no falti el postre: les cireres.

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>