• El meu país: Espanya. Saragossa, la capital de l’Ebre.

  El pont de pedra amb la Seo al fons

  El pont de pedra amb la Seo al fons

  Saragossa és la capital de la comunitat autònoma d’Aragó, que està formada per les províncies d’Osca, Saragossa i Terol. És una ciutat molt acollidora, petita i molt pràctica per viure-hi. Està travessada pel riu Ebre, amb una ribera ben cuidada per passejar-hi o anar-hi amb bici.

  El riu es divideix en marge dret i marge esquerre. Per poder creuar-lo hi ha una gran quantitat de ponts: de pedra, de ferro, el de l’Almozara o el del Tercer Mil·lenni, construït en motiu de  l’exposició universal celebrada a Saragossa el 2008 amb el tema de l’aigua.  Malauradament tots els espais que es van fer per a aquest esdeveniment estan desaprofitats.

  Quan passa per Saragossa, l’Ebre és navegable; hi ha un petit port amb embarcacions per a l’esbarjo de turistes. També és molt típic practicar-hi el piragüisme en diferents modalitats per a joves i grans.

  L'estació de Delícias

  L’estació de Delícias

  Pel que als mitjans de transport destaca l’estació de Delicias, on arriben trens de llarga i curta distància així com alguns autobusos. Va ser dissenyada amb un estil molt modernista per l’arquitecte Bofill; és un edifici molt espectacular encara que poc pràctic.

  El transport més utilitzat majoritàriament és el bus, ara recentment també hi ha un tramvia. De tota manera, tots els llocs són molt a prop entre si, així que la gent sol desplaçar-se caminant. Gràcies a aquest fet, gairebé tothom a Saragossa menja a casa i no pas a la feina.

   

  Saragossa va ser una ciutat molt important en l’època romana, en què era coneguda com a Cesar Augusta. Hi ha de restes d’aquest període històric per tota la ciutat:  les més importants són les muralles romanes que es troben al costat de la basílica del Pilar, punt indispenasable de visita a la Pilarica, la Mare de Déu del Pilar, molt estimada pels aragonesos.

  La Mabel deixant un ram de flors a la Pilarica

  La Mabel deixant un ram de flors a la Pilarica

  Com molts de vosaltres ja deveu saber, el 12 d’octubre, dia de la Hispanitat, és un dia molt celebrat a Saragossa. Entre els diferents actes que s’hi celebren, el més important és la gran ofrena de flors a la Pilarica.

  Famílies senceres i gent d’arreu del món i de totes les edats porten els seus rams i els ofereixen a la Pilarica que aquell dia és traslladada des de la catedral, anomenada la Seo, fins al bell mig de la plaça del Pilar. Amb tots els rams es fa un mantell gegant de flors.

  És un dia molt familiar, la gent surt a passejar amb la família i els amics amb els vestits típics aragonesos.

   

  Per acabar, és molt típic fer el vermut els migdies de cap de setmana al Tubo, zona situada a la part antiga de la ciutat i plena de carrerons amb arcs i ceràmiques mudèjar que li dóna molt d’encant. Hi ha situats tot un reguitzell de bars per fer-hi tapes molt econòmiques.

  Espero que us hagi agradat aquest petit passeig per la meva ciutat. Us recomano que la visiteu.

   Mabel Mediavilla García, alumna de Bàsic 2

   

 1. Clara Domínguez Baltuille

  15 febr. 13
  22:36 #

  300 kilemetres per gaudir de altres costumes!!

 2. Silvana Panesi

  17 febr. 13
  17:04 #

  Realment la ciutat és molt interessant i acollidora. L’església em va impressionar molt, la Pilarica, com li diuen. Em quedi amb ganes de tornar, una altra vegada.