• El meu país: “el caldo de bolas” de l’Equador

    Hola! Sóc la Paola i us parlaré una mica de la gastronomia del meu país, l’Equador.

    Un dels plats típics de la costa equatoriana és el “caldo de bolas”.

    Ingredients:

    -grans d’all                                                                                                                            -ceba, pebrot i tomàquet

    -coriandre                                                                                                                            -plàtans macho

    -pastanaga                                                                                                                            -cacauets

    -pèsols                                                                                                                                    -arxiota (colorant)

    -sal, pebre i comí                                                                                                               -iuca

    -pastilla de brou Maggi                                                                                                   –choclo (blat de moro dolç)

    -1 quilo de carn de vedella                                                                                            -ous

    Preparació de les boles de plàtan:

    Agafem la ceba, el pebrot i el tomàquet i fem un sofregit. Hi afegim els cacauets mòlts, l’arxiota, els ous durs, els pèsols, la pastilla de brou, sal, pebre i comí. Tot tallat a trossets.

    Elaboració del brou:

    Primer, posem en una cassola la ceba, el pebrot i els alls, prèviament triturats. Hi afegim l’arxiota, la sal, el pebre i el comí.  I ho fem bullir.

    A continuació,  hi posem els plàtans, la iuca, els choclos i la pastanaga.

    Tot seguit, ratllem els plàtans crus. Un cop cuits els plàtans, els retirem del foc, els aixafem i els ajuntem als plàtans crus.

    Després hi afegem l’arxiota del sofregit i unes cullerades de brou fins a formar una massa consistent. Deixem reposar la preparació mentre  fem el farciment.

    Per acabar, agafem una porció del plàtan i l’omplim amb el sofregit anterior. Posem les boles dins del brou i les deixem coure a foc lent durant 10 minuts aproximadament. Abans d’acabar hi afegim el coriandre.  I ja està a punt per menjar. Bon profit.

    Aquest és un dels plats típics del meu país. Veniu a tastar-lo, us esperem.     

     Ellen Paola Díaz Vásquez, alumna de Bàsic 2.

  1. Natàlia

    22 Oct 12
    14:55 #

    Mmm… Quina bona pinta que fa!

  2. Paola

    22 Oct 12
    21:02 #

    Uhmmm .. !! La meva mare fa un caldo de bolas bonisim..!! jeje 😉

  3. elsa

    23 Oct 12
    11:48 #

    Molt bona combinació, te un colorit molt agradable. Com el teu país.

  4. Cruz

    28 Oct 12
    11:43 #

    A mi m’agrada molt 🙂

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>