• El meu país: el Perú

  Després del cicle de 3 setmanes dedicades a l’Equador, comencem aquesta setmana parlant d’un altre país sud-americà: el Perú. En Fabrizio Mena, alumne de B1, ens en parla.

  La moneda del Perú és el nou sol. Avui en dia, un euro és equivalent a 3,75 soles, el canvi més favorable, tenint en compte el cost de la vida. En general, el Perú és un país molt barat, tot i que la varietat  de preus és molt alta.

  És reconegut internacionalment per tenir una cuina amb gran varietat de recursos. La barreja de productes dels Andes, amb la tradició espanyola i les introduïdes posteriorment pels asiàtics, fan que sigui una cuina molt interessant.

  El plat més representatiu és el ceviche, que és peix marinat en suc de llimona: la textura i el gust és similar a sushi, però una mica més àcid i una mica picant.

  D’altra banda, els sucs també són impressionants, amb barreges per a tots els gustos. La beguda nacional és l’Inca Kola i la beguda alcohòlica peruana per excel•lència és el pisco sour, combinació d’aiguardent anomenada pisco amb suc de llimona i clara d’ou.

  Respecte a la població, el Perú és un país amb un gran varietat ètnica per la barreja d’europeus i indigenes, que són la raça predominant. A més, també hi podem trobar el Chinatown més gran del món. 

  La ciutat més gran i el motor econòmic per excel·lència és la seva capital, Lima, també anomenada la ciutat dels reis.  Una altra de les ciutats més importants és Cuzco, a prop del Machu  Picchu,  ciutadella de l’inca, que va ser reconeguda com una meravella del món.

  Per acabar, el Perú té tres grans regions: costa, muntanya i selva, que té una extensa flora i fauna. Al mateix temps hi ha un gran repertori climatològic.

   Em passaria hores parlant sobre un país que té tant i que estimo molt, jo us aconsello que el visiteu.

  Fabrizio Mena

 1. Gemma

  06 nov. 12
  12:03 #

  Amb aquesta descripció m’han agafat moltes ganes de visitar el Perú!

 2. elsa

  06 nov. 12
  21:35 #

  M´agradaría molt visitar el Machu Pichu,perque va ser,on es va desenvolupar, la civilització inca.Tinc curiositat per anar aquest lloc.

 3. Edison Sigcha

  07 nov. 12
  15:51 #

  Es un pais con una belleza extraordinaria que a cualquier persona le agradaria mucho conocer.

 4. Rocío

  07 nov. 12
  21:42 #

  Enhorabuna!!! m’ha agradat molt el teu comentari. gràcies a les classes de català estic amb gent de la vostra cultura i cada dia que passa m’agrada més.

 5. Carlos Alvia L

  07 nov. 12
  23:48 #

  Fabrizio m’agradaria menjar el caviche mol picant