• Ja teniu el tió a punt?

    El tió és una tradició molt arrelada a Catalunya que consisteix en un tronc que es porta a casa per Nadal. Se’l col·loca en algun racó amb una manta perquè no tingui fred i se l’alimenta diàriament fins al dia que se’l fa cagar, que és per la vigília de Nadal o el mateix dia 25 de desembre, abans o després de l’àpat familiar. Per fer-lo cagar, generalment s’envia la mainada a resar o a cantar nadales en un altre espai de la casa. Tot seguit se’l colpeja per torns o plegats al ritme de la cançó o vers oportú, dels quals existeixen múltiples variants. Aquest procediment es repeteix fins que el tió no caga més o bé fins que caga algun objecte que així ho indica, com una arengada ben salada, carbó, un all, una ceba; o es pixa a terra.

    Si encara no teniu tió, us el podeu fabricar vosaltres mateixos, ja que és diferent a cada casa i, si no, podeu fer un volt per la Fira de Santa Llúcia a veure si en trobeu un que us agradi.

    La Fira de Santa Llúcia se situa al davant de la Catedral de Barcelona del 25 de novembre al 23 de desembre. Si voleu tenir-ne més informació, cliqueu a sobre de la imatge.

Encara no hi ha cap comentari. Sigues el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>