• El meu país: Romania.

  Romania a Europa
  Hola! Em dic Gabriela i sóc romanesa. Fa 10 anys que visc a Catalunya. Tinc l’oportunitat de parlar sobre el meu país i estic molt contenta.

  romania administrativa

  Romania és un estat del sud-est d’Europa. Fa frontera amb Hongria a l’oest, Sèrbia al sud-oest, Bulgària al sud i amb la República de Moldàvia a l’est.
  Forma part de la Unió Europea des de l’1 de gener de 2007. Té clima continental i la seva capital és Bucarest. La llengua oficial és el romanès, una llengua que com el català ve del llatí.
  Suposo que Romania és coneguda per la part de Transilvània, pels Carpats i per la llegenda de Dràcula. És una part molt bonica i històrica, és per això que us recomano visitar-la.
  De la part de Transilvània, a mi personalment m’agrada molt Sibiu perquè n’és el centre cultural. El 2007 va ser escollit Centre Cultural Europeu.
  Una altra ciutat que m’agrada és Brasov, que és una fortalesa medieval. També gaudeix d’atractiu turístic pel Castell de Dràcula (Castell de Bran).

  Foto Romania 1

  Vista de Sibiu

  Sabeu que per Romania passa un riu molt important? És el Danubi. Prop de Tulcea, el Danubi es divideix en tres braços formant un delta: Chilia, Sulina i Sfintu Gheorghe (Sant Jordi). El delta del Danubi va ser declarat Patrimoni de la Humanitat.
  Per a mi aquesta zona té un significat molt important ja que la meva mare va néixer a Chilia. Part de la meva infància la vaig passar allà, al Danubi.
  Espero que us hagi agradat aquest petit viatge pel meu país i que el visiteu alguna vegada.
  Multumesc si la revedere!

  Vista del riu Danubi

  Vista del riu Danubi

 1. Elsa

  25 oct. 13
  9:48 #

  Hola soc la Elsa, dúruguai.QUIna meravella,aquests paisatges.Deu ser molt bonic,poder viure, en aquests llocs, o anar de viatge.Moltes gracies per compartir al teu pais amb nosaltres.