• El meu país: el Perú. La processó del Senyor dels Miracles.

  El Perú, com molts ja sabeu, és a Sud-amèrica i les seves costes són banyades per l’Oceà Pacífic, d’aquí ve la seva gran riquesa pesquera. 

  En els seus inicis la cultura peruana va ser autòctona, després es va produir la fusió amb altres cultures de diferents parts del continent i del món, com la d’Espanya. És per aquest motiu que el Perú és un país multilingüe i pluricultural, barreja de races i creences.

  És també un país de tradicions i costums. Per posar-ne un exemple, al mes d’octubre es va celebrar la festivitat religiosa del Senyor dels Miracles.

  Aquí a l’Hospitalet, a l’Església de Sant Enric d Ossó, vaig poder trobar una rèplica de la imatge del Senyor dels Miracles i vaig saber que el diumenge 29 s’anava a realitzar una petita processó per alguns carrers de Can Vidalet.

  Imatge del Senyor dels Miracles

  El recorregut se sol adornar amb globus, flors i garlandes de color blanc i morat, i en alguns llocs el terra es cobreix amb pètals de flors. A més de la presència de sahumadoras, cantoras i carregadors que acompanyen al Crist bru en el seu recorregut per alguns carrers, hi assisteixen molts devots amb els seus hàbits morats. Mentre la processó avança solen haver-hi ofrenes de flors i danses de les diferents regions del Perú, tondero, marinera, huayno, etc.

  També durant aquest mes és molt típic menjar els torrons de mel, els picarones i els anticuchos; assaborir una deliciosa mazamorra morata i beure un emoliente calent, beguda tradicional feta sobre la base de diferents tipus d’herbes medicinals amb una mica de llimona i mel.

  El Perú és un lloc al món que té de tot una mica. Estic segura que us agradaria molt conèixer-lo.

   

   

   

  Marcia Solano Morales, alumna de Bàsic 3.

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.