• El meu país: Rússia. Segona part, Saràtov.

  Típica església russa

  Típica església russa

  Hola sóc l’Andrey i sóc d’una ciutat de Rússia que es diu Saràtov.

  Saràtov és la capital de la província de Saràtov i, oficiosament, és també la capital de la Regió del Volga; almenys així l’anomenen els mateixos habitants de la ciutat. Es troba al sud-oest de la part europea de Rússia i, amb gairebé un milió d’habitants, és el port més gran del riu Volga.

  Comparada amb Moscou no té tants punts d’interès turistic, però és una bella ciutat amb una llarga història. L’origen del seu  nom és tàrtar: de les paraules Saryk Atov, que vol dir illa d’àligues, o potser de Sary Tau, que significa muntanya groga .

  La ciutat va ser fundada el 1590 durant el regnat del tsar Fyodor I com a fortalesa per protegir les fronteres del sud de l’estat rus. A la segona meitat del segle XVIII va esdevenir un important centre de comerç de peix i de sal.

   

   

  Plaça de la Revolució a Saràtov

  Plaça de la Revolució a Saràtov

  Vista de Saràtov

  Vista de la ciutat

   Saràtov no té metro, però hi ha nombroses línies d’autobusos, trolebusos i tramvies. És una ciutat verda amb bonics parcs i diversos llocs per a l’oci: museus, teatres, cinemes, etc. 

  Potser el millor mirador es troba a Sokolinaya Gora (la Muntanya del Falcó) on es troba el Parc de la Victòria; parc-museu a l’aire lliure dedicat als ciutadans de Saràtov morts durant la Segona Guerra Mundial. Des de la muntanya es pot veure la ciutat i el riu Volga així com el pont que uneix Saratov amb Engels i que és un dels més llargs d’Europa.

  L'estat d'algunes carreteres

  L’estat d’algunes carreteres

  Tot i la bellesa de la ciutat, té pocs atractius per als visitants a causa del mal estat de les carreteres, encara que en els últims anys es treballa molt per millorar-ne el paviment, i per la calor seca i asfixiant durant els mesos d’estiu.

  Saràtov és molt diferent de les megàpolis de Moscou i Sant Petersburg, però és més tranquil·la i té un ambient molt agradable.

 1. Andrey

  28 Mai 13
  17:34 #

  “Tot i la bellesa de la ciutat, té pocs atractius per als visitants a causa del mal estat de les carreteres” – Volia dir “té algunes coses poc atractives per a un visitant” (com el mal estat de les careteras), no és que tingui pocs atractius:)

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>