• I per berenar, el poema “pa amb oli i sucre”!

  Hola! T’agrada la cuina? En aquesta entrada et parlarem de menjar, un element que també forma part de la identitat dels pobles. La cuina catalana, basada en els productes de la terra, i adaptada a les estacions i a les tradicions culturals, està integrada per una gran varietat de plats, tant de mar com de muntanya.

  Alguns dels menjars típics que pots trobar al llarg de tot el territori català són el conegut pa amb tomàquet, la vedella amb bolets, els cargols a la llauna, l’escudella i carn d’olla, els canelons, el bacallà a la llauna, el xató, l’ànec amb peres, la botifarra amb mongetes, l’olla aranesa, el trinxat de la Cerdanya, la calçotada, l’arròs a la cassola, el suquet de peix, entre d’altres. Alguns dels menjars dolços més coneguts són el pa de pessic, la crema catalana, els bunyols de l’Empordà, mel i mató i els carquinyolis.

  Pa amb oli i sucre

  Pa amb oli i sucre

  Ara et proposem que llegeixis aquest poema anomenat “Pa amb oli i sucre”, del poeta català Miquel Martí i Pol, que ens parla d’un berenar típic ben bo.

  “Pa amb oli i sucre”

  Pa amb oli i sucre,
  quina pensada
  per donar gust
  a la mainada.

  La llesca s’unta
  amb el setrill
  però amb molt de compte
  que hi ha perill.

  Després el sucre
  ben escampat
  que tot en quedi
  ben impregnat.

  I apa, a menjar-se’l,
  que res no hi ha
  més agradable
  de mastegar.

  Si cliques aquí, podràs sentir aquest poema recitat acompanyat d’una guitarra (versió de Cinta Masip i Toti Soler). Fixa’t que explica com es prepara aquest berenar. Anima’t ara tu i prepara unes bones llesques de pa amb oli i sucre!

  I per a tu, quin és el teu berenar ideal? I el teu menjar preferit? Quins ingredients són necessaris per elaborar-lo? Explica’ns-ho en l’apartat de comentaris. I bon profit!

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.