• Vine a celebrar els 10 anys de Voluntariat per la llengua!

  Vols millorar el teu català oral? Saps català, però no tens amb qui parlar-lo?

  Aleshores, potser, aquesta informació t’interessa.

  El Voluntariat per la llengua és un programa de foment de l’ús social del català que neix al CPNL l’any 2002, al Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Cornellà. L’any 2003, a partir de l’èxit i la força d’aquesta experiència, amb l’impuls de la Generalitat de Catalunya, el programa es va fent extensiu als altres CNL. El novembre d’aquell any, el CNL de l’Hospitalet inicia el programa, per la qual cosa, enguany celebrem el desè aniversari del VxL a l’Hospitalet.

  Per celebrar aquest aniversari es farà una visita guiada a l’edifici de l’Harmonia (pl. de Josep Bordonau, 6, a les 19 h), es passarà un vídeo retrospectiu d’aquests 10 anys de Voluntariat i, per acabar, hi haurà música en viu per part de la banda de l’Escola de Música de l’Hospitalet, a més d’un brindis amb cava i una foto de família.
  logoVxLanys2013-10_1363092714 (1)

  En aquest acte es farà un reconeixement a totes les persones, entitats i comerços que hi han participat.

  El programa de Voluntariat per la llengua (VxL) té com a objectiu facilitar a les persones que tenen coneixements bàsics de català la pràctica d’aquesta llengua en contextos reals de forma relaxada, per tal que es decideixin a parlar-la.  A més es vol promoure entre el col·lectiu catalanoparlant la idea que no cal canviar de llengua per acollir millor les persones que arriben a casa nostra. S’hi pot participar com a voluntari o com a aprenent.

  Durant aquests 10 anys de voluntariat a l’Hospitalet, s’han format més de 1.000 parelles lingüístiques. A més de les parelles lingüístiques, també s’ha elaborat una xarxa d’establiments col·laboradors amb el VxL. Aquests establiments, un total de 185, garanteixen els clients provinents del programa que seran atesos en català.

  Participar en aquest programa, ja sigui com a aprenent o com a voluntari, té un munt d’avantatges, tant a l’Hospitalet com a la resta de Catalunya: mitjançant el carnet de VxL, es poden obtenir descomptes, en la compra d’entrades per a espectacles, museus, monuments de Catalunya i esdeveniments esportius.

  I com a part del programa de Voluntariat per la llengua, també s’han establert relacions directes amb diverses entitats de la ciutat amb l’objectiu de col·laborar-hi i organitzar-hi activitats conjuntament, com ara sortides culturals. També s’organitzen, periòdicament, tertúlies d’actualitat, on voluntaris i aprenents poden parlar en català de manera distesa.

  Visita al riu Llobregat amb La Saboga

  Visita al riu Llobregat amb La Saboga

   

  Si t’animes a formar part del programa de Voluntariat per la llengua, truca’ns al Centre de Normalització Lingüística de l’Hospitalet, al 93 440 65 70.

   

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.