• El meu país: la biodiversitat i la gastronomia de l’Equador

    L’Equador és un país situat al nord-oest d’Amèrica del Sud que està solcat de nord a sud per una secció volcànica de la serralada dels Andes. Té una extensió de 256.370 km² i una població de més de 14 milions de persones.

    És un país amb una gran riquesa natural. La diversitat de les seves quatre regions ha donat lloc a milers d’espècies de flora i fauna: hi ha al voltant de 1.640 classes d’ocells,  les espècies de papallones voregen les 4.500, els rèptils les 345, els amfibis les 358 i els mamífers les 258, entre d’altres. No en va, l’Equador està considerat com un dels 17 països on està concentrada la major part de la biodiversitat del planeta.

    Tot i ser un país petit, la gastronomia equatoriana és bastant variada.  Alguns dels plats populars amb peix són: la sopa marinera, ceviches de peix, corviches, pastes, cassoles, estofat de peix amb maní, encocado, etc. Un plat típic de la costa es diu ceba de peix. També s’hi sol menjar carn de vaca, porc, xai, cabra i pollastre. Alguns plats es combinen amb verdures com el sec de boc o el sec de gallina, que són trossos de carn, tipus estofat, servida amb arròs.

    Si teniu moltes ganes de viatjar al nostre magnífic país, veniu. No en perdeu l’oportunitat!

    Kenny Bolaños, alumne d’Elemental 1

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.