• Viu el Sant Jordi!

  Parades de llibres i roses, gent amunt i avall pels carrers i rambles dels diferents pobles i ciutats de Catalunya… Tot i això i molt més és el que ens espera demà, dia de Sant Jordi, si sortim a passejar per la nostra ciutat. És la festa del patró de Catalunya, el dia del llibre i la rosa, un dia cultural i romàntic per regalar i rebre.

  Però sabíeu que Sant Jordi també és el patró d’Anglaterra, Grècia, Portugal, Aragó i Càceres, entre d’altres llocs? I sabíeu que la festivitat de Sant Jordi s’ha exportat al Japó?

  La tradició de regalar llibres a Catalunya el dia de Sant Jordi va néixer a principis del segle XX, quan el Gremi de Llibreters va establir aquesta data per commemorar la mort dels escriptors William Shakeaspeare, Miguel de Cervantes i Garcilaso de la Vega. Avui el 23 d’abril és també el Dia Internacional del Llibre i dels Drets d’Autor.

  La rosa respon al desenllaç de la llegenda de Sant Jordi i aquesta tradició té un origen probablement medieval. La vermella és la rosa més regalada aquest dia. Si cliqueu aquí se us desplegarà un punt de llibre amb tots els noms de les roses.

  Sant-Jordi-2013-Bloc-Parlem-català2

  A l’Hospitalet, dins les Festes de Primavera, se celebra la Fira de Sant Jordi, a la Rambla Just Oliveras, on els autors i autores de la ciutat signaran, a l’estand de les Biblioteques, els seus llibres publicats recentment, de les 11 del matí a les 8 del vespre.

  Però sabíeu que hi ha molts més autors i autores a la nostra ciutat? Des de la Xarxa de Biblioteques de l’Hospitalet se n’ha fet una recopilació amb una fitxa de cadascun dels autors.

  I tu, quin llibre compraràs o regalaràs per Sant Jordi? Quin llibre has llegit recentment i ens vols recomanar? Quin llibre et va començar a fer lector?

  Celebra el Sant Jordi amb nosaltres i explica’ns-ho a l’apartat de comentaris!

  Bona diada!

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.