• El meu país: Espanya. Còrdova

  Còrdova es troba a Andalusia, Espanya, situada a prop del Guadalquivir i al peu de la Sierra Morena. És la tercera ciutat andalusa amb més població.

  El pont romà, la Mesquita de Còrdova i l'Alcazar

  El pont romà, la Mesquita de Còrdova i l’Alcazar

  Té un casc antic on podem contemplar edificacions amb elements arquitectònics de l’època romana i del Califat de Còrdova, a l’època musulmana.

  La ciutat té un clima mediterrani continentalitzat, amb influències atlàntiques. Els hiverns són suaus, amb algunes gelades, i els estius molt calorosos, amb les temperatures més altes d’Europa, que sobrepassen en moltes ocasions els 40°C.

  La Calleja de las Flores, a Còrdova

  La Calleja de las Flores, a Còrdova

  El patrimoni cordovès

  Còrdova té el segon casc històric més gran d’Europa i l’espai urbà més gran del món declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco, on es troben gran part dels edificis històrics de la ciutat. Sobresurt de tot el conjunt, l’edifici més important i símbol de la ciutat, la Mesquita de Còrdova i actual catedral, al costat del magnífic Pont Romà.

  Als afores, a 8 quilòmetres de Còrdova, hi ha les ruïnes de Medina Azahara (Madinat al-Zahra), ciutat construïda pels àrabs que va ser durant un temps la seu del Califat.

   

  Costums i gastronomia

  En la gastronomia hi ha grans signes d’influència musulmana com l’ús de les espècies (orenga, menta, estragó) o la utilització d’aliments introduïts pels àrabs, com l’arròs, l’espinac, l’albergínia o la taronja amarga.

  Com a plats típics de la gastronomia cordovesa podem ressaltar el salmorejo, els flamenquíns, la cua de bou, el xai a la mel o les carxofes a la montillana.

  La Rocío i els seus amics a la festa de les Creus de Maig

  La Rocío i els seus amics a la festa de les Creus de Maig

  Pel que fa a les seves festes tradicionals, cal destacar el Maig cordovès, el mes més important d’aquesta ciutat.

  A principis de maig se celebren les Creus de Maig, festa en què als principals carrers i places de Còrdova es col·loquen creus d’uns tres metres totalment decorades de flors i envoltades de belles plantes i un decorat tradicional que reflecteix la bellesa de la zona.

  Durant la segona i tercera setmana de maig se celebra el Festival i Concurs Popular dels Patis en el qual els participants obren, de manera gratuïta, els seus patis perquè puguin ser visitats.

   

   

  La Rocío i una amiga vestides d'andaluses.

  La Rocío i una amiga, vestides d’andaluses.

  També a partir de la segona setmana se celebra la festa de la La Cata. Tots els cellers cordovesos es reuneixen al maig de Còrdova per oferir els seus millors vins. Els vins de la Denominació d’Origen Montilla-Moriles són els protagonistes d’aquesta festa cordovesa. El blanc Pedro Ximénez, per exemple, es fa a Aguilar de la Frontera, el poble d’origen d’una de nosaltres, la Rocío.

  I per acabar, a finals de maig se celebra la Fira de la Mare de Déu de la Salut, com a cloenda del maig cordovès.

  Durant tots aquest dies els carrer s’omplen de gent que pot admirar els espectacles flamencs mentre gaudeixen de la gastronomia de la ciutat.

  Esperem que us hagi agradat aquest petit passeig per la nostra terra, Còrdova.

  Rocío Salas Bujalance, alumna de Bàsic 2,

  Manuela Gómez Arroyo i Tránsito García Sanz, alumnes de Bàsic 3.

 1. Clara Domínguez Baltuille

  25 Gen 13
  9:17 #

  Enhorabona! M´agrada molt llegir sobre la teva ciutat……..i la Rocío es molt maca amb el vestit de sevillanas.

 2. Mayra Becerra

  28 Gen 13
  18:31 #

  Enhorabona per la redacció,I vaig viure en Andalucía durant 1 any; i vaig coneixer la seva ciutat,es impresionant,molt colorit i pintoresc.Andalucía es un lloc imprescindible per visitar en Espanya.

 3. Katherine

  29 Gen 13
  12:49 #

  M’agrada molt la redacció de la Rocío, si que m’agradaría visita la seva ciutat, jo vull anar a Andalusia, es la millor comunidad que té Espanya =) por tot, el clima, la ciutat, la gente i la gastronomia. Jo vaig viure en Andalusia durant 10 anys, els millors de la meva vida….Una abraçada!!

  *16*

 4. Silvana Panesi

  17 Feb 13
  18:07 #

  Que bonic viatge imaginari! després de llegir el relat, de la ciutat de Còrdova molt interessant, tot sobre les seves tradicions i costums. Però conec gent d’aquesta regió, i són molt maques i alegres. Rocio, per cert estaves molt guapa a les fotos.

 5. Edison Sigcha

  18 Feb 13
  22:06 #

  Rocio, em sembla que vaig a viatjar a la teva ciutat es impresionant. Me’agradaria molt visitar aquesta terra y gaudir de tots seus llocs ,tambe de la seva gastronomia y sobre tot de LA FESTA DEL ROCIO.

 6. Ana Laura

  20 Feb 13
  16:46 #

  M’agradaria moltíssim conèixer Andalusia sobretot Còrdova i provar el menjar i les tradicions d’aquest trosset d’Espanya, moltes gràcies per compartir informació i imatges per somiar que ja vaig estar en aquest lloc.

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>