• Carnaval, carnaval…

  Les festes de Carnestoltes, també conegudes com Carnaval o Darrers Dies, se celebren de Dijous Gras a Dimecres de Cendra.

  S’estructuren al voltant d’una seqüència ritual que inclou l’arribada, el regnat, la mort i l’enterrament del Carnestoltes.

  El Carnaval és una setmana caracteritzada per les transgressions desenfrenades, per la sàtira política, pels enfrontaments festius, per les desfilades de comparses i rues de gent disfressada, per les mascarades i per tot tipus d’inversió dels papers socials. És un moment de revolta controlada en què el món es posa momentàniament cap per avall.

  Són dies també d’excessos gastronòmics previs a l’arribada de la meditació i els dejunis propis de la Quaresma. Per Dijous Gras és típic menjar botifarra d’ou, coca de llardons i truita.

  Un cop mort el rei Carnestoltes apareix el personatge de la Vella Quaresma. Una senyora gran amb set cames. Cada setmana se li arrenca una cama fins que només n’hi queden dues. Aquestes cinc cames ens indiquen les cinc setmanes que falten per arribar a Dijous Sant, moment en què s’inicia la Pasqua.

  Si cliqueu sobre la imatge podreu veure les activitats que es fan a l’Hospitalet.

  carnaval

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.