• I per berenar, el poema “pa amb oli i sucre”!

    Hola! T’agrada la cuina? En aquesta entrada et parlarem de menjar, un element que també forma part de la identitat dels pobles. La cuina catalana, basada en els productes de la terra, i adaptada a les estacions i a les tradicions culturals, està integrada per una gran varietat de plats, tant de mar com de muntanya.

    Alguns dels menjars típics que pots trobar al llarg de tot el territori català són el conegut pa amb tomàquet, la vedella amb bolets, els cargols a la llauna, l’escudella i carn d’olla, els canelons, el bacallà a la llauna, el xató, l’ànec amb peres, la botifarra amb mongetes, l’olla aranesa, el trinxat de la Cerdanya, la calçotada, l’arròs a la cassola, el suquet de peix, entre d’altres. Alguns dels menjars dolços més coneguts són el pa de pessic, la crema catalana, els bunyols de l’Empordà, mel i mató i els carquinyolis.

    Pa amb oli i sucre

    Pa amb oli i sucre

    Ara et proposem que llegeixis aquest poema anomenat “Pa amb oli i sucre”, del poeta català Miquel Martí i Pol, que ens parla d’un berenar típic ben bo.

    “Pa amb oli i sucre”

    Pa amb oli i sucre,
    quina pensada
    per donar gust
    a la mainada.

    La llesca s’unta
    amb el setrill
    però amb molt de compte
    que hi ha perill.

    Després el sucre
    ben escampat
    que tot en quedi
    ben impregnat.

    I apa, a menjar-se’l,
    que res no hi ha
    més agradable
    de mastegar.

    Si cliques aquí, podràs sentir aquest poema recitat acompanyat d’una guitarra (versió de Cinta Masip i Toti Soler). Fixa’t que explica com es prepara aquest berenar. Anima’t ara tu i prepara unes bones llesques de pa amb oli i sucre!

    I per a tu, quin és el teu berenar ideal? I el teu menjar preferit? Quins ingredients són necessaris per elaborar-lo? Explica’ns-ho en l’apartat de comentaris. I bon profit!

Encara no hi ha cap comentari. Sigues el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>