• El meu país: Rússia. Primera part, Moscou.

  Salutacions a tots els lectors d’aquest bloc! Som l’Andrey i l’Elena, una parella d’origen rus que viu a l’Hospitalet de Llobregat. Us parlarem de les ciutats on vam néixer: Moscou i Saratov.

  L'Elena davant el Museu Estatal davant d'Història, a la Plaça Roja.

  L’Elena davant el Museu Estatal d’Història, a la Plaça Roja.

  L'hivern a Rússia

  Hola, sóc l’Elena i sóc de Moscou, la capital de Rússia i la ciutat més gran d’Europa. Està situada  a la vora el riu Moskvà, a l’oest del país, i és una urbs molt poblada ja que té més de 13 milions d’habitants.

  L’origen del seu nom és desconegut, encara que existeixen diverses teories. Una d’aquestes teories suggereix que el nom procedeix d’una antiga llengua finesa i significaria “fosc” i “tèrbol”.

  La ciutat va deixar de ser la capital de Rússia el 1712, després de la fundació a la costa del mar Bàltic de la ciutat de Sant Petersburg, el 1703, per Pere el Gran.  El 12 de març de 1918, després de la Revolució Russa de 1917, Moscou es va convertir en la capital de la República Socialista Federada Soviètica de Rússia i, cinc anys més tard, de la Unió Soviètica. Quan l’URSS es va dissoldre el 1991, Moscou va continuar sent la capital de la Federació Russa.

  Universitat Estatal de Moscou

  La Universitat Estatal de Moscou

  La capital russa té una infinitat de llocs turístics com la Plaça Roja i el Kremlin, situats al centre històric de la ciutat, i nombrosos museus i llocs d’interès menys coneguts pels turistes. Hi ha moltes esglésies i monestirs, entre els quals destaca el de Sant Daniel, que és un dels que està millor conservat; l’edificació data de 1282. Un altre monestir notable de la ciutat és el Nou Monestir de Nostre Salvador, en què s’albira Moscou des de la riba.

  La galeria nacional d’art Tretiakov és la més important de Moscou, gràcies, en part, a la seva col·lecció d’art prerevolucionari rus. Tanmateix, el meu museu d’art favorit és el Museu de Belles Arts Puixkin, obert al públic el 31 de maig de 1912. Destaca per la col·lecció d’obres impressionistes i postimpressionistes. Alguns dels artistes que s’hi poden trobar són Pablo Picasso, Claude Monet, Auguste Renoir, Vincent Van Gogh o Auguste Rodin.

  La meva ciutat és considerada una de les capitals culturals del món. El Teatre Bolxoi (Gran Teatre) és potser l’emblema teatral de la ciutat, seu d’espectacles d’òpera i ballet rus. El Teatre Malii (Teatre Petit) ofereix obres de teatre clàssiques i al seu conservatori, amb les seves sales gran i petita, s’hi pot escoltar música clàssica, coral o d’òrgan.

  L'Elena al metro de Moscou

  L’Elena al metro de Moscou

  Un lloc molt interessant de Moscou és el metro, també conegut com el palau subterrani. Va ser inaugurat el 1935 i és el primer del món per densitat de passatgers:  el dia en què es va assolir el pic màxim va ser el 22 de novembre de 2011, en què va transportar  9.270.000 de persones. Té 185 estacions i una longitud subterrània de 305,5 quilòmetres. És el tercer del món després del de Londres i Nova York, amb 12 línies.

  Moscou és un important centre econòmic i és la llar de molts multimilionaris. El 2008  va ser designada com la ciutat més cara del món per als treballadors estrangers, i ho va ser per tercer any consecutiu.

   Continuarà…

 1. Gemma

  29 abr. 13
  9:25 #

  Felicitats per l’escrit i per les fotos! M’han agafat moltes ganes d’anar a Moscou.

 2. Helenara

  07 oct. 13
  11:17 #

  Hola Elena,
  Molt interessant és el seu país i especialment la seva ciutat. M’encantaria conèixer-la. Salutacions a vostè. 😉