• El meu país: la República Dominicana. La Zona Colonial.

  Mapa de la República Dominicana

  Mapa de la República Dominicana

  Generalment quan parlem de la República Dominicana, sempre pensem en les platges i hotels tot inclòs, però el meu país no és només això; tenim també llocs molt bonics que tenen a veure amb la nostra historia. És per això que vull parlar sobre la Zona Colonial. Però abans de parlar-vos-en, faré una petita introducció sobre el meu país i la seva història.

  La República Dominicana ocupa una mica més dels dos terços orientals de l’illa de l’Espanyola, a l’arxipèlag de les Antilles Majors. El terç occidental de l’illa està ocupat per Haití, per tant, l’Espanyola és una illa que està compartida per dos estats. Tant per superfície com per població és el segon país més gran del Carib (després de Cuba): la seva extensió territorial és de 48,442 quilòmetres quadrats i s’estima que té aproximadament 10 milions d’habitants. Limita al nord amb l’oceà Atlàntic, al sud amb el mar Carib o mar de les Antilles, a l’est amb el Canal de la Mona, que el separa de Puerto Rico, i  l’oest amb la República d’Haití.

  Habitat pels taínos des del segle VII, el territori del país va ser descobert per Cristòbal Colom el 1492 i es va convertir en el lloc del primer assentament europeu a Amèrica, anomenat Santo Domingo, actual capital del país i primera capital d’Espanya en el Nou Món. Després de tres segles de dominació espanyola, amb interludis francesos i haitians, el país va aconseguir la primera independència el 1821. Actualment és una democràcia representativa.

  Ara, m’agradaria parlar-vos d’uns dels llocs més bonics que tenim. Aquest lloc és la Zona Colonial i està situada a la capital del país, Santo Domingo.

  Aquesta zona és agradable tant per a les persones a qui els agrada la història com per a aquells a qui els agrada anar a comprar o passar un dia agradable amb bones vistes. És molt a prop del mar, per la qual cosa visitar-la sempre és agradable.

  Aquesta zona és agradable tant per a les persones a qui els agrada la història com per a aquelles a qui els agrada anar a comprar o passar un dia agradable amb bones vistes.

   

  Es recomana sempre començar la visita al Parc Colom, anomenat així per l'estàtua de Colom que hi ha i que va ser esculpida per un escultor francès de nom Gilbert al segle XIX. A més aquí tenim diverses terrasses on es pot passar una bona tarda.

  Es recomana sempre començar la visita al Parc Colom, anomenat així per l’estàtua de Colom i que va ser esculpida per un escultor francès, de nom Gilbert, al segle XIX. A més, aquí tenim diverses terrasses on es pot passar una bona tarda.

  Al costat d'aquest parc es troba un dels carrers més populars i moguts: el carrer del Conde. Aquest carrer de vianants és una de les zones més comercials de la ciutat. Hi ha tota mena de botigues, especialment de souvenirs, art, discos. A més, hi ha alguns restaurants

  Al costat d’aquest parc es troba un dels carrers més populars i moguts: el carrer del Conde. Aquest carrer de vianants és una de les zones més comercials de la ciutat. Hi ha tota mena de botigues així com restaurants.

   

  Per acabar, a prop del parc podem admirar al Palau Borgellá. Va ser construït el 1823 pel Governador Gerónimo Borgellá.

  Per acabar, a prop del parc podem admirar el Palau Borgellá. Va ser construït el 1823 pel Governador Gerónimo Borgellá.

   

  A la Zona colonial podem caminar també pel carrer de Las Damas. És una de les més antigues i encantadores. Hi podem veure edificis singulars. Deu el seu nom a les belles dames de la noblesa espanyola que passejaven als capvespres lluint els seus millors vestits.

  A la Zona colonial podem caminar pel carrer de Las Damas. És un dels més antics i encantadors. Deu el seu nom a les belles dames de la noblesa espanyola que hi passejaven als capvespres lluint els seus millors vestits.

   

  També hi trobem la Fortalesa Ozama, construïda per protegir la ciutat dels atacs enemics.

  També hi trobem la Fortalesa Ozama, construïda per protegir la ciutat dels atacs enemics.

   

  Al final del carrer Les Dames, trobem l'Alcàsser de Colón i la plaça d'Espanya. És el monument més emblemàtic de tota la ciutat colònia. Aquí va viure durant diversos anys Diego Colón, fill de Cristòbal Colón mentre era governador de l'Espanyola. També va ser habitada temporalment per Pizarro, Cortés, Balboa i Ponce de Lleó camí de les seves futures conquestes a Amèrica.

  Al final del carrer de Las Damas, trobem l’Alcazar de Colón i la plaça d’Espanya. És el monument més emblemàtic de tota la ciutat colonial. Aquí va viure durant diversos anys Diego Colom, fill de Cristòfol Colom mentre era governador de l’Espanyola. També va ser habitada temporalment per Pizarro, Cortés, Balboa i Ponce de Lleó camí de les seves futures conquestes a Amèrica.

  En aquest carrer també tenim l'hostal Nicolás de Ovando, lloc que va servir d'hospedatge del governador en temps passats i que va ser lloc d'allotjament del mateix Cristòfol Colom.

  En aquest carrer també tenim l’hostal Nicolás de Ovando, lloc que va servir d’hospedatge del governador en temps passats i que va ser lloc d’allotjament del mateix Cristòfol Colom.

  Espero que si alguna vegada visiteu el meu país, a més de les platges, les polseretes i les festes (que estan molt bé), us animeu a conèixer la Zona Colonial de Santo Domingo.

  Maximiliano Gonzalez Matthews, alumne de bàsic 3.